Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Syreeta: ‘Ik heb altijd wel een project in mijn hoofd’

Door Daphne Geelink 27 maart 2020

Samen met haar man en twee kinderen woont Syreeta Bronowski (38) in een fijn huis in Breda-Noord. In de 14 jaar dat ze hier woont, heeft ze veel aan het huis veranderd. “Sinds een jaar of vijf zijn we echt gaan verbouwen. Ik ben best handig en het liefst doe ik alles zelf.”

“Ik begon met de wc”, vertelt Syreeta. “Dat was mijn oefenproject. Hier volgde ik zelfs een workshop beton ciré voor, waar ik leerde werken met beton. Omdat het toilet goed gelukt was, wilde ik een soortgelijk iets met de keuken doen.” Syratee had in eerste instantie gekozen voor een zwart blad, maar hier had ze altijd spijt van. “Na twee jaar besloot ik het gewoon te doen.” De creatieveling ging aan de slag met beton. Na de eerste laag leek het te mislukken, maar ze zette door. Maar goed ook, want het eindresultaat mag er wezen.

14 jaar geleden

“Toen we 14 jaar geleden in dit huis trokken, huurden we het. Toch kregen we al snel de kans om het huis te kopen.” Of het huis er jaren geleden precies zo uitzag als nu? “Nee, totaal niet”, zegt Syreeta. “Er zaten oude balken op het plafond, we hadden een kleine keuken en we namen wat oude meubels mee.” De twee hadden een simpele salontafel, een geverfde tweedehands eettafel en de bank van Syreeta’s overleden oma.

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij syreeta
Foto: Patricia Bronowski

“De kinderen stonden bij mij centraal in die tijd: een lichte bank met kleine kids is niet echt handig. Nu ze wat ouder zijn, kies ik iets meer voor mezelf.” Syreeta heeft met haar partner een meisje van 14 jaar en een jongen van negen jaar.

Licht interieur

Ieder jaar was een andere ruimte in het huis aan de beurt. “We begonnen met de keuken: we braken heel de muur eruit om het kookgedeelte bij de woonkamer te betrekken. Ook zijn de balken in de huiskamer verdwenen en is alles netjes gestuukt.”

Syreeta koos uiteindelijk voor lichte meubels in haar interieur. “Ik vind veel stijlen mooi: industrieel, wit, pasteltinten, maar je moet wel één lijn trekken. Omdat ik een lichte bank wilde, koos ik voor meubels die hier bij passen. Ik heb altijd wel een project in mijn hoofd, maar het moet wel financieel haalbaar zijn. Het liefst wil ik nog een gietvloer en openslaande deuren, al zit dat er voorlopig even niet in”, zegt ze lachend.

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij syreeta
Foto: Patricia Bronowski

Fijne buurt

De buurt waarin Syreeta woont is volgens haar ideaal. “Voor de deur is een enorm grote speeltuin waar de kinderen veel gebruik van maakten. Ik hoor altijd van veel mensen dat de Wisselaar een vreselijke buurt is, maar ik vind het hier erg fijn. Het is jammer dat mensen nog steeds zo over Breda-Noord denken.”

Inspiratie op Instagram

Syreeta doet veel interieurinspiratie op via Instagram en plaatst ook zelf regelmatig foto’s van haar huis op het sociale mediaplatform. “Daar ben ik een jaar of drie geleden mee begonnen. Eigenlijk heb ik er iets te weinig tijd voor. Ik werk fulltime in de kinderopvang, alhoewel dat nu even stilligt met het coronavirus.” Voor wie de komende tijd benieuwd is naar foto’s van Syreeta’s woning kan haar volgen op Instagram.

Foto: Patricia Bronowski
Foto: Patricia Bronowski
Foto: Patricia Bronowski
Foto: Patricia Bronowski
Foto: Patricia Bronowski
Foto: Patricia Bronowski
Foto: Patricia Bronowski

Lees ook:

binnenkijken bij eline en robin

Binnenkijken bij Eline en Robin: ‘We kijken uit over de singels’

Eline Baijens (25) en Robin Tiberius (27) wisten het zeker: ze wilden samen in Breda wonen. Na een z...
binnenkijken bij eline en robin

Oproep: wij willen bij je binnenkijken, maar dan virtueel

De overbuurman met zijn bizar mooie inrichting, die dame met haar jaloersmakende villa of de flatgen...
binnenkijken bij helma en johan

Binnenkijken bij Helma en Johan: ‘Wij willen niet wat iedereen in huis heeft’

Een inrichting die net even anders is dan bij anderen. Dit is precies wat we in de woning van Helma ...

adv.