Binnenkijken bij Saskia: ‘We werden door Dok19 ontvangen met een welkomstbiertje’

Door Annemijn Heijstek 25 oktober 2018

Ze kijkt uit op de Haven en zit binnen no time in haar favoriete café. Saskia woont in een prachtig oud pand aan de Haven en wij mochten een kijkje binnen nemen.

Sinds vorig jaar augustus woont Saskia in dit appartement. “Met pijn en moeite hoor. Ik ben ongeveer een halfjaar op zoek geweest naar een appartement. Maar telkens was ik nét te laat of was het toch niet helemaal wat ik zocht. Ik werd op vrijdag gebeld voor dit appartement en ben het maandag gaan bezichtigen. Ik was direct verliefd en we hebben het dan ook gelijk gehuurd.”

Lawaai

Saskia woont samen met haar beste vriend, Jasper. “Iedereen denkt dat we een koppel zijn”, vertelt ze. “Ik vond het in het begin best spannend om te gaan samenwonen, want je weet nooit wat voor invloed het heeft op je vriendschap. Gelukkig gaat het heel goed: communiceren is key. Ik zeg altijd: ‘Je gaat me nooit verlagen tot huisgenoot.’ Met een huisgenoot doe je de afwas. Met mij ga je naar feestjes.”

binnenkijken bij
Foto: indebuurt Breda

Wonen in de binnenstad en boven één van de populairste kroegen in Breda, Dok19, brengt natuurlijk wel wat lawaai met zich mee. “Waar ik het meest aan moest wennen, is de klok van de Grote Kerk die ieder kwartier slaat. Maar het is bizar hoe snel je aan al die geluiden went. En van Dok hebben we amper last. Toen we hier kwamen wonen, kwam Roger – de eigenaar van Dok19 – ons gelijk een welkomstbiertje brengen. Ook zitten we in een groepsapp met alle bewoners van dit pand en Dok. Als we ergens last van hebben, wordt er meteen iets mee gedaan. Dat verwacht je misschien niet van een kroegeigenaar, maar hij doet het wél.”

Gin

Vlak voor Saskia en Jasper de woning betrokken, werd het hele appartement gerenoveerd. “We hebben zelfs niet hoeven schilderen”, vertelt Saskia. Het interieur bestaat uit een mix van nieuwe items en familiestukken. “In een paar dingen hebben we wel geïnvesteerd, zoals de bank. Maar we hebben ook wel veel items die van onze familie komen. Zo is het tafelblad van de ouders van Jasper. We hebben hier zelf poten onder gemaakt. En het ronde tafeltje is antiek en komt van mijn zus. Ook staan hier wat spullen van mijn opa. Sinds we hier wonen komen er steeds weer dingetjes bij.”

binnenkijken bij Saskia
Foto: indebuurt Breda

Wat ook opvalt zijn de lege flessen gin die je door het hele appartement vindt. “Dat is echt Jasper z’n ding. Hij werkt in De Suikerkist, wat natuurlijk dé gin-toniczaak van Breda is. Hij neemt de meest toffe flessen mee. Zijn vriend is heel creatief en heeft in één van de flessen een plantje gemaakt.”

Favoriete plekje

Het favoriete plekje van Saskia is de stoel bij het raam. “Ik vind het heerlijk om naar buiten te kijken. In de zomer zitten de terrassen vol en varen bootjes af en aan. We hebben zo’n bijzonder uitzicht!” Voorlopig zitten Saskia en Jasper dan ook nog goed in hun appartement in de binnenstad. “Hoewel het niet echt goed voor mijn portemonnee is”, lacht Saskia. “Ik ga heel regelmatig naar beneden voor een kop koffie – of een borrel!”

Lees ook:

binnenkijken bij Rachelle

Binnenkijken bij Rachelle: ‘Ik wist gelijk: dit is het’

Rachelle, Wesley en hond Fender zijn sinds maart dit jaar trotse bewoners van Breda. Wij namen een k...
binnenkijken bij Monique

Binnenkijken bij Monique: ‘Mijn vriend gaf me een plantenstop’

Monique is gek op planten en dat zie je terug in haar interieur. Je zou haar woning dan ook het best...
binnenkijken bij

Binnenkijken bij Leslie: ‘We kunnen hier honderd worden’

We hebben al bij heel wat pareltjes binnen mogen kijken, maar dit is ongetwijfeld de meest bijzonder...

adv.