Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Eline en Robin: ‘We kijken uit over de singels’

Door Daphne Geelink 13 maart 2020

Eline Baijens (25) en Robin Tiberius (27) wisten het zeker: ze wilden samen in Breda wonen. Na een zoektocht van drie maanden lukte dat. Inmiddels wonen ze sinds november 2019 in een bijzonder fijn appartement aan de Tramsingel. “We voelden ons gelijk thuis”, vertelt Eline.

Niet alleen het appartement van het stel is net even anders dan anders, ook het begin van hun relatie kunnen we zo noemen. “Onze eerste date was net voordat ik voor vijf maanden naar Zuid-Afrika vertrok”, begint Eline haar verhaal. “We zagen elkaar een paar keer in die week en dachten: ‘Shit, we vinden elkaar eigenlijk heel leuk’.” Eline en Robin besloten het aan te kijken, maar in de eerste weken van haar periode in het buitenland spraken ze elkaar iedere dag door te videobellen.

All you need is love-moment

Robin wilde nadat hij afgestudeerd was op reis, maar hij wist nog niet precies waarheen. Uiteindelijk werd het Zuid-Afrika. “Dat was wel even een All you need is love-moment op het vliegveld. Zonder Robert en camera’s dan”, zegt Eline lachend. “Die relatietest hebben we wel doorstaan. We gingen van drie maanden elkaar niet zien naar twee weken 24/7 samen naar een maand zonder elkaar naar drie weken volle bak. En we zaten meerdere keren in een kajak zonder ruzie.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij eline en robin
Foto: indebuurt Breda

Eline trok bij terugkomst weer in haar studentenhuis en Robin woonde even bij zijn ouders. In de zomer van 2019 besloten ze om samen iets te zoeken.

Thuisgevoel

“Het huis vonden we via Marktplaats. We keken in eerste instantie in het appartement onder ons, maar daar werden we tweede. De huisbaas vertelde dat een paar weken later het appartement erboven vrijkwam”, zegt Robin. Eline vult aan: “Toen we hier binnenliepen voelden we ons direct thuis. Dat kwam omdat het appartement nét even anders is. Het heeft een vide, veel licht en genoeg leefruimte.”

Robin kwam op 15 november 2018 aan op het vliegveld in Afrika en precies één jaar later kregen de twee de sleutel van het huis. “Diezelfde nacht sliepen we er nog. De meeste meubels hadden we al”, vertelt Robin. “Het matras en de wasmachine naar boven verhuizen was wel een bevalling hoor.” Eline wijst naar de steile trap. De twee zitten op de bovenste verdieping van een herenhuis aan de singels.

Locatie

De locatie is stiekem om jaloers op te worden. “Aan de ene kant kijken we uit over de singels en aan de andere kant hebben we uitzicht op Tuinzigt. We wonen dicht bij het centrum en zijn ook zo op de Nieuwe Haagdijk waar we regelmatig naar de Marokkaanse supermarkt gaan.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij eline en robin
Foto: indebuurt Breda

Uit de hand gelopen hobby

Naast alle strakke meubels, staan er ook veel planten in het huis van Eline en Robin. “Dat is mijn uit de hand gelopen hobby, daar haal ik voldoening uit”, laat Robin weten. “De planten worden heel goed verzorgd: het zijn net zijn kindjes”, grapt Eline. Iets anders waar het stel trots op is, is de creatie van pallets. “De vide was helemaal open en daar wilden we iets voor hebben. Het kwam weleens voor dat mijn kussen ’s nachts op de grond viel.” Daar wist het stel wel iets op en het eindresultaat mag er wezen.

Iedere ruimte wordt goed benut in het huis van Eline en Robin. Zelfs plekken waar je normaal gesproken niet bij komt. Eline vertelt trots: “Deze trap kochten we bij een antiekwinkel in Zevenbergschen Hoek. Het is een oude fruitboomladder en hiermee kunnen we gemakkelijk naar boven klimmen om spullen op te bergen.” Ze kijkt rond en stelt even later: “Sowieso ben ik heel trots op dit huis.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Ellen en Nick aan de Grote Markt: ‘Je loopt naar buiten en doet mee’

Uitzicht op de Grote Kerk, alle cafés en winkels om de hoek en het bruisende stadsleven: centraler w...

Binnenkijken bij Daphne: ‘Dit huis ben ik toevallig tegengekomen’

Samen met haar man Robert (34) en dochters Guusje (6), Noortje (3) en Keetje (5 maanden) woont Daphn...
binnenkijken bij helma en johan

Binnenkijken bij Helma en Johan: ‘Wij willen niet wat iedereen in huis heeft’

Een inrichting die net even anders is dan bij anderen. Dit is precies wat we in de woning van Helma ...

adv.