Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Tim aan de Rat Verleghstraat: ‘Op 25 m2 heb ik alles wat ik nodig heb’

Door Daphne Geelink 1 januari 2021

Tim de Vos (20) verhuisde in juni 2020 van zijn hometown Axel in Zeeuws-Vlaanderen naar Breda. De kersverse student volgt de studie Leisure Event Management aan BUas en woont in een studio aan de Rat Verlegstraat. Tijd om bij zijn nieuwe stek binnen te gluren!

De keuze om naar Breda te verhuizen was voor Tim makkelijk. “De studie sprak me heel erg aan en daarnaast verhuizen veel studenten vanuit Zeeland naar Breda. Er wonen hier veel bekenden en familie van me. Mijn zus heeft ook in Breda gestudeerd en zelfs in hetzelfde complex gewoond.”

Study Studio Park

Door zijn zus maakte Tim kennis met Study Studio Park. “Het zijn in totaal ongeveer 230 studio’s, waar zowel internationale als Nederlandse studenten wonen. Er was een lange wachtlijst, maar omdat een kennis van me uit een van de studio’s ging, kwam ik ertussen en kon ik deze woning betrekken.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij tim
Foto: indebuurt Breda

Studentenleven in coronatijd

“Tijdens de eerste zomer dat ik mijn studio had, bleef ik nog veel bij mijn ouders in Axel om te werken bij een strandpaviljoen. Vanaf september woonde ik echt in Breda.” Het studentenleven is voor Tim anders dan verwacht. “Omdat we eerstejaarsstudenten zijn, zorgde BUas ervoor dat we in ieder geval twee dagen naar school konden. De rest deden we online. En uitgaan? Dat is er nu even niet bij”, zegt hij lachend.

“Met anderen uit het complex drink ik weleens een borrel. Eerst deden we dat in de kroeg, nu met minder mensen bij iemand thuis. Op die manier probeer ik toch van het studentenleven te genieten. Naast mijn studie ben ik ook veel bezig met eigen projecten: zo heb ik het idee om een speciaalzaak op te zetten in Axel. Ik heb sinds kort ook een bedrijf in evenementen, maar dat staat nu op een laag pitje.”

Klein, maar fijn

De studio van Tim is 25 m² groot en dat is meer dan genoeg, vindt hij. “Ik heb alles wat ik nodig heb: er is een keuken, een zithoek met PlayStation en televisie, een tafel om aan te werken of te eten, een bed om in te slapen en een badkamer en toilet. In het weekend ga ik naar mijn ouders, dat is fijn voor de afwisseling.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij tim
Foto: indebuurt Breda

Studentenhuis of studio

Tim koos bewust niet voor een studentenhuis, maar voor een studio. Hij vertelt dat hij goed alleen kan zijn en het fijn vindt om een eigen badkamer en keuken te hebben. “Ik houd van een net huis, hier ben ik zelf verantwoordelijk voor hoe schoon mijn woonruimte is, maar heb ik wel de gezelligheid van studenten om me heen.” Best of both worlds!

Inrichting

“Een deel van de inrichting nam ik van mijn zus over. Al heb ik de ruimte totaal anders ingericht dan zij had: het bed staat bijvoorbeeld op een andere plek. Ik houd van strak en geordend en dat zie je ook terug in mijn interieur. De bank is een slaapbank, handig als vrienden blijven slapen.”

“De faciliteiten in het gebouw zijn top. Er is een fitnessruimte, een washok, een plek om te studeren en een ruimte waar normaal feesten worden gegeven. In de zomer kunnen de bewoners op de binnenplaats chillen of barbecueën. Tijdens mijn studententijd blijf ik hier in ieder geval wonen.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken in het hoekhuis van Esther: ‘Van de tuin maakten wij de eetkamer’

Ze groeide op in Brabantpark, maar verhuisde bijna dertig jaar geleden naar de Haagse Beemden. Esthe...
binnenkijken bij linda

Binnenkijken bij Linda in de Zandberg: ‘De complete woning moest gerenoveerd worden’

Het was niet zomaar even een nieuwe badkamer of keuken die erin moest. Nee, het complete huis van Li...

Binnenkijken bij Dennis: ‘We hebben een slaapkamer verbouwd tot inloopkast’

Van het meubilair tot de televisie: toen ze verhuisden, kochten Dennis en zijn vriendin Shelina álle...

adv.