Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in het roze paleis van LaBelinda en José: ‘Toen het zover was, barstte ik in huilen uit’

Door Jennifer da Graça 20 november 2020

Drie vrolijke chihuahua’s begroeten ons luid keffend, terwijl we de eerste stap zetten in het roze appartement van LaBelinda en José. Meteen vertellen ze over de nieuwste klusplannen. “Het trappenhuis maken we roze met diamanten aan de muur en wat mij betreft verven we het plafond ook die kleur”, stelt José. LaBelinda hoort het weifelend aan en is duidelijk nog niet helemaal zeker van dat laatste plan. “Dat fiks ik wel als jij op je werk bent”, besluit José met een knipoog.

“Onze vrienden zeggen dat ze altijd heel vrolijk worden van onze inrichting”, vertelt LaBelinda. “Dat is heel leuk. Wij moeten hier uiteindelijk wonen, dus als een ander het niet mooi vindt is dat prima.”

Wit en steriel

Het was oorspronkelijk niet het plan van het stel om hun huis zo roze in te richten, toen ze 15 jaar geleden hun woning om de hoek van het Van Coothplein betrokken. “We hadden de inrichting helemaal uitgezocht”, aldus LaBelinda. José vult aan: “Ons idee was: alles wit met een strakke vloer. Moderne Verner Panton-stoelen erbij. We waren er helemaal klaar voor. Maar toen het zover was, barstte ik in huilen uit. Zo steriel, het leek wel een botoxkliniek. Het paste gewoon niet bij ons.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Bijna alles tweedehands

“Langzaam maar zeker vonden we steeds meer items die écht bij ons passen. Bijna alles is tweedehands”, vertelt José. “Vrienden lieten het vaak weten als iets te koop stond wat in ons straatje past. Zo ben ik dol op het roze dressoir, dat ik zelf verfde. De kleur is prachtig, alsof het nog maar net droog is. Net een tompouce!” We spotten in de woonkamer meerdere panters, Mariabeeldjes, zeemeerminnen hangend aan de lampen én een Ken-pop (je weet wel, van Barbie) die als piek bovenop de roze kerstboom prijkt. “Leuk, hè?”, verzucht LaBelinda.

Gelukje

Zowel José als LaBelinda woonde voor dit appartement ook al in Breda. José: “Na een tijdje wilden we samenwonen en zochten we een fijne plek. Op een dag zaten we buiten op het terras bij MEZZ toen we hier op de gevel een ‘Te huur’-bord zagen hangen.” LaBelinda: “Buiten, bij de deur, stond de toenmalige bewoonster toevallig. We vroegen haar hoe het zat en in no time stond een afspraak met de huisbaas vast.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Kek behang

“Ons behang heeft mijn vader opgehangen”, vertelt LaBelinda terwijl ze door de kamer kijkt.  “Het is nogal een lastig behangetje”, vult José aan. “Vanwege het printje. Als je dat niet strak plakt, zie je waar de rol stopt. Gelukkig hangt-ie bij ons recht.” Toch kijkt het duo langzaamaan uit naar een nieuw behang. “Het hangt er nu tien jaar, dat verkleurt na verloop van tijd”, aldus LaBelinda. Wat komt er dan voor in de plaats? José is er al uit: “Misschien iets met panterprint, liefst roze.”

Edelkitsch

“Het is geen Barbie-huis geworden”, stelt LaBelinda. “Ik noem het eerder kitsch. Edelkitsch.” José is het daarmee eens: “Alles samen maakt onze inrichting tot wat het is, maar veel items kun je los prima in ieder ander huis neerzetten.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Jessica: ‘Ik had geen idee hoe ik mijn studio in moest richten’

De grote stap zetten om uit huis te gaan kan spannend zijn. Voor Jessica van Helden (23) was het vor...
chris en floor binnenkijken

Binnenkijken bij Chris en Floor in Het Turfschip: ‘We hebben expres geen gordijnen’

Appartementencomplex Het Turfschip aan de Rijngraafstraat is bij menig Bredanaar bekend. De binnenka...
binnenkijken bij machteld van ochten

Binnenkijken bij Machteld: ‘Dit schilderij aan de muur noemen we het viswijf’

Een bij elkaar geraapt zooitje in de positieve zin van het woord: zo noemt Machteld van Ochten (28) ...

adv.