Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pijnlijk voor de portemonnee: Breda derde duurste Brabantse stad om een woning te huren

Door Jennifer da Graça 5 december 2019

Wij Bredanaars wisten het al langer: onze stad is mooi, gezellig en daardoor meer booming dan ooit. Door de groeiende populariteit weten steeds meer nieuwelingen Breda te vinden. Dat is allemaal leuk, maar heeft wel effect op de huurprijzen. Dat blijkt uit een onderzoek van onafhankelijk woonplatform Pararius blijkt dat de huurprijzen in ons mooi Breda bovengemiddeld stijgen. Oei!

De gemiddelde huurder in de vrije sector betaalde de eerste helft van 2018 nog €12,51 per vierkante meter per maand. Een jaar later lag dit bedrag al op €13,54…

Duurste wijk

We kunnen kort zijn over de duurste wijk in de stad: dat is – uiteraard – het centrum. Hier betalen nieuwe huurders wel €14,25 per vierkante meter per maand, wat een stijging is van 7,8% en bijna een euro meer dan vorig jaar.

Andere dure wijken

Ook in andere wijken gaan de prijzen fiks omhoog. Sterker nog: de grootste prijsverschillen zijn te zien in de wijken Zuid en Oost. In Zuid betaalden nieuwe huurders het eerste halfjaar van 2019 €14,03 (dus een stijging van 12,9%) per vierkante meter per maand. In dezelfde periode in 2018 betaalden nieuwe huurders €12,43. Ook in Oost steeg de vierkantemeterprijs: van €12,19 naar €13,83 (met een groei van 13,4%).

Oké, de prijzen in Zuid en Oost stegen flink. Maar in de wijk Zuid-Oost namen de prijzen dan weer af. Huurders betaalden hier het eerste gedeelte van het jaar gemiddeld €13,13 (afname van 3%) per vierkante meter per maand, ten opzichte van €13,54 vorig jaar. Toch woon je in Zuid-Oost niet het goedkoopst. Dat is in Breda Noord: hier betaalden nieuwe huurders €12,30 (groei van 5,4%) per vierkante meter per maand. In 2018 was dit nog €11,66.

Lees ook:

Hudson’s Bay vertrekt uit Breda: dit gebeurt er met La Place

Het is over en uit voor Hudson's Bay in Nederland. Hoewel nog even de vraag is wanneer het warenhuis...
liefdegesticht

Dit zijn de beste restaurants van Breda volgens de Gault&Millau 2020

Feest bij acht restaurants in Breda! Ze mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppers s...

Cadeautjes scoren en glühwein drinken: er is dit weekend een kerstmarkt in Breda

De dagen zijn korter, de winterjas is uit de kast en misschien pronkt de kerstboom al in de woonkame...

adv.