Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Daphne: ‘Dit huis ben ik toevallig tegengekomen’

Door Nikki Pommer 21 februari 2020

Samen met haar man Robert (34) en dochters Guusje (6), Noortje (3) en Keetje (5 maanden) woont Daphne (31) met veel plezier in een ruime gezinswoning in Geeren-Zuid. Tijd om eens bij deze moeder en grafisch ontwerpster binnen te kijken om te zien waar zij haar wooninspiratie vandaan haalt.

“Het was geheel toevallig dat ik dit huis tegenkwam”, vertelt Daphne. Ze woonde samen met haar (toen nog) vriend in een mooi appartement in Brabantpark. Daphne besloot voor de lol eens op zoek te gaan naar koopwoningen en kwam toen in Geeren-Zuid terecht. “Bij het zien van de prijs dacht ik eerst: echt niet.” Uiteindelijk werd hun interesse toch gewekt en besloten ze ervoor te gaan. In 2013 verhuisde het stel naar hun nieuwe stulpje.

Ruime woning

“De woning is vijfenhalve meter breed, waardoor we naast de schuifpui ook nog een raam hebben.” Daphne vindt het fijn dat de woning zo ruim is, veel lichtinval heeft en geen rare hoeken in het huis kent. “Dat zie je nog weleens met nieuwbouw”, voegt Daphne toe. Ze kochten het huis casco: dat betekent dat de aannemer voornamelijk ruwbouw verzorgd. Hierdoor moest de badkamer en keuken nog geplaatst worden.

Naast het plaatsen van de badkamer en keuken, besloten Daphne en haar man ook de zolder bij het huis te betrekken. “Het zou zonde zijn om dit niet te doen. Het is een extra verdieping”, vertelt Daphne over de keuze. De zolder werd omgetoverd tot slaapkamer met wastafel en zelfgemaakte kast. “De enige plek in huis die vrij is van spelende kinderen”, zegt ze lachend. De slaapkamer is voor haar dé plek om tot rust te komen.

Strak design met kleur

Daphne is grafisch ontwerper van beroep en houdt dan ook van strakke designs. “Zwart is lekker strak. Maar gaande weg komen steeds meer kleuren in huis.” Dat die kleuren meer terugkomen, is door het hele huis zichtbaar. Zo heeft de kamer van Keetje, de jongste dochter, gele strepen op de grijze muur. “Dit was trouwens wel een werk om voor elkaar te krijgen in verband met het afplakken. Dat heeft mijn man geregeld, die is erg handig.”

Naast de kamer van Keetje vind je ook de kamer van de twee oudste dochters Guusje en Noortje op de eerste verdieping. Hier staat een roze kast. “We hebben die kast op Marktplaats gevonden en mijn vader heeft deze knalroze geverfd. Weer die heerlijke kleurtjes”, zegt Daphne. Naast de badkamer is er nog een kamer op de eerste verdieping. “Dat is mijn kantoor, hier werk ik als zelfstandige.”

Daphne houdt van Nederlandse designers, want die zijn volgens haar lekker praktisch. “Maar invloeden uit Scandinavië vind ik ook leuk. De lamp naast de televisie is bijvoorbeeld weer industrieel. Aan die kabel heeft mijn middelste dochter Noortje trouwens lekker getrokken”, vertelt ze.

Tekst loopt door onder foto’s.

Foto: indebuurt Breda

Een van Daphnes favoriete plekken

Links van het televisiemeubel vind je een tafeltje met drie stoeltjes. “Dit is een van mijn favoriete plekjes.” Aan dat tafeltje spelen de drie zusjes namelijk regelmatig met elkaar. “De oudste twee zijn dan fanatiek bezig en Keetje zit erbij. Ze gaan dan heel lief met elkaar om, totdat er bepaald moet worden wie Elsa van Frozen mag spelen”, grapt Daphne.

Fijne wijk

Voordat Daphne en haar man besloten om het huis te kopen reden ze een rondje door Geeren-Zuid met de auto. “Sommige wijken hebben vooraf al een reputatie, maar wij wonen hier fantastisch.” Achter het huis is een speeltuintje, waar alle kinderen zomers te vinden zijn. “Dan gaan alle poorten open en zijn ze heerlijk buiten aan het spelen”, zegt Daphne. De faciliteiten in de wijk vindt ze prima. “Alles zit dichtbij en je bent zo in het centrum van Breda. Wij zitten hier nog wel een tijdje.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Meedoen?

Lijkt het je ook leuk om jouw huis te showen? Woon jij in een karakteristiek pand, maak jij al je meubels zelf of heb je gewoon een hele toffe plek van je huis gemaakt? Stuur een e-mail naar [email protected] en dan bellen we ook eens bij jou aan. Tot dan!

Lees ook:

binnenkijken bij dax en marieke

Binnenkijken bij Marieke en Dax: ‘Mensen komen hier niet van de wc af’

In de Passage Zuidpoort zitten zaken als TUI, Schraven Hairstyling en Porta Sud. Wat veel Bredanaars...

Binnenkijken bij Susanne: ‘Altijd dezelfde inrichting? Het liefst verander ik continu!’

Wat doe je als je verliefd bent geworden op iemand uit de Achterhoek, terwijl je zelf in Terneuzen w...
joel en sander

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Hier wonen voelt vaak als vakantie’

Een knus huis aan de Haagdijk waarin ieder meubelstuk een verhaal heeft. We hebben het over het appa...

adv.