Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Miron en Jay: ‘Zelfs de badkamer staat vol planten’

Door Daphne Geelink 31 juli 2020

Wie binnenstapt in het appartement van Miron van Kastel en Jay de Smet waant zich in een heus plantenwalhalla. De groene vriendjes zijn een hobby van de dame des huizes. “Ik ben de tel kwijtgeraakt, maar ik gok dat we zo’n zeventig planten hebben”, aldus Miron.

Jay had tijdens zijn studentenperiode een kamer op het Valkeniersplein. “Eind 2018 leerde ik Miron kennen en vanaf dat moment waren we regelmatig samen”, begint Jay te vertellen. “Het jaar erna zochten we naar een plek voor ons samen. Niet heel actief overigens.” De twee hadden contact met een makelaar die eventueel een appartement voor hen had.

Ruim, netjes afgewerkt en betaalbaar

“Toen we het appartement binnenstapten, dachten we ‘wow’. Het was ruim, netjes afgewerkt en – niet geheel onbelangrijk – het was betaalbaar. Een goede deal, vonden we.” Het stel verhuist uiteindelijk in november 2019 naar hun nieuwe stek. “We verfden de boel, want letterlijk alles was roze. Niet helemaal onze smaak”, zegt Miron lachend.

Fun fact: de complete inboedel kostte €140,-. “De tafel, de stoelen, de bank… alles is tweedehands”, aldus Jay. “Het hoeft allemaal niet duur te zijn. De bank was na een goede reinigingsbeurt weer als nieuw.” Miron vult aan: “Met onze katten Peanut en Poes is het niet handig om dure meubels te hebben, het zijn echte slopers.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Miron van Kastel

Plantengek

Miron is een echte plantengek. We spraken haar al eerder over de stekpakketjes en plantenschilderijen die ze maakt. Wat Jay ervan vindt? “Ik vind het prima en laat haar daarin. Tegenwoordig zie ik ook niet meer als er een nieuwe plant is bijgekomen. Waarschijnlijk houdt het nooit op”, zegt hij met een knipoog.

“De passie is ontstaan toen ik een plant van een vriend verzorgde. Ik zag hoe snel deze groeide, dat vond ik mooi. Daarna is het uit de hand gelopen”, vertelt Miron. Jay: “Zelfs de badkamer staat nu vol met planten, niet heel functioneel.” Miron lijkt er een goede reden voor te hebben. “Twee staan er omdat ze veel vocht en licht nodig hadden en de rest… gewoon omdat het kan?”

Favoriete plek

“Ik zit bijna altijd op de vensterbank, dat is echt mijn plekkie”, laat Miron weten. “Dit is ook een van de redenen waarom ik hier graag wilde wonen. We hebben er een fijn kussen opgelegd en het is dé ideale plek om te relaxen.” Wanneer Jay thuis is, zit hij het liefst op de bank of achter zijn computer. “Omdat ik een eigen sportschool heb, ben ik niet zo vaak thuis.”

Later willen de twee het liefst op een boerderij wonen. “Met kippen”, roept Miron enthousiast. Jay: “Een buitenruimte is het enige dat ik mis bij dit appartement, dus dat wordt een vereiste als we in de toekomst gaan verhuizen.”

Ook meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Geef je op via [email protected].

Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Peanut. Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: Miron van Kastel
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Wesley aan de Tramsingel: ‘In mijn studio zie je vooral zwart, goud en hout’

Al voor hij vanuit Kerkrade naar Breda verhuisde, schreef Wesley Vogelaar (21) zich in voor een nieu...
binnenkijken sander en joel

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Familieleden zeiden dat we dit echt niet moesten doen’

Het appartement van Joël van Veldhoven en Sander de Kort is zo tof dat we er nóg een keer binnenkijk...
maxime en casper

Binnenkijken bij Maxime en Casper: ‘Ons huis heeft allerlei Afrikaanse invloeden’

Het appartement van Maxime (24) en Casper (26) in het centrum heeft veel Afrikaanse invloeden. En da...

adv.