Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Chris en Floor in Het Turfschip: ‘We hebben expres geen gordijnen’

Door Daphne Geelink 6 november 2020

Appartementencomplex Het Turfschip aan de Rijngraafstraat is bij menig Bredanaar bekend. De binnenkant daarentegen, blijft vaak wat beter geheim. Tot nu! Chris Schoonens en Floor Reijnders (beiden 25) showen hun bijzondere woonplek midden in het centrum van Breda.

Van de Grote Kerk en de koepelgevangenis tot de zwarte torens aan de Dirk Hartogstraat en een complex op het Dr. Struyckenplein: vanuit hun appartement kijken Chris en Floor letterlijk over de hele stad. “We hebben expres geen gordijnen”, vertelt Floor. “Nog steeds dwalen onze ogen telkens af naar buiten. Het hoogtepunt was met Nieuwjaar, toen we vanuit alle hoeken van de stad vuurwerk zagen. Dat was echt adembenemend.”

Tekst loopt door onder foto.

Het uitzicht vanaf het appartement van Chris en Floor. Foto: indebuurt Breda

Hoe kwamen de twee in Het Turfschip terecht?

Chris is een geboren en getogen Bredanaar en Floor komt oorspronkelijk uit Zevenaar, maar woonde een lange tijd in de buurt van Bergen op Zoom. De twee ontmoetten elkaar via Tinder. Chris vertelt: “Zij werkte in Tilburg en ik deed daar een minor. Zo kwamen we waarschijnlijk elkaar tegen via de app.” Een halfjaar nadat het stel een relatie kreeg, begonnen ze over samenwonen te praten. “Ik was eraan toe om uit huis te gaan”, zegt Chris die in die tijd nog bij zijn ouders in de Haagse Beemden woonde. Floor vult aan: “En ik was ook klaar voor de volgende stap.”

Twee keer scheepsrecht

Tijdens de zoektocht naar een woning kwamen de twee al snel bij het complex aan de Rijngraafstraat uit. Floor vertelt: “We reageerden in eerste instantie op een ander appartement, maar waren nét te laat. Dat gaat ons niet nog eens gebeuren, dacht ik.” De tweede keer was het raak: de dame des huizes mocht komen kijken bij Het Turfschip, Chris zat op dat moment in Australië.

Tekst loopt door onder foto.

chris en floor binnenkijken
Foto: indebuurt Breda

Té enthousiast?

“Floor is lekker enthousiast, soms iets té”, zegt Chris lachend. “Samen met mijn oma bezocht ze het appartement terwijl ik aan de andere kant van de wereld zat. Ze was lyrisch over de bezichtiging, maar ik bleef nuchter. Toen mijn oma zei dat – als we het niet namen – zij er wilde wonen, wist ik vrijwel zeker dat we het moesten doen.” Het stel maakte het papierwerk vast in orde en Chris bezocht na zijn vakantie nog een keer het appartement. Just to be sure!

Robotstofzuiger: een must

“We hoefden er niet veel aan te doen”, laat Floor weten. “Het is een huurhuis, dus we waren dat ook niet van plan.” Chris vertelt dat ze zelf nooit voor een witte vloer waren gegaan. “Je ziet er letterlijk alles op. Het is een van de redenen waarom we een robotstofzuiger hebben. Omdat het appartement gelijkvloers is, kan hij overal naartoe rijden. Ideaal en echt een must hier!”

Meubels

De meubels van het stel komen overal en nergens vandaan, maar zijn toch goed op elkaar afgestemd. “De hoge tafel bij de keuken en het dressoir zijn van de vorige bewoner, de eettafel is van Chris’ ouders, het tv-kastje stond op zolder bij mijn familie en de kledingkast komt van een woonzorgcentrum. Die laatste mochten we trouwens meenemen voor een pakje sigaren”, vertelt Floor lachend.

Locatie

“Als ik naar een evenement op het Chasséveld ging, zag ik mensen altijd uit het raam hangen”, aldus Floor. “Dat wil ik ook, dacht ik dan. We hadden niet gedacht hier ooit te wonen. Doordat we er pas een jaar geleden introkken en alle evenementen stilliggen, hebben we nog niet kunnen genieten van 538 Koningsdag, Breda in Concert of de Singelloop. Het lijkt ons heerlijk om tegen de tijd dat alles weer normaal is, mensen uit te nodigen, de ramen open te gooien en te genieten van een Bredaas evenement op het Chasséveld.”

Uitzicht op de koepelgevangenis. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Het Chasséveld vanaf het appartement. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Uitzicht appartement. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Werkkamer. Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Laura: ‘Ik ben pas begonnen met het inrichten’

In 2015 verruilde ze Rucphen voor Breda en ze zit hier voorlopig wel goed: we hebben het over Laura ...

Binnenkijken bij Sheila: ‘We dachten: hier gaan we echt niet wonen!’

Waar Sheila (32) en haar vriend Thijs écht geen zin in hadden toen ze een nieuwe stek zochten? Kluss...

Binnenkijken bij interieurbouwer Rudi: ‘Dat is een beetje uit de hand gelopen’

Wie het huis van Rudi Rijvers (39) binnenstapt, waant zich in een perfect afgewerkte jaren 30-woning...

adv.