Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurbouwer Rudi: ‘Dat is een beetje uit de hand gelopen’

Door Daphne Geelink 4 september 2020

Wie het huis van Rudi Rijvers (39) binnenstapt, waant zich in een perfect afgewerkte jaren 30-woning. Met authentieke details als paneeldeuren, glas-in-loodramen en een granitovloer is dit het droomhuis van menig stadsgenoot. De Bredanaar runt een interieurbouwbedrijf, dus wist hij precies hoe zijn eigen stek eruit moest komen te zien.

“Ik woon al heel mijn leven in Breda en ik denk niet dat ik ooit vertrek”, vertelt Rudi. “Hiervoor woonde ik in een eengezinswoning aan de Spuistraat, maar het was altijd een droom van me om een jaren 30-woning te betrekken. In die tijd zocht ik met mijn toenmalige vriendin naar een plek in Breda. Jaren geleden was het al een gekkenhuis op de woningmarkt, dus we hebben best wat bezichtigingen gehad.”

Tekst loopt door onder foto.

Rudi’s keuken met marmeren blad.

Verbouwen maar

De vorige bewoners woonden veertig jaar in Rudi’s huis aan de Liesboslaan, wat betekende dat lang niet alles naar zijn smaak was. “Ik kon daar heel goed doorheen kijken, dat is tenslotte mijn werk.” Zijn bedrijf heet Interieurrr en deed onder meer de inrichting voor Cafetaria de Toren, Humphrey’s en Oase. “We hebben een intensieve verbouwing van vier à vijf maanden gehad, waarbij ik veel zelf heb gedaan.”

Het resultaat mag er wezen. “Bij elke keuze die ik moest maken, vroeg ik me af: past het bij de woning? De Hongaarse puntvloer is bijvoorbeeld heel geschikt voor een huis met meerdere kamers achter elkaar.” Rudi kijkt vervolgens naar de keuken en zegt: “Ik vind het niet de mooiste keuken die er is, maar deze past wél perfect bij het huis.”

Vrouwelijke touch

Rudi en zijn toenmalige vriendin zijn inmiddels uit elkaar. “Het enige dat mist, is de vrouwelijke touch“, zegt hij lachend. “Een bloemetje hier of een plantje daar. Nee, ik ben niet zo van de accessoires. Verlichting vind ik overigens wel heel belangrijk, ik heb graag mooie lampen in huis.” In de serre komt ongelofelijk veel natuurlijk licht binnen en dat is dan ook een van de plekken waar Rudi graag zit. “Je vindt me nooit aan de eettafel. Met vrienden zit ik het liefst hier te borrelen, lekker dicht bij de keuken.”

Tekst loopt door onder foto.

De woonkamer.

Ibiza style

Naast het ruime woongedeelte heeft Rudi een tuinhuis van bijna zeventig vierkante meter achter in de tuin gebouwd. “Dat is een beetje uit de hand gelopen”, stelt hij. “Ik wilde een toffe overkapping met een open haard, het is – naast dat – ook mijn gym en een soort logeerhuis geworden. Er zit zelfs een klein keukentje in.” De tuin is helemaal in Ibiza style. “Met mooi weer waan je je hier echt op vakantie.”

Het huis is te groot

Nu Rudi er alleen woont, geeft hij toe: “Het huis is te groot voor mij alleen. Ik zou wel kleiner willen wonen, maar de huizenmarkt is er niet naar. In verhouding moet ik dan te veel inleveren. Mijn handen kriebelen altijd om een nieuw project aan te pakken. Mijn droom is om een stuk grond te kopen in Breda zodat ik zelf een huis kan ontwerpen en bouwen. Wie weet…”

Badkamer.
Keuken.
Open haard.
Keuken.
De badkamer.
De badkamer.
Het tuinhuis. Foto: indebuurt Breda

Doe nog meer wooninspiratie op:

binnenkijken bij tosca

Binnenkijken bij Tosca aan de Haagdijk: ‘Ik zou niet in een witte doos kunnen leven’

Een scheef, maar vooral heel knus huisje uit 1890: dat is waarin Tosca van der Weerden (23) woont. Z...

Binnenkijken bij Valesca: ‘Het uitzicht is hier fantastisch’

Het appartement van Valesca Siebelt (39) op de negende verdieping van een complex aan de Vijfhagen i...

Binnenkijken bij Miron en Jay: ‘Zelfs de badkamer staat vol planten’

Wie binnenstapt in het appartement van Miron van Kastel en Jay de Smet waant zich in een heus plante...

Binnenkijken bij Angelique: ‘Van de wc maakten we een mini-kerk’

Midden in het centrum woont Angelique van Engelen (48) in naar eigen zeggen het mooiste straatje van...
binnenkijken bij sabrina

Binnenkijken bij Sabrina: ‘We wonen hier straks niet meer’

Samen met haar man en dochter Floor (20) woont Sabrina in de wijk Overkroeten. Haar zoon Jules (22) ...
maxime en casper

Binnenkijken bij Maxime en Casper: ‘Ons huis heeft allerlei Afrikaanse invloeden’

Het appartement van Maxime (24) en Casper (26) in het centrum heeft veel Afrikaanse invloeden. En da...

adv.