Skip de herfstdip met de Mindful Run & Walk cursus

Aangeboden door Responsum Coaching

Responsum Coaching
Responsum Coaching

Juist nu de dagen weer korter worden is het erg fijn om met aandacht te bewegen in de buitenlucht! Woensdag 2 november starten nieuwe 5-weekse cursussen Mindful Run & Walk in Delft. Zowel ’s ochtends (Delftse Hout) als ’s avonds (in/rondom het centrum van Delft).

Hardlopen of wandelen in combinatie met mindfulness, ademhalingstechnieken en veel plezier! Spelenderwijs terug naar de basis met elke week een ander thema. We lopen in kleine groepjes van max. 8 personen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Wil je beter leren luisteren naar je eigen lichaam en je bewuster worden van je eigen loophouding? Wil je je aandacht houden bij het (hard)lopen en de kracht en energie in je lichaam? Kortom, wil je meer in het ‘hier en nu’ lopen, je hoofd leegmaken en meer genieten van het moment?

De Mindful Run® & Walk Methode bestaat uit de volgende 4 pijlers:

Mindfulness

Met mindfulness breng je bewust je aandacht naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Via Mindful Run & Walk maak je kennis met de verschillende facetten van het hardlopen of wandelen en leer je voelen wat er in je lichaam gebeurt. Hierdoor laat je stress los en ontstaat er ruimte voor ontspanning.

Ademhaling

Om het maximale rendement uit je ademhaling te halen, passen we ademhalingstechnieken toe. Wist je dat veel (hard)lopers verkeerd ademen, waardoor ze veel te veel energie verbruiken? Binnen Mindful Run & Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. Ja, ook tijdens het hardlopen of wandelen!

Voldoende bewegen

Hardlopen en wandelen hebben positieve effecten op vrijwel je hele lichaam. Al je systemen worden blij van regelmatig sporten. Het helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Het is alleen jammer dat veel mensen zichzelf teveel prestatiedoelen opleggen tijdens het sporten. Misschien herken je het bij jezelf. Mindful Run & Walk leert je hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten, zonder prestatiedruk, met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

Buiten in de natuur

Bewegen in de natuur levert veel gezondheidsvoordelen op. De natuur helpt je om alle prikkels die tijdens de dag op je afkomen te verwerken en los te laten. Ook meer focus en betere concentratie vind je in de natuur. Meer geluksgevoel en minder stress zijn het resultaat! Hierdoor krijg je al snel meer energie.

Wist je dat ook huisartsen steeds vaker natuur op recept voorschrijven, omdat het werkt? Op de langere termijn leidt bewegen in de buitenlucht zelfs tot een lagere kans op ziekten en aandoeningen zoals depressie, hart- en vaatziekten, diabetes en COPD. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderbouwt dat de componenten in onze cursussen een gezonde leefstijl bevorderen.

Agendapunten

Agendapunten in Delft

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Op 26 november, 30 november en 3 december komt de Sint op bezoek bij spellenwinkel.nl”

Op 26 november, 30 november en 3 december komt de Sint op bezoek bij spellenwinkel.nl

  • Spellenwinkel.nl
  • T/m 3 dec

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

  • 13 december 2022
winters weekend weg Delft
Ga naar “Lichtjesmarkt in Delft”

Lichtjesmarkt in Delft

  • 13 december 2022
Ga naar “Alpha Cursus Delft”

Alpha Cursus Delft

  • T/m 16 dec