Kunstexpositie bij De Centrale

De Centrale

Delft

Restaurant en wijnbar De Centrale in Delft toont voor het eerst werk uit de serie Onbevestigde beelden van Dennis van Gaalen. Dit is een energieke reeks waarin de kunstenaar het spanningsveld tussen actie en abstractie betreedt.


De werken van Dennis van Gaalen ontstaan vanuit de handeling. Aaneengesloten beschildert hij tientallen vellen papier met verschillende kleurvlakken. Als de verf gedroogd is werkt Dennis vervolgens aan meerdere werken tegelijk. Hij snijdt
delen van de kleurvlakken weg en bevestigt deze op andere plekken aan elkaar. Soms gaat hij er met krijt of extra verf overheen. In een opwelling bouwt Dennis zijn werken op, breekt ze af en voegt ze weer samen. Hij stopt vlak voordat de intuïtieve handelingen betekenis krijgen. De resultaten vangen een voortdurende spanning tussen intuïtie en intentie, keuze en overgave. Het golvende papier met contrasterende materialen, kleurvlakken en lijnen zweven als objecten in de diepe lijst. In de serie Onbevestigde beelden toont Dennis de tastbaarheid van de abstractie.

Dennis van Gaalen werkt in Rotterdam. Tot september 2021 kun je zijn atelier bezoeken aan de Pelgrimsstraat 5b. Van 23 mei tot 24 oktober 2021 toont De Centrale Delft in totaal 13 werken, waarvan elk inclusief lijst te koop is.

Kom de werken bekijken tijdens een heerlijk diner of kom even binnenlopen.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Delft

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Elke donderdagavond cocktailavond bij Het Vermeertje”

Elke donderdagavond cocktailavond bij Het Vermeertje

  • Het Vermeertje
  • 9 september 2021
Ga naar “Tentoonstellingen in de Botanische Tuin”

Tentoonstellingen in de Botanische Tuin

  • 26 augustus 2021
Ga naar “Delftse editie van Human Library”

Delftse editie van Human Library

  • OPEN Delft
  • 2 oktober 2021
Ga naar “Kunstexpositie bij De Centrale”

Kunstexpositie bij De Centrale

  • 23 mei 2021