Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Demi: ‘Op 45 vierkante meter staan zo’n 40 planten’

Door Daphne Geelink 29 mei 2020

Demi Christensen (26) woont samen met haar vriend Abe in een appartement in het centrum van Breda. Een toplocatie, als je het aan haar vraagt. De twee hebben 45 vierkante meter woonruimte, zo’n 40 planten en veel tweedehands spullen. De dame des huizes vertelt ons er graag meer over.

“Eigenlijk is bijna alles in huis tweedehands”, stelt Demi. “De tafel is van mijn oma geweest, het kastje nam ik mee toen mijn opa overleed en het kleed heeft mijn moeder gratis bij de kringloop opgehaald. Na een grondige reiniging met de hogedrukspuit kon die weer een ronde mee. We wonen tegenover de kringloop en dat is vrij gevaarlijk wat tweedehands spullen kopen betreft.”

40 planten in huis

Iets anders dat we terugzien in het huis van Demi en Abe: heel veel planten. “Ik weet niet precies hoe het gekomen is.” Vorig jaar liet Demi nog een cactus doodgaan en nu is ze een ervaren plantenmama. “Corona zette mijn bijbaan stop en ik wilde iets doen. Op internet zocht ik hoe ik een plantje moest stekken en van het een kwam het ander. Inmiddels staan er zo’n 40 planten in ons huis van 45 vierkante meter. Oeps!”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij demi
Foto: eigen foto

Demi startte kort geleden nog een hobby: haar Instagramaccount. Via @style.bydeem laat ze haar volgers zien hoe zij en Abe wonen. “Ik deed al eerder de social media voor een bedrijf en kreeg er ook les in op school.” Demi is op het moment haar master New Media Design aan het afronden. “Wat ik op school leer, kan ik in de praktijk toepassen en ik vind het gewoon heel leuk om te doen”, stelt ze.

Fijne locatie

Demi kwam drie jaar geleden in dit appartement wonen en haar vriend trok er afgelopen december bij in. Het huis heeft één slaapkamer, een woonkamer met keuken en een knus balkon. “In tijden van corona merken we dat dit appartement klein is, maar vooralsnog is het prima. We zitten op loopafstand van het station, het park en het centrum. Een ideale locatie dus!”

Hertenhoofd

“De lamellen, de keuken, de koelkast en de slaapkamerkast heeft de vorige eigenaar laten staan. De meubels heb ik zelf meegebracht.” Of Demi en haar vriend een beetje dezelfde stijl hebben? “Abe heeft gezegd: doe jij het maar. Hij heeft wel wat dingetjes meebracht, zoals het hertenhoofd op de kast. Daar was ik niet heel gelukkig mee”, zegt ze lachend.

Benieuwd naar dat hertenhoofd en de rest van het fijne, knusse appartement van Demi en Abe? Check dan de foto’s! Zelf meedoen met deze rubriek? Geef je dan op via [email protected].

Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto
Foto: eigen foto

Lees ook:

binnenkijken bij jorgen

Binnenkijken bij Jörgen en Krisztina: ‘We verhuizen iedere vijf jaar’

Precies vijf jaar nadat Jörgen Maijer en zijn vrouw Krisztina Valach een appartement in een oude mei...

Binnenkijken bij Fabiënne in de Belcrum: ‘We verbouwden drie maanden voor we erin konden’

Het was een flinke verbouwing voor Fabiënne Breevaart (28) en haar vriend Tom. Samen met hun vriende...
binnenkijken sander en joel

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Familieleden zeiden dat we dit echt niet moesten doen’

Het appartement van Joël van Veldhoven en Sander de Kort is zo tof dat we er nóg een keer binnenkijk...

adv.