Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Leonie aan de Hoge Steenweg: ‘Dit huis uit 1894 moest het worden’

Door Daphne Geelink 27 november 2020

Karakteristieke huizen met een moderne touch zijn tegenwoordig razend populair. Leonie van Dongen (32) mag zichzelf dan ook gelukkig prijzen met een stulpje uit 1894. Samen met haar vriend John Mitchell (38) woont ze al twee jaar in een bijzonder pand aan de Hoge Steenweg.

De twee ontmoetten elkaar tijdens carnaval. “Precies vijf jaar later kregen we de sleutel van dit paleisje”, zegt Leonie trots. “Vanaf het moment dat we hier binnenstapten, wisten we het meteen: dit huis moest het worden. Er was eigenlijk niets dat ik niet mooi vond in of aan de woning. Alles klopte.” Het was nog even spannend of de twee het huis konden kopen. “We hadden nooit verwacht dat wij het kregen, omdat er veel kijkers waren.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij leonie
Foto: indebuurt Breda

Het verlossende telefoontje

Toch kreeg Leonie na de bezichtiging het verlossende telefoontje. “Ik belde mijn vriend, die op dat moment bij de kapper zat. Hij was zó enthousiast dat zijn kapper nooit meer zijn reactie vergeet.” Het stel kwam bij dit huis via een goede vriendin. “Zij kende de makelaar en heeft heel erg haar best voor ons gedaan. Dat heeft gelukkig goed uitgepakt.”

Een compleet huis verbouwen? Daar zaten Leonie en haar vriend niet zo op te wachten. “Gelukkig was dat niet nodig”, aldus de dame des huizes. “De woning beschikte al over moderne elementen. Zo hadden de vorige bewoners bijvoorbeeld een nieuwe pui met stalen deuren naar de tuin geplaatst. We hebben vooral wat geklust en er onze plek van gemaakt.”

Op één lijn

“We zitten redelijk op één lijn”, zegt Leonie lachend. “We vullen elkaar goed aan, dus het inrichten was zo gedaan. Er zit een nieuwe vloer in, we verfden de keuken zwart en plaatsten stenen op de wand. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf in pvc-vloeren, maar we kozen zelf voor een vloer met een betonlook. Dit is iets dat ik heel graag wilde. Het totaalplaatje is een industriële inrichting met warme aardetinten geworden.”

Tekst loopt door onder foto.

Badkamer. Foto: indebuurt Breda

Instagramaccount

Leonie is ongelofelijk blij met haar woning en dat laat ze maar al te graag zien op Instagram. Op haar account @interieur_leoww1 deelt ze regelmatig kiekjes van haar inrichting. “Het is echt een hobby van me. De meeste volgers zijn vrienden of familie. Ik vind het leuk om met mijn inrichting bezig te zijn en om dit ook te delen. Soms – als ik een vrije dag heb – kan ik de hele dag bezig zijn met alles verplaatsen. En aan het eind van de dag staat alles weer zoals ik begon”, grinnikt ze.

Centrum van Breda

“Ik heb vijf jaar in het centrum van Breda gewoond en was gewend om alle winkels binnen handbereik te hebben. Daarom had ik tijdens onze huizenzoektocht de voorkeur voor een locatie binnen of nét buiten de singels. De locatie in combinatie met de sfeer van het huis maakt het dat we hier heel gelukkig wonen.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Slaapkamer. Foto: indebuurt Breda
Badkamer. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Keuken. Foto: indebuurt Breda
Keuken. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Jessica: ‘Ik had geen idee hoe ik mijn studio in moest richten’

De grote stap zetten om uit huis te gaan kan spannend zijn. Voor Jessica van Helden (23) was het vor...
chris en floor binnenkijken

Binnenkijken bij Chris en Floor in Het Turfschip: ‘We hebben expres geen gordijnen’

Appartementencomplex Het Turfschip aan de Rijngraafstraat is bij menig Bredanaar bekend. De binnenka...
binnenkijken bij machteld van ochten

Binnenkijken bij Machteld: ‘Dit schilderij aan de muur noemen we het viswijf’

Een bij elkaar geraapt zooitje in de positieve zin van het woord: zo noemt Machteld van Ochten (28) ...

adv.