Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op zoek naar een studentenkamer in Breda? Zo vind je er één (of meerdere)

Door Jennifer da Graça 21 augustus 2019

Zoek jij voor komend studiejaar (en dan meteen ook voor langer) een studentenkamer in Breda? Dat is best een hele opgave: er is een groot woningtekort in onze stad. Wil je zonder slag stoot een fijne plekje vinden? Zo vind je een kamer in Breda. 

Oké, we moeten er wel bij zeggen: garantie bieden we niet, maar wellicht maakt dit je zoektocht naar een studentenkamer een stuk makkelijker. Er zijn meerdere manieren waarop je – hopelijk- een kamer vindt. We zetten wat tips op een rijtje om je op weg te helpen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Google

Next Media Animation Google GIF - Find & Share on GIPHY

De makkelijkste weg? Google, zou je zeggen. Maar is dat wel zo? Wie ‘kamer Breda‘ of ‘studentenkamer Breda‘ intikt, krijgt een hele rits aan websites, (particuliere) verhuurders en bemiddelaars. Je ziet bijna de bomen door het bos niet meer en zoekt je een ongeluk. En dan moet je ook nog eens inschrijfgeld betalen voor je daadwerkelijk kamers/woningen ziet… Dat geld kun je beter aan de inrichting uitgeven!

Facebookgroepen en -pagina’s

Happy Social Media GIF by Yevbel - Find & Share on GIPHY

Wat moeten we toch zonder Facebook? Er zijn in Breda meerdere Facebookpagina’s en -groepen die je kunt inschakelen. De bekendste en populairste groepen zijn ‘Kamers, studio’s en appartementen in Breda’ met meer dan tienduizend leden en ‘Living Arrangements Breda’ met bijna negenduizend leden. Andere populaire groepen en pagina’s (met heel originele paginanamen 😉 ) zijn:

Schakel je Facebookvrienden in

Help Me 80S GIF - Find & Share on GIPHY

Heb je zelf een groot Facebookbereik? Zet dan een oproep op je eigen profielpagina. ‘HELP!! IK ZOEK EEN KAMER IN BREDA EN WIE HELPT MIJ?’ Wie weet studeren er al een hoop mensen uit je Facebookvriendenkring in Breda of misschien kennen ze wel iemand die in ’t Kielegat woont en nog een kamer in een studentenhuis over heeft. Niet geschoten is altijd mis!

Spam je social mediakanalen vol

Good Morning Help GIF by Satisfied Customer - Find & Share on GIPHY

Ben je ook actief op Instagram, Twitter en Snapchat? Zet dan ook deze social mediakanalen in met een zelfde oproep. Instagram is ontzettend populair en wie weet vind je via deze weg jouw geluk.

Schrijf je in bij woningcorporaties

Stop-Motion House GIF by Philippa Rice - Find & Share on GIPHY

Wist je dat er in Breda meerdere woningcorporaties zijn die woningen verhuren aan studenten? De grootste corporatie ken je misschien wel: WonenBreburg. Die organisatie verhuurt niet alleen (studenten)kamers, maar ook studio’s en appartementjes. Dat is wellicht een goede optie als je liever je eigen plekje hebt.

Vraag het Breda

Swag Lol GIF by Albert Heijn - Find & Share on GIPHY

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende optie, maar zéker wel één om te proberen: hang een briefje op in de supermarkt, in de bibliotheek, op het prikbord bij Avans, BUAS, AKV|St.Joost of waar dan ook. Zet erop dat je een kamer zoekt en wie weet meldt iemand zich wel binnen de kortste keren. Je weet het nooit…

Of vraag het je studiegenoten

Show Lol GIF by SBS6 - Find & Share on GIPHY

De makkelijkste weg: vraag het je studiegenoten. Er zijn een hoop studenten die al een kamer hebben en wie weet is er bij hun in huis nog wel een kamer vrij. Of misschien kennen ze iemand met de gouden tip. Zul je zien dat je straks in het mooiste studentenhuis van Breda woont…

Lees ook:

Doe inspiratie op! 13 x Bredanaars die hun zomeroutfit absoluut rocken

Na een rondje Instagram zijn we er maar weer eens van overtuigd: self-confidence is the best outfit....

Eenmaal, andermaal! 7 x deze huizen in Breda staan sinds dit weekend te koop

Ben jij al flink op huizenjacht of wil je gewoon de markt eens verkennen? Speciaal voor jou verzamel...
liefde breda

Sonja verhuisde voor haar liefde Ad naar Breda: ‘Na 20 jaar stilte stond ik opeens voor zijn deur’

Veel inwoners van onze stad zijn voor de liefde naar Breda verhuisd. Zo ook Sonja Vlegaard (52): zij...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.