Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij professional organizer Mandy: ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’

Door Daphne Geelink 25 september 2020

Een schoon, opgeruimd huis dat helemaal naar eigen smaak is ingericht: we hebben het over de nieuwbouwwoning van Mandy van Rijthoven (34) en haar aanstaande man Thomas (36). In het dagelijks leven is de dame des huizes professional organizer, wat betekent dat ze mensen helpt hun huis én hoofd opgeruimd te houden.

Mandy en haar verloofde Thomas zijn geboren en getogen Bredanaars. In 2013 woonden ze samen in een huurhuis in Princenhage, toen twee jaar later een nieuwbouwproject op hun pad kwam. “We waren in die tijd op zoek naar een koophuis en kwamen bij toeval dit project aan de Dreef tegen, een dag voor de sluitingsdatum van de inschrijving. We meldden ons aan en 24 uur later hoorden we dat we ingeloot waren. Het ging allemaal onwijs snel.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: indebuurt Breda

Van top tot teen inrichten

“De druk zat er flink op”, zegt Mandy lachend. “Een nieuwe keuken uitzoeken, bepalen waar de stopcontacten komen en ga zo maar door. Eerlijk is eerlijk, ik zou nooit meer anders willen: het is zó fijn om een woning van top tot teen naar eigen smaak in te richten.” Of de stijl van Mandy en Thomas overeenkomt? “Inmiddels wel. Je moet daar samen in groeien, vind ik. Ons huis is geen toonzaal, ik ben geen interieurontwerper, maar we voelen ons hier goed.”

“De meubels kochten we deels nieuw en sommige spullen namen we mee uit ons vorige huis. Ons interieur is industrieel, modern, strak, maar niet te klinisch. Het moet wel gezelligheid en warmte uitstralen.”

Professional organizer

Met haar bedrijf Mrs. Professional Organizing helpt Mandy mensen met het op orde krijgen én houden van prioriteiten, huis, agenda en administratie. Het doel is meer te kunnen ontspannen en te genieten van het leven. “Ik verloor zelf meerdere keren mijn baan en kreeg vorig jaar een burn-out. Het roer moest om en onder begeleiding van een loopbaancoach kwam ik erachter het zelfstandig ondernemerschap iets voor mij is.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: indebuurt Breda

Zaakjes op orde

Dat Mandy werkt als professional organizer is terug te zien in haar woning. “Ik heb graag de zaakjes op orde”, zegt ze. “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Als ik rust in mijn hoofd heb, is er bij mij ruimte voor ontspanning. Dan ben ik in mijn werk ook echt succesvoller.” Het opgeruimde aspect zien we bij Mandy ook terug in haar voorraadkast. Alle producten zitten netjes in bakken en voorraadpotten. “Hier word ik nou blij van”, zegt ze glimlachend.

Princenhage

De locatie is voor Mandy en Thomas perfect. “Princenhage is een dorp in een stad: het is hier echt ons-kent-ons. Op de Haagsemarkt zit alles wat we nodig hebben. Ik ben wel echt een stadsmens, dus ik vind het fijn om drukte en gezelligheid om me heen te hebben. Dat kan in Princenhage, maar we staan ook binnen mum van tijd in het centrum van Breda.”

Ook meedoen met de rubriek ‘Binnenkijken bij’? Stuur een e-mail naar [email protected].

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Suzanne Kop in haar woning aan de Hooghout

Binnenkijken bij Suzanne in Brabantpark: ‘Niet alles hoeft duur of nieuw te zijn’

In de wijk Brabantpark staat een appartementengebouw waar nog weinig woonruimten zijn ingedeeld zoal...

Binnenkijken bij interieurbouwer Rudi: ‘Dat is een beetje uit de hand gelopen’

Wie het huis van Rudi Rijvers (39) binnenstapt, waant zich in een perfect afgewerkte jaren 30-woning...

Binnenkijken bij Véronique: ‘Het is allesbehalve een vtwonen-huis’

Een gigantische villa met talloze slaapkamers en meerdere badkamers? Véronique Everts (31) is een va...

adv.