Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen gedaald: dit betaal je nu gemiddeld in Breda voor een huurhuis

Door Carin van der Meij 16 oktober 2020

Er is licht aan het einde van de tunnel: voor het eerst in zes jaar tijd is de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwoning in de vrije sector gedaald. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2020 van huurwebsite Pararius. Kleine kanttekening: dit is landelijk gezien. Of de huurprijzen in Breda ook zijn gedaald? We kunnen het bijna niet geloven, maar de huurprijzen zijn zowaar ook in de Parel van het Zuiden gedaald.

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 710,86 per maand, die minimaal zestig en maximaal driehonderd vierkante meter groot zijn). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Huurprijzen vrije sector in Breda

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Breda maandelijks gemiddeld € 14,02 per vierkante meter aan huur. Een jaar eerder – in het derde kwartaal van 2019 – lag dit gemiddelde op € 14,4 per vierkante meter per maand. Dat is dus een daling van 2.64 procent.

Die daling is er overigens niet zomaar gekomen. zoals je op de grafiek kunt zien steeg de gemiddelde huurprijs de afgelopen kwartalen flink.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Landelijke daling van huurprijzen

Landelijk was er het derde kwartaal een daling van 0,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Is hier een verklaring voor? Het woningplatform Pararius denkt dat dit komt door de uitbraak van het coronavirus. Doordat er minder expats zijn, worden huurwoningen die vrijkomen minder snel verhuurd. Waardoor verhuurders besluiten om de woningen goedkoper aan te bieden.

Niet in alle steden waren huurders voordeliger uit. Zo zijn de vrije sector huurprijzen in Rotterdam gestegen naar € 16,05 per vierkante meter, in Nijmegen naar € 13,65 per vierkante meter. In Tilburg was je ook iets meer kwijt, namelijk € 12,96 per vierkante meter.

Lees ook:

[VIDEO] Sneak peek: binnengluren bij film- en plantliefhebber Laura

Wat is leuker dan schaamteloos gluren bij de buren? Het is bijna zover! Gelukkig krijgen we nu alvas...

Boodschappen doen tijdens het kwetsbarenuurtje: dit is hoe het werkt

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...
cupido

Tasje erbij? 5 x wedden dat jij hier in Breda vroeger je kleding kocht

Het Bredase straatbeeld is de afgelopen decennia flink veranderd. Winkels komen en gaan, veel mensen...

adv.