Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze opvallende Bredase huizen kent iedereen

Door Jennifer da Graça 17 september 2020

Je komt er een keer langs en je vergeet nooit meer dat je het gezien hebt. Dat is bij deze opvallende huizen zeker het geval. Of het nu komt door architectonische hoogstandjes, de mooie gevels of bijzondere deuren: deze huizen in Breda kent echt iedereen. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Nonnenveld

Foto: indebuurt Breda

Of je er nu langs bent gelopen, gefietst of gereden: het Nonnenveld blijft wel even in je geheugen hangen. Deze glazen gebouwen trekken in het stadscentrum van Breda nogal de aandacht en dat is niet voor niks!

Binnenkijken bij dit miljoenenappartement op ’t Nonnenveld: ‘Het mooiste uitzicht van Breda’

Eropuit kunnen we helaas voorlopig niet. Wat wél kan, is virtueel binnenkijken bij Bredase woningen....

De toren naast Park Valkenberg

Foto: indebuurt Breda

Zo statig, chique en ook nog eens naast Park Valkenberg. Wat moet wonen in deze toren leuk zijn! Wij zijn erg benieuwd welke Bredase geluksvogels hier dagelijks wakker worden met een topuitzicht. Mogen we bij jou eens binnenkijken? Stuur een mail naar [email protected].

Die ‘walvis’ aan het Chasséveld

Foto: indebuurt Breda

Heb je hier ooit op een festival gestaan met snoeiharde muziek, terwijl je naar boven keek en jezelf afvroeg wat de bewoners in die grijze ‘walvis’ nou precies van de muziek vinden? Wij wel. We kunnen ons voorstellen dat wonen in dit kenmerkende gebouw tegelijkertijd een zegen en een vloek is. Want: het is superfijne locatie in hartje stad, maar dat betekent wel dat je geen al te lichte slaper moet zijn.

De appartementen in het station

Foto: indebuurt Breda

Weet je nog toen je voor het eerst hoorde dat in het nieuwe station van Breda appartementen zouden komen? Het klonk toen zo modern en enorm stads, maar tegenwoordig zijn we het allang gewend. In vier torens aan het Bredase station vind je nu ruime appartementen die perfect bij de rest van de omgeving passen.

Woonpark Sculptura

Foto: indebuurt Breda

Nabij het Mastbos doemen drie zwarte gevaartes op: de drie woontorens van ieder circa zestig meter hoog vallen nogal op in de omgeving. Met stuk voor stuk minstens 18 verdiepingen aan appartementen wonen hier best wat Bredanaars. Ook opvallend zijn de woningen aan de naastgelegen straten Donatello, Pigalle en Bernini, die bij hetzelfde project horen.

Ahaaa! Dit is hoe de drie zwarte woontorens langs de Graaf Engelbertlaan echt heten

Een bekend beeld als je Breda uitrijdt en via de Graaf Engelbertlaan richting Antwerpen of de Randst...

Lekker loeren! Zo ziet dit appartement in Breda op de 19de verdieping er vanbinnen uit

In Breda staan van die woningen... daar rijd je langs en dan denk je: "Hoe zou dat er vanbinnen uitz...

Wegdromen bij de huizen aan de Baronielaan

Foto: indebuurt Breda

Misschien wel een van de meest chique en groenste straten van Breda: de Baronielaan. Vrijwel alle woningen hebben een mooie gevel en zijn van binnen verrassend ruim. Het is dan ook niet gek dat menig Bredanaar ervan droomt om ooit hier te wonen.

De woonboten aan de Tramsingel

Foto: indebuurt Breda

Als je zeebenen hebt is het goed vertoeven op een woonboot. Aan de Tramsingel vind je ze in verschillende soorten en maten, van studentenwoonboot tot gezinswoning. En geef toe: je deur uitstappen en linea recta je boot instappen klinkt toch als muziek in de oren?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.