Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Valesca: ‘Het uitzicht is hier fantastisch’

Door Daphne Geelink 7 augustus 2020

Het appartement van Valesca Siebelt (39) op de negende verdieping van een complex aan de Vijfhagen is er één om van te dromen. Door de grote raampartijen komt er ongelofelijk veel licht binnen, het interieur oogt rustig en het uitzicht vanaf de woonkamer is adembenemend. 

“Ik zit hier helemaal op mijn plek”, vertelt Valesca. “Vanaf het moment dat ik in juni 2019 met mijn verhuisdozen aankwam, stonden de buren voor me klaar. Kort daarna sloot ik aan bij een ledenvergadering van de vve, waarbij ik uiteindelijk werd gevraagd om als bestuurslid aan de slag te gaan. ‘Mijn verhuisdozen zijn nog niet eens uitgepakt’, zei ik. We besloten het eens te bespreken met een kop koffie. Het werden twee flessen wijn op het balkon, uiteraard zei ik toe”, zegt ze lachend.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: indebuurt Breda

De zoektocht

Valesca woonde hiervoor in Etten-Leur, maar was regelmatig in Breda te vinden. “Het is zo’n fantastische stad. Ik had altijd de wens om naar Breda te gaan, maar een huis kopen was niet erg makkelijk.” In eerste instantie was de dame des huizes op zoek naar een woonhuis. “Maar met mijn wensen bleek dit een lastige opgave. Later koos ik toch voor een appartement: ik woon alleen en heb hier alle ruimte die ik nodig heb.”

“Toen ik dit appartement op Funda zag, had ik gelijk een goed gevoel. Dit wordt ‘m, dacht ik.” Zo gezegd, zo gedaan. Valesca’s bod werd na de bezichtiging geaccepteerd én haar oude appartement was – gelukkig – binnen een dag verkocht.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: indebuurt Breda

Helemaal instapklaar

Als tweede bewoner van het appartement hoefde Valesca er weinig aan te doen. “Een moderne vloer, keuken en badkamer zaten er al in. Ik heb alleen de muren geverfd en een vloer op het balkon gelegd, verder was het een kwestie van verhuizen.” Ze nam haar oude meubels in eerste instantie mee. “Mijn eerste zomer in Breda was fantastisch en zat vol leuke dingen: van borrelen bij Palm Parkies tot een drankje doen in de binnenstad.”

“Die meubels komen later wel, dacht ik in de zomer van 2019. Inmiddels heb ik een nieuwe tafel, eetkamerstoelen en een bank gekocht. Een specifieke benaming voor mijn stijl is er denk ik niet. Ik vind het vooral belangrijk dat mijn interieur warm oogt, maar niet te druk is.”

Dat uitzicht!

Valesca’s favoriete plek in huis? Dat verschilt per seizoen. “In de winter gaat de zon onder in Princenhage: dan vind ik het heerlijk om in de slaapkamer achter het glas een kop koffie te drinken. ’s Zomers is het goed toeven op het balkon. Het uitzicht hier is fantastisch, er komt veel zonlicht binnen en ik kijk uit over een groene omgeving. Als ik de hoek omkijk, zie ik de Grote Kerk”, zegt ze trots.

Foto: indebuurt Breda
Uitzicht vanaf het balkon. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Een van de twee slaapkamers. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: Valesca Siebelt

Lees ook:

Binnenkijken bij Miron en Jay: ‘Zelfs de badkamer staat vol planten’

Wie binnenstapt in het appartement van Miron van Kastel en Jay de Smet waant zich in een heus plante...

Binnenkijken bij Angelique: ‘Van de wc maakten we een mini-kerk’

Midden in het centrum woont Angelique van Engelen (48) in naar eigen zeggen het mooiste straatje van...
binnenkijken bij sabrina

Binnenkijken bij Sabrina: ‘We wonen hier straks niet meer’

Samen met haar man en dochter Floor (20) woont Sabrina in de wijk Overkroeten. Haar zoon Jules (22) ...

adv.