Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Suzanne in Brabantpark: ‘Niet alles hoeft duur of nieuw te zijn’

Door Veerle de Boer 11 september 2020

In de wijk Brabantpark staat een appartementengebouw waar nog weinig woonruimten zijn ingedeeld zoals ze ooit werden gebouwd. De één betrok de keuken bij de woonkamer, de ander deelde de kamer juist op in twee ruimten en op één van de appartementen werd zelfs een bovenverdieping gerealiseerd. Het resultaat zijn 18 flats die allesbehalve een weerspiegeling van hun buur vormen. Suzanne Kop (29) bewoont er een van.

Dat Suzannes appartement een nieuwe indeling heeft gekregen, zie je direct bij binnenkomst. Voor haar geen bovenverdieping, maar wel een exclusieve eyecatcher die de woonkamer opdeelt in twee kamers. Suzanne: “De jaren 50-stijl van het complex spreekt me erg aan. Toen ik hier kwam wonen, wilde ik een extra kamer creëren op een manier die bij het huis past.”

Op Marktplaats vond ze ‘een mannetje in Zundert’ die originele glas-in-looddeuren aanbood. Suzanne was meteen verkocht. “We hebben de omlijsting opnieuw geschilderd en dat was het. Ik ben zo blij dat ik deze deuren kon krijgen. Ze laten veel licht door en dat zorgt ervoor dat de woonkamer nog steeds heel ruimtelijk aanvoelt.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: Veerle de Boer
Foto: Veerle de Boer
Foto: Veerle de Boer
Foto: Veerle de Boer
Foto: Veerle de Boer

Een kleurrijke eenheid

Wie bij Suzanne binnenstapt, ziet dat hier een creabea woont. Haar appartement vormt een kleurrijke eenheid van persoonlijke items. Neem bijvoorbeeld de door haar zelf getekende mandala’s en de schetsen die ze maakte voor haar opleiding aan de modeacademie in Amsterdam, waar ze zo’n anderhalf jaar woonde.

“Amsterdam was leuk om mee te maken, maar ik heb geen connectie met de stad. Na stage te hebben gelopen in München wist ik het zeker: ik wilde weer terug naar Breda. Hier liggen mijn roots en voel ik me fijn.” Haar nieuwe huis richtte Suzanne vervolgens in met een mix van erfstukken, kringloopvondsten, souvenirs en slechts een paar nieuwe items.

Suzanne: “Niet alles hoeft duur of nieuw te zijn. Een nieuwe keuken vond ik bijvoorbeeld echt niet nodig. Ik heb gewoon de kastjes een likje verf gegeven. De badkamer is misschien een beetje oubollig, maar voor nu is deze prima.”

Tekst loopt door onder foto’s

Foto: Veerle de Boer
Foto: Veerle de Boer
Foto: Veerle de Boer
Foto: Veerle de Boer

Pimp it baby

Enthousiast wijst Suzanne items in haar woonkamer aan. “Een paar dingen heb ik al heel lang. De eetkamertafel heb ik van mijn ouders overgenomen. We hebben hem al sinds ik vier jaar ben, toen was het de knutseltafel. We konden nergens een klein tafeltje vinden en deze paste precies.”

“De poef komt uit Israël, de kussentjes nam mijn zusje voor me mee uit Bangkok. Het tapijt? Dat heb ik voor 5 euro gekocht en laten stomen. Vaak willen mensen iets nieuws omdat ze weten dat het huidige 15 jaar oud is. Ik vraag me af waarom dat nodig is; je kunt ook iets pimpen.”

Ondanks de vele persoonlijke spullen oogt Suzannes interieur om door een ringetje te halen. De verzameling van verschillende items past perfect bij elkaar en is op zo’n manier in de kamer gezet dat het net een klein, vrolijk museum lijkt. “Ik ben een beetje perfectionistisch”, licht Suzanne toe.

Naast binnen, is er ook op het ietwat kleine balkon genoeg te zien. “Tijdens corona pakte ik het balkon aan. Dit is eigenlijk de Action-hoek: de kussens op de bank, het kleed, de bloempotjes en lichtjes komen daar vandaan. De pallets had mijn vader over en ook de plantenhanger kreeg ik van mijn ouders.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: Veerle de Boer

Toekomstplannen

En wat doet deze creabea nu zowel haar huis als balkon piekfijn in orde is? “Op het moment ben ik veel bezig met nail art. Ik heb een eigen website, suuza.nl, waarop een portfolio met projecten staat, waaronder een muurschildering die ik op het kantoor van mijn vader maakte. Het is een afbeelding die ik met de hand schilderde over de gehele breedte van de muur. Het duurde zo’n drie maanden om hem te maken. Het zou leuk zijn om in de toekomst meer van dit soort projecten te gaan doen.”

Wil je meer van Suzannes creatieve uitspattingen zien? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram @suuza.artstudio.

Lees ook:

Binnenkijken bij interieurbouwer Rudi: ‘Dat is een beetje uit de hand gelopen’

Wie het huis van Rudi Rijvers (39) binnenstapt, waant zich in een perfect afgewerkte jaren 30-woning...

Binnenkijken bij Véronique: ‘Het is allesbehalve een vtwonen-huis’

Een gigantische villa met talloze slaapkamers en meerdere badkamers? Véronique Everts (31) is een va...
marlouk binnenkijken

Binnenkijken bij Marlouk in de oudste flat van Breda: ‘De olifant kocht ik als eerste’

Marlouk Ort (27) kwam anderhalf jaar geleden in de Brugflat aan de Dr. Struyckenstraat wonen. Het co...

adv.