Dit zijn de armste en rijkste wijken van Breda

Door Daphne Geelink 12 mei 2019

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Breda of Bredanaars gaan. Zo vinden we het bijvoorbeeld razend interessant hoeveel het gemiddelde inkomen per wijk is. En jij wil vast stiekem óók weten wat je buur verdient. We zochten het gemiddelde inkomen per wijk (in 2018) in Breda op.

Breda telde in 2018 precies 183.488 inwoners. Het gemiddelde inkomen per inwoner was toen €27.300. Dat is iets onder het landelijke gemiddelde, maar we zijn nog lang niet de armste stad. Van alle inwoners ontvangen er (op dit moment) 143.800 een inkomen. Salaris valt onder inkomen, maar sociale uitkeringen (behalve kinderbijslag) ook.

Dit zijn de rijkste wijken

Via allecijfers.nl kun je zien hoe het zit met het gemiddelde inkomen per wijk en zelfs per buurt. Je had het misschien al zien aankomen, maar in Breda-Zuid ligt het gemiddelde inkomen het hoogst: €36.000,-. In Breda Zuid-Oost werd er in 2018 gemiddeld €32.000 op de bank bijgeschreven.

En dit de armste wijken

De minst hoge inkomens van Breda vinden we in de wijken Breda-Noord en Breda-West. In Noord werd vorig jaar gemiddeld €20.300 verdiend, in West €24.300. Als je naar de woningbouw van deze wijken kijkt, is het ook wel logisch: er staan hier relatief veel kleine huizen, flats en sociale huurwoningen. De kans dat daar mensen met een minder hoog inkomen gaan wonen, is natuurlijk groter dan dat er een heleboel miljonairs neerstrijken.

Ter info

Ter info: de website allecijfers.nl deelt Breda onder in de wijken: Centrum, Breda Noord-West, Breda-Noord, Breda-Oost, Breda-West, Breda Zuid-Oost en Breda-Zuid. Hierop hebben wij onze informatie gebaseerd. Ben je specifiek op zoek naar jouw buurt? Dat check je hier.

Lees ook:

Binnenkijken bij

Dit is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Breda

De huizenmarkt in Breda is booming. Als warme broodjes vliegen de koopwoningen over de balie van mak...

Binnenkijken bij Marieke: ‘Mijn vriend en ik bezichtigden het huis los van elkaar’

Deze week kijken we binnen bij Marieke. Samen met haar vriend Wouter, zoontje Boris (2) én de kat wo...
woningzoeker

8 x herkenbare frustraties voor woningzoekers in Breda (in gifjes)

Een geschikt huis kopen in Breda is en blijft een lastige opgave. Wij begrijpen dat de moed soms fli...

Meer over

Wonen

adv.