Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prijswinnaars boek ‘Nachtblauw’ bekend

Door Redactie indebuurt 22 februari 2016

De prijswinnaars van het nieuwste boek van Simone van der Vlugt ‘Nachtblauw’ zijn bekend.Bij deze actie moesten deelnemers de Facebookpagina van indebuurt Delft volgen of reageren op het bericht. De winnaars zijn Stacey Knoop, Wilma Leeuwenburgh en de Vertelkring Delft. Zij krijgen een bericht van indebuurt Delft. Gefeliciteerd met het boek!

Als je niet hebt gewonnen: wees niet bedroefd, je kunt op indebuurt Delft nog meer winnen. Een diner voor twee personen bij Wubben bijvoorbeeld. Check de actie hier.

Over Nachtblauw
Nachtblauw is een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw.
Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schilderstalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Meer over

Winacties

adv.