Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij binnenhuisarchitect Marie-José: ‘Ik houd van een mix van oud en nieuw’

Door Daphne Geelink 20 maart 2020

Zo’n drie jaar geleden kwam Marie-José Oomen (48) in de Zonnebloemstraat terecht. Als binnenhuisarchitect wist zij wel raad met haar nieuwe huis. Het resultaat? Een lichte woning waar het gevoel van zon, zee en strand heerst, maar dan gewoon in Breda.

Hoe het is om als binnenhuisarchitect je eigen huis in te richten? “Voor een ander vind ik het heel makkelijk, maar voor jezelf ga je er extra veel over nadenken”, stelt Marie-José. “Toch ging het me aardig goed af. Bij binnenkomst wist ik direct dat ik een strandsfeer bij het huis vond passen. Het is niet zo groot en daarom wilde ik het knus en ruimtelijk maken. In mijn hoofd ben ik met van alles en nog wat bezig en hier creëerde ik een rustige omgeving voor mezelf. Ik kocht liters witte verf, verwijderde het gekleurde behang en vanuit daar begon ik.”

Schelpen: een cadeautje van de natuur

“En de schelpen komen extra mooi uit in het wit”, zegt ze trots. Marie-José verzamelt schelpen en maakt er onder andere vazen en sieraden van die ze in haar eigen huis zet of verkoopt. “Eigenlijk begon ik hier al mee op mijn achtste. Ik werk graag met schelpen, omdat het een cadeautje van de natuur is. Heel puur, geen plastic.” En het resultaat mag er wezen. Op twee strakke zuilen staan twee vazen gemaakt van schelpen te pronken.

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij marie-josé
Foto: Monique Bluemink Fotografie

“Verder houd ik van een mix van oud en nieuw. Aan de ene kant zien we de designkoelkast van Smeg en aan de andere kant heeft het huis nog oude paneeldeuren. Op de website van mijn bedrijf Mooi van Binnen noem ik het ‘tijdloos, maar eigentijds’. Daarnaast vind ik dat iets in huis zowel mooi als praktisch moet zijn. Een stoel kan prachtig zijn, maar hij moet ook lekker zitten.”

Een goede basis

Zowel in haar werk als bij haar thuis kiest Marie-José voor een goede basis. “Ik ga altijd voor een basis die langer meegaat. Denk aan grote meubels die tijdloos zijn. De accenten in de vorm van accessoires kunnen dan lekker eigentijds zijn. Het liefst zit ik hier in huis achter mijn Mac. De tuindeuren achter me en ontwerpen terwijl ondertussen de zon op mijn rug schijnt. Heerlijk!”

Oude boerderij

Toch gaat Marie-José haar fijne ‘strandhuis’ binnenkort verlaten. Helaas voor de geïnteresseerden: haar stulpje aan de Zonnebloemstraat is al verkocht. “Op 1 april krijg ik de sleutels van mijn oude boerderij. Ik heb wat meer ruimte nodig voor werk én het is weer een nieuwe uitdaging. Daar moet echt alles nog aan gebeuren. In de enorm grote schuur hoop ik in de toekomst workshops te geven of op afspraak open te gaan.”

Op de vraag of de inrichting hetzelfde wordt als in haar huidige woning is ze duidelijk. “Nee, ik wil het gevoel van de oude boerderij behouden: er zitten nog balken in, oude paneeldeuren met houten knoppen en meer dingen die sfeer geven.” We vertellen Marie-José dat we graag een kijkje komen nemen als haar nieuwe woning af is. “Dat zou ik hartstikke leuk vinden!”

Foto: Monique Bluemink Fotografie
Foto: Monique Bluemink Fotografie
Foto: Monique Bluemink Fotografie
Foto: Monique Bluemink Fotografie
Foto: Monique Bluemink Fotografie

Lees ook:

binnenkijken bij eline en robin

Binnenkijken bij Eline en Robin: ‘We kijken uit over de singels’

Eline Baijens (25) en Robin Tiberius (27) wisten het zeker: ze wilden samen in Breda wonen. Na een z...
binnenkijken bij astrid

Binnenkijken bij Astrid: ‘Dit is een van de leukste huizen waar ik ooit heb gewoond’

Een knus huis met glas-in-loodramen, tweedehands spullen en een boekenkast zo groot als de muur: dat...
joel en sander

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Hier wonen voelt vaak als vakantie’

Een knus huis aan de Haagdijk waarin ieder meubelstuk een verhaal heeft. We hebben het over het appa...

adv.