Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Kimberley: ‘We kochten dit huis zonder dat we het gezien hadden’

Door Daphne Geelink 3 april 2020

Kimberley de Kreij (29) liet vier jaar geleden samen met haar vriend een nieuwbouwhuis in Teteringen bouwen. Doordat ze een kavel kochten, kon het stel de woning helemaal naar eigen smaak inrichten. “Dat was echt een droom om het vanaf begin tot eind te kunnen invullen.”

“We keken in eerste instantie naar bestaande huizen, maar die waren nét niet hoe we het wilde hebben en de verbouwkosten liepen dan te hoog op. Via via kwamen we op een nieuwbouwproject in Teteringen. Om eerlijk te zijn hadden we nog nooit van dit dorp gehoord.” Kimberley en haar vriend komen beiden uit Brabant, maar woonden vanwege studie een tijd in Driebergen.

Een nieuwbouwhuis gekocht

“Het verbaasde ons hoe dicht Teteringen bij Breda lag. Eigenlijk zagen we alleen maar voordelen: een nieuwbouwhuis konden we precies zo indelen als hoe we dat wilden.” Kimberley en haar vriend besloten een kijkje te nemen op de plek waar het huis kwam te staan. Dit was toen alleen een weiland. “Het waren vier kavels en we zijn op het laatste moment nog geswitcht.” Ook moest het stel een woning kopen voor óp het kavel. “We kochten een huis zonder dat we het gezien hadden. Alleen via 3D-tekeningen wisten we wat het eindresultaat ging worden en je hoopt dat het uiteindelijk aan je verwachtingen voldoet.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij kimberley
Foto: Kimberley de Kreij

En dat deed het gelukkig. Toen het huis eenmaal stond, wist Kimberley wel raad met het interieur. “Die interesse komt van mijn moeder: zij houdt ook van inrichten en stylen. Vroeger lagen de vtwonen-magazines al in huis. Zelfs op mijn kamer bij mijn ouders hield ik me al bezig met hoe deze eruitzag.” Dit is ook wat we terugzien in de inrichting van Kimberleys huidige woning. Toen haar buren voor het eerst op bezoek kwamen was hun eerste reactie: ‘Het lijkt hier wel een woonmagazine’. “Dat zijn leuke bevestigingen”, zegt Kimberley trots.

Favoriete ruimte in huis

Kimberleys favoriete ruimte in huis? “Dat is echt de tuinkamer. We hebben twee zitruimtes: in de woonkamer met gashaard zitten we vaak in de winter en de tuinkamer is heerlijk als de zon schijnt. Hier hebben we een loungegedeelte waar ik graag met een kopje thee en een woontijdschrift zit.”

“Onze stijl beschrijf ik als warm industrieel. Het is industrieel, maar niet heel strak. Toen we hier kwamen kozen we voor nieuwe meubels. Dit omdat de oude niet bij de indeling van dit huis pasten. We begonnen met de basis, zoals een eettafel en een bank. Vanuit daar kochten we stap voor stap meer spullen. Als laatste deden we de verlichting.”

Eigen webshop

Nu, vier jaar later, is het huis van Kimberley en haar vriend helemaal af. Toch verandert de dame des huizes regelmatig wat aan haar inrichting. “Ik heb een eigen webshop met onder andere woonaccessoires. Veel producten die ik online verkoop heb ik zelf ook in huis. Vrienden vragen me ook regelmatig om het te laten weten als ik nieuwe spullen binnen krijg. Dan willen ze even een kijkje komen nemen.”

De buren

“Ik denk dat we veel geluk hebben gehad met de buren. Een van hen nam al snel initiatief om een borrel te organiseren na het tekenen van de koopcontracten. Dat was heel leuk om ze zo te ontmoeten. Iedereen zat op dat moment in hetzelfde schuitje. Het zijn vier verschillende huizen, maar iedereen heeft er iets anders moois van gemaakt.”

Foto: Kimberley de Kreij
Foto: Kimberley de Kreij
Foto: Kimberley de Kreij
Foto: Kimberley de Kreij
Foto: Kimberley de Kreij
Foto: Kimberley de Kreij
Foto: Kimberley de Kreij
Foto: Kimberley de Kreij

Lees ook:

binnenkijken bij syreeta

Binnenkijken bij Syreeta: ‘Ik heb altijd wel een project in mijn hoofd’

Samen met haar man en twee kinderen woont Syreeta Bronowski (38) in een fijn huis in Breda-Noord. In...
binnenkijken bij dax en marieke

Binnenkijken bij Marieke en Dax: ‘Mensen komen hier niet van de wc af’

In de Passage Zuidpoort zitten zaken als TUI, Schraven Hairstyling en Porta Sud. Wat veel Bredanaars...
binnenkijken bij astrid

Binnenkijken bij Astrid: ‘Dit is een van de leukste huizen waar ik ooit heb gewoond’

Een knus huis met glas-in-loodramen, tweedehands spullen en een boekenkast zo groot als de muur: dat...

adv.