Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woonnieuws: zo staat de Bredase huizenmarkt er op dit moment voor

Door Jennifer da Graça 14 juli 2020

De vraag die een heleboel Bredanaars bezighoudt: hoe staat het er momenteel voor op de huizenmarkt? Is het echt zo dramatisch of valt het mee? Op basis van de meest recente cijfers van de NVM vertellen we je wat meer over de huidige situatie op de woningmarkt in Breda.

Ook dit jaar zijn de huizenprijzen in onze regio weer flink gestegen. Huizen zijn nu gemiddeld 7,2 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. Dat de prijzen zo kunnen stijgen komt onder meer door de krapte op de woningmarkt. Er staan – afgezet tegen het aantal woningzoekers – weinig huizen te koop.

Gemiddelde verkoopprijs

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Breda is 328 duizend euro. Even ter illustratie: als stel met beiden een modaal inkomen, kun je een hypotheek krijgen van zo’n 285.000 euro, berekende de Hypotheker vorig jaar. Singles hebben het nog lastiger: als eenverdiener met een modaal inkomen stopt je budget bij €163.000. In Breda staan er op dit moment geen huizen te koop in die prijscategorie…

In het kaartje hieronder zie je hoe de huizenmarkt in de rest van het land zich ontwikkeld heeft ten opzichte van vorig jaar:

Huurhuizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs voor een huurwoning in Breda blijft maar stijgen en stijgen. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2019 betalen we nu 6,7 procent meer. Als je huur €1000,- is, betaal je dus €67,- extra. Per maand! Wat je daar allemaal van kunt kopen… Ook ten opzichte van de eerste drie maanden van 2020 betalen we meer: gemiddeld zo’n 9 cent per vierkante meter. Hier lees je er meer over.

Lees ook:

Dit wil je: tijdens deze workshop in Breda leer jij thuis zelf je favo cocktail te maken

Tot in de nachtelijke uurtjes in de stad vertoeven is er de komende maanden helaas wat minder vaak b...
maxime en casper

Binnenkijken bij Maxime en Casper: ‘Ons huis heeft allerlei Afrikaanse invloeden’

Het appartement van Maxime (24) en Casper (26) in het centrum heeft veel Afrikaanse invloeden. En da...

Snap jij het? 7 x deze woningen staan al superlang te koop in Breda

Wij vinden het heerlijk om Funda af te struinen en komen regelmatig mooie huizen in Breda tegen die ...

Meer over

Wonen

adv.