Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Maaike: ‘Tijdens de eerste lockdown kocht ik zoveel planten’

Door Daphne Geelink 23 oktober 2020

Maaike Pluymers (25) woont inmiddels vijf jaar met haar vriend Maury van Ham (23) in hartje Breda. Ze vonden een appartement aan de Nieuwe Haagdijk waar inmiddels de hobby’s van de twee duidelijk terugkomen in het interieur. “Het is echt onze plek”, stelt Maaike.

Maaike studeert aan de kunstacademie en haar vriend is helemaal weg van oldtimers. Dit verklaart waarom er een schilderij van een oldtimer in de boekenkast staat. “Die heb ik voor Maury gemaakt”, vertelt Maaike trots. “De boekenkast is een van de plekken waar onze hobby’s samenkomen. Rechts vind je mijn kunstboeken en links zijn verzameling. Hier staat trouwens ook een miniatuur van onze auto. Yes, we hebben een oldtimer.

Waarom Breda?

Het stel leert elkaar zeven jaar geleden kennen via internet. “Onze eerste ontmoeting was in het park in Breda. Toen we twee jaar een relatie hadden, kwamen we hier wonen. Ik studeerde in Rotterdam, hij in Eindhoven: dit was de gulden middenweg.” Tijdens de bezichtiging van het appartement aan de Nieuwe Haagdijk, wisten ze het zeker: “Dit moest het worden.”

Ondanks de zekerheid was het voor de twee een spannende stap. Ze gingen namelijk voor het eerst op zichzelf wonen. “Gelukkig voelde het meteen goed. Dat kwam door Maury, daarbij voelde ik me vertrouwd, maar ook doordat we er echt ons thuis van maakten.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij maaike
Foto: indebuurt Breda

Hobby’s gecombineerd

“Naast dat Maury een passie voor oldtimers heeft, bracht hij ook andere retrospullen ons huis in. Zo kocht hij bijvoorbeeld een jukebox. Ik zorg meer voor de creatieve uitspattingen in huis, die ik ook op Instagram deel. Denk aan schilderijtjes of versiersels aan de wand. Daarnaast ben ik echt een plantenliefhebber.” Maaike koopt regelmatig stekjes via Marktplaats. “Tijdens de eerste lockdown heb ik zoveel planten gekocht. Zo was ik niet alleen”, zegt ze lachend.

“Bijna alle spullen zijn tweedehands. Het scheelt geld en ik vind het zonde om telkens wat nieuws te kopen als dat niet nodig is. Veel meubels, zoals de eettafel en -stoelen, kregen we van mijn oma. Andere spullen kochten we via Marktplaats. Op de bank en het bed na geven we alle spullen een tweede (of derde) leven.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij maaike
Foto: indebuurt Breda

Verschillende hoekjes

Het appartement van Maaike en haar vriend is niet het meest grote. “Het was nogal lastig om de ruimte in te delen met de schuine muren. Daarom maakten we allerlei verschillende hoekjes. Mijn favoriete hoek is de ‘leeshoek’, waar ik lekker in de groene stoel ga zitten om een boekje te lezen. Het is extra fijn als het regent en de druppels op het dak tikken. Verder hebben we een werkplek, een woonkamer, een eetkamer en een plantenhoekje.”

Ons mooi Breda

Alhoewel Maaike vijf jaar geleden nog maar een paar keer in Breda was geweest, wil ze er nu niet meer weg. “Ik ben echt verliefd geworden op Breda. De sfeer is fijn, er is veel groen dichtbij en de gezelligheid is ook makkelijk op te zoeken. We kijken weleens op Funda naar grotere huizen, maar dat is vooral om te dromen. Voorlopig zitten we hier nog wel even.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Laura en Jørgen: ‘We maakten van een oude timmerfabriek ons huis’

Een vervallen timmerfabriek kopen om die vervolgens compleet onder handen te nemen: Laura van Gent (...

Binnenkijken bij Miranda in Brabantpark: ‘Hier begon ons huisje, boompje, beestje’

Verhuizen voor de liefde, zou jij het doen? Voor Miranda de Jong (46) was daar geen twijfel over mog...
binnenkijken bij mandy

Binnenkijken bij professional organizer Mandy: ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’

Een schoon, opgeruimd huis dat helemaal naar eigen smaak is ingericht: we hebben het over de nieuwbo...

adv.