Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredaas mysterie: deze bijzondere villa aan de Haagweg komt uit een ander land (foto’s)

Door Jennifer da Graça 2 januari 2021

Tijdens een wandeling door Breda zie je veel verschillende gebouwen. Hoge flats, jarendertighuizen en herenhuizen komen allemaal aan bod. Wat we minder gauw tegenkomen, zijn Zwitserse landhuizen. Aan de Haagweg staat er eentje te koop.

Het ligt niet aan jou als dit nederige stulpje je nooit opviel: het staat best een stuk van de weg af en ligt verscholen achter een flinke heg. Tóch kunnen we nu even virtueel binnen spieken bij dit huis met een bijzonder verhaal. Deze villa stond eerst in Zwitserland, maar is afgebroken en in Breda weer opgebouwd.

Zeven slaapkamers en meer

Wa kost da? Hopelijk zit je goed in de slappe was als dit jouw droomhuis is, want het heeft een vraagprijs van € 1.725.000 k.k. Pittig! Wat krijg je daar precies voor? Bijna vijfhonderd vierkante meter woonoppervlakte en bijna zesduizend vierkante meter perceel. Zeven slaapkamers, een statige tuin en bovenal: heel veel ruimte.

Rijke geschiedenis

Hoe komt die enorme villa van Zwitserland in Breda? Daarvoor duiken we even de geschiedenis in. In de tweede helft van de negentiende eeuw stond deze villa aan het meer van Neuchatel. De toenmalige burgemeester van Princenhage werd er verliefd op. Rond het jaar 1900 kocht hij de woning, liet deze afbreken, transporteren naar Breda en daar weer opbouwen. Rond de villa liet hij een landschapstuin aanleggen in Engelse stijl. Dankzij deze rijke geschiedenis heeft het huis ook zowaar een ‘burgemeesterkamer’.

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Lees ook:

kleinste huis

Binnenkijken bij: de kleinste woning die nu te koop staat in Breda

Klein, maar fijn: deze uitspraak gaat op voor deze woning aan de Spuistraat. Het huis staat te koop ...

Wonen in Zandberg: de goedkoopste en duurste woning die nu te koop staat

Zandberg is een heerlijke plek om te wonen. Je vindt er tal van mooie straatjes, woont dicht bij het...

Wonen in het Ginneken: het duurste en het goedkoopste huis dat nu te koop staat

Het Ginneken is een heerlijke plek om te wonen. Je vindt er tal van mooie straatjes, woont dicht bij...

adv.