Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Laura: ‘Ik ben pas begonnen met het inrichten’

Door Daena Solak 16 oktober 2020

In 2015 verruilde ze Rucphen voor Breda en ze zit hier voorlopig wel goed: we hebben het over Laura van Helden (25). Laura woont samen met haar kattenkind Hugo Spek in een appartement op loopafstand van het centrum. De Rijdende Rechter komt niet snel filmen in Laura’s straat: ze heeft namelijk superleuk contact met haar gezellige buurvrouw.

”Ik woonde eerst in een van de studentenkamers boven dit appartement, maar ik was het delen van een woonruimte zat. Ik wilde mijn eigen plekje.” Toen ze hoorde dat haar onderbuurvrouw ging verhuizen, liet Laura er geen gras over groeien. ”Ik heb de huisbaas ‘vriendelijk’ verzocht of ík het appartement mocht overnemen”, vertelt Laura met een lach.

Opgeruimd staat netjes

Laura was altijd al helemaal happy met haar eigen plekje, maar is pas sinds kort bezig met inrichten en versieren. ”Ik ben langzamerhand uit die fase aan het komen dat alles zo goedkoop mogelijk moet zijn. Voorheen was de kringloop mijn beste vriend en vond je me vaak bij IKEA. Nu richt ik mijn woning in delen opnieuw in.” Deze wisseling van fases wijt Laura aan een andere transitie in haar leven. ”Tot aan maart van dit jaar had ik twee banen. Dit zorgde ervoor dat ik totaal geen structuur in mijn leven had. Ik werkte een paar dagen in de week bij HelloFresh en de resterende dagen bij een ander bedrijf in Breda. Daar waren de werkdagen onregelmatig en vaak laat.”

Laura koos ervoor om haar tweede baan op te zeggen: ”Nu werk ik fulltime bij HelloFresh en ik ben erg blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik ben vaak rond 14.00 à 15.00 uur klaar. Voor het eerst in een lange tijd heb ik mijn avonden weer terug, dus ik wil thuiskomen in een gezellig en warm huis. Met mooie spulletjes en héél veel planten.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Eigen stijl

Inspiratie haalt ze niet van Pinterest of ergens anders online: ”Ik weet wat ik wil en daar zoek ik op in woonwinkels en online. Ik weet wat voor een feeling ik wil creëren.” De woonkamer oogt als een plek waar je aan het eind van je werkdag heerlijk op de bank kruipt met een kopje thee en een goed boek. Zo leest Laura momenteel een boek van Agatha Christie dat ze vond in de ruilkast van de Albert Heijn. In de hoek staat een rieten mand met een aantal dekentjes erin. ”De dekens heb ik zo opgerold, omdat ze dat ook altijd doen in een spa. Ik doe hetzelfde met mijn handdoeken. Is dat vreemd? Nee, ik denk het niet. Ik word er helemaal blij van!”

Wijnen, wijnen, wijnen!

Bij Laura is de woonkamer haar favoriete plekje: ”Hier vindt menigeen wijnavondje plaats met mijn vriendinnen. Wijn is een manier van leven.” Haar liefde voor de druivendrank is zelfs te vinden aan de muren. In de hoek hangt een schilderij dat zij deels zelf maakte. ”Tijdens een cursus van Geoffrey Wijn, een Nederlandse Neopop kunstenaar, maakte ik dit schilderij. Alhoewel, Geoffrey maakte de opzet en ik kleurde het in met verf. Hij vroeg wat ik ongeveer wilde en mijn antwoord was ‘drinkende poppetjes’. Nu hangt het al een hele tijd prominent aan mijn muur.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Lang en gelukkig?

Op dit moment is Laura content met haar plekje: ”Voor mij en Spek alleen, is dit appartement ideaal. Het is ook een pluspunt dat mijn zusje in de studio naast mij woont. Wie kan zeggen dat ze elke dag bij de buurvrouw over de vloer komt? Ik vind het geweldig!”

Op de vraag of ze hier voor altijd blijft wonen, zegt ze stellig ‘nee’. ”Ik wil in de toekomst verhuizen naar een volwassen woning. Als ik nu naar de bank zou gaan met de wens om een huis te kopen, zouden ze me daar naar een gekkenhuis sturen. Ik zie het wel ooit gebeuren: een man, kinderen, een aantal katten en mooie meubels.” Die meubels is ze nu al aan het verzamelen: ”Ik aas nog op een paar fluwelen eetkamerstoelen van Søstrene Grene, de eettafel vereist een donker lakje en ik wil upgraden naar een boxspring bed. Als ik alles tevoorschijn kon toveren in één klap zou ik dat doen, maar voor nu zet ik één voet voor de ander.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Leuk volgens local Laura: ‘Dit is het beste restaurant in Breda’

Waar vind je de leukste plekken in Breda? Dit vragen we iedere week aan een echte local. Deze week i...
binnenkijken bij mandy

Binnenkijken bij professional organizer Mandy: ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’

Een schoon, opgeruimd huis dat helemaal naar eigen smaak is ingericht: we hebben het over de nieuwbo...

7 x toffe woontrends voor dit najaar volgens Bredase interieurstylistes

Het is oktober en dat betekent een hele maand die in het teken staat van wonen en interieur! Verande...

adv.