Tof: je kan nu wonen op Landgoed De Klokkenberg

Door Annemijn Heijstek 13 november 2017

Altijd al op een landgoed willen wonen? Dan is dit je kans: de eerste woningen van Landgoed De Klokkenberg zijn in verkoop. Je moet het landgoed wel delen met een paar anderen, maar hé, woon je toch maar mooi op een landgoed.

Landgoed De Klokkenberg was in de jaren ’50 van de vorige eeuw het grootste en modernste tuberculose sanatorium van Nederland. De zorginstelling, met een sterk Rooms Katholiek karakter, bood onderdak en zorg aan honderden tbc-patiënten. Een sanatorium betekent letterlijk: een gebouw dat gezond maakt. Na de Tweede Wereldoorlog werden overal in de Westerse wereld Sanatoria gebouwd als gevolg van een hernieuwde tbc-uitbraak in die tijd. Tbc was een zeer besmettelijke ziekte waardoor isolatie van patiënten een noodzaak was. In 1951 werd de eerste steen van De Klokkenberg gelegd, in 1953 arriveerden de eerste patiënten.

De Klokkenberg bestaat uit een verzameling gebouwen, waaronder de kapel, het hoofdgebouw, de mannenvleugel en de vrouwenvleugel en het zusterhuis. De verkoop van het Zusterhuis en de Vrouwenvleugel is gestart, en je kunt je vanaf nu officieel inschrijven voor een woning. In het Zusterhuis starten de prijzen voor een woning vanaf €365.000 en gaan tot €530.000, de prijzen van de woningen in de Vrouwenvleugel varieren van €585.000 tot €890.000

Hoe je nieuwe woning eruit komt te zien? Dat zie je in onderstaand filmpje:

Bron: www.landgoeddeklokkenberg.nl

Meer over

Wonen