Lunchpauzeconcert december

Topper

De VAK Delft, centrum voor de kunsten

Tamara Obreskova.

Theater De Veste

Delft

Tijdens het lunchpauzeconcert op 14 december in Theater de Veste nemen Tamara Obreskova haar collega’s je mee op een reis door de wereld van opera. Dit doen ze met bekende en onbekende nummers, waaronder stukken uit Opera “Demon” van A.Rubinstein uit het operarepertoire. Tijdens deze reis wordt ze begeleid door pianist en dirigent Ardjoena Soerjadi.

Wie is Tamara Obreskova?

VAKdocent Tamara Obreskova is een zeer veelzijdig zangeres in het klassieke opera- en liedrepertoire, maar ook als jazzzangeres staat zij haar mannetje. Daarnaast is Tamara zangdocent, coach, dirigent en stemdokter. Tamara studeerde aan het conservatorium in Minsk en heeft zich daarna verder in Opera verdiept. In Lúbeck en Parijs kreeg ze lessen van Galina Vishnevskaya, de vrouw van Dmitri Shostakovich. Ook heeft ze een masterclass gedaan bij Willard White, die in het begin van zijn carrière door Maria Callas begeleid werd. In Nederland is ze onder andere door Christina Deutekom en Semon Rozin, een voormalige dirigent van de Reisopera, vele jaren gecoacht. Tamara was te zien en te horen in o.a. Mozarts Requiem, Bachs Mattheus Passie en diverse Belcanto en Operarecitals in de Dolen, Vredeburg te Utrecht, het Concertgebouw in Amsterdam en de Muziektheater aan ’t IJ met een bijzondere première van 100 jaar jubileum opera “Rayok” van Dmitri Shostakovich. Op het moment is ze ook een soliste van kamerorkest Conforto.

Meer informatie

Elke derde dinsdag van de maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert. Theater de Veste en De VAK zijn een samenwerking gestart en vanaf maart 2021 vinden de concerten plaats in het Theatercafé van Theater de Veste. De live concerten worden in eerste instantie exclusief aangeboden aan de oudere en/of minder mobiele Delftenaren. De afgelopen lockdown zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Al ons andere trouwe publiek kan live online kijken en luisteren naar de concerten via YouTube.

Kaartverkoop

Kaarten voor het concert zijn te koop via Theater de Veste voor € 5,00. Bij het concert zit een lunch inbegrepen die na afloop van het concert plaatsvindt, in aanwezigheid van de muzikanten.

Interesse in deze activiteit?

Reserveer nu

De VAK Delft, centrum voor de kunsten

Westvest 9, 2611 AX Delft

Navigeer naar

Agendapunten

Agendapunten in Delft

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Proefles Cirkel van Licht: Eigenwaarde”

Proefles Cirkel van Licht: Eigenwaarde

  • Flow of Miracles
  • 26 januari 2022

Topper

Ga naar “Studenten van IHE-Delft zoeken contact”

Studenten van IHE-Delft zoeken contact

  • Van 30 sep t/m 1 feb
Ga naar “Matthäus Passion 2022 in Delft”

Matthäus Passion 2022 in Delft

  • Van 14 apr t/m 15 apr