Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Remco en Demi op de Haagdijk

Door Annemijn Heijstek 15 augustus 2017

Wanneer je door de drukke Haagdijk fietst, kun je jezelf bijna niet voorstellen dat je hier rustig kan wonen. Schijn bedriegt. In het appartementencomplex waar Remco en Demi wonen is het zó stil dat je de vogeltjes kunt horen fluiten.

Het eerste wat je ziet als je de woonkamer van Remco en Demi binnenstapt, is de levensgrote foto die op canvas is afgedrukt en tegen de muur hangt. Één van Remco’s favoriete items in het appartement: “De foto heb ik zelf gemaakt in Montenegro. Ik was op zoek naar iets voor aan de muur. Er heeft hier eerst een half jaar niks gehangen en dat was behoorlijk kaal. Ik vind de foto super mooi, het doet me terugdenken aan de tijd dat ik er was en het heeft gewoon alles. Het water, de bergen, het oude kerkje en de blauwe lucht.”

Binnenkijken

Zo goed als nieuw

De twee lovebirds komen oorspronkelijk uit het dorp Andel maar zijn in Breda beland toen Remco tweeënhalf jaar geleden op zoek ging naar een appartementje. “Het aanbod in Andel was vrij beperkt, dus toen dacht ik als ik dan toch de auto moet pakken om in Andel te komen, dan kan ik net zo goed wat verder gaan kijken en op zoek gaan naar een leuke stad. En zo ben ik bij Breda uitgekomen. Toen ik dit appartement kocht was het een nog een redelijke tijd om een huis te kopen. Dit appartement stond eigenlijk al twee jaar te koop. Het is nieuwbouw, ik geloof uit 2010 of 2011. De vorige bewoner kreeg vrijwel direct nadat hij dit appartement had gekocht een relatie met iemand uit Den Haag en is bij zijn verkering ingetrokken. Dus dit is eigenlijk twee jaar lang een veredeld vakantiehuis geweest. Het was vrijwel ongebruikt toen ik er in kwam, de keuken en het sanitair waren gewoon nog helemaal nieuw. Het enige wat ik heb gedaan was een klein beetje schilderwerk.

“Ruim twee jaar geleden leerde ik Demi kennen en zij is vorige zomer bij mij ingetrokken. In januari is ze een half jaar op uitwisseling geweest naar Valencia. Een paar weken geleden is ze teruggekomen.” Demi vult aan: “We kennen elkaar eigenlijk al heel lang. Of nou ja, kennen is een groot woord maar we wisten wel van elkaars bestaan af. Andel is een klein dorp: we waren praktisch achterburen. Maar toen gingen we dus ruim twee jaar geleden op kerkkamp en is de vonk overgeslagen. En nu zitten we hier.”

Binnenkijken

Wonen op de Haagdijk

De Haagdijk heeft natuurlijk wel een beetje een reputatie. Toen Remco het appartement kocht, had hij dan ook geen idee in welke buurt hij terecht zou komen. “Dan ga je een beetje op Internet zitten googelen, en kom je erachter dat er schietpartijen hebben plaatsgevonden en er een Mini Cooper door de voorgevel van ons appartementencomplex is gereden. Ik kreeg de indruk dat het niet zo’n beste straat was, maar dat valt eigenlijk reuze mee. We zitten niet aan de straatkant dus we krijgen weinig mee van al het rumoer op straat. Het is hier super stil, echt een contrast met de voorkant van de straat. Je kunt hier gewoon de vogeltjes horen fluiten.” En met de komst van toffe zaakjes zoals Streken en het Kattencafé, wordt de Haagdijk steeds leuker!

De tafel en het appelkistje

Wanneer ik tot slot vraag wat ze nu écht het allerfijnst vinden aan hun appartement, kiezen ze beide voor iets met een mooie betekenis. Demi is gek op het appelkistje uit de boomgaard van haar opa en oma. “Daar staan de initialen op van mijn opa en zijn broer. Er staan gekke foto’s van ons samen op en ik heb er wat tijdschriften ingezet. Het heeft voor mij een grote sentimentele waarde.” Remco zit het liefst aan de grote, houten tafel. “Deze heeft mijn vader zelf gemaakt. De vorige bewoner had hier ook al best een grote tafel staan, maar die kon ik helaas niet overnemen. Dus heb ik mijn vader lief aangekeken en die heeft hem nagemaakt. Maar dan mooier, uiteraard!” Maar wat Remco natuurlijk écht het fijnste vindt? “Dat Demi weer terug is.”

Binnenkijken

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Breda, een huis met een verhaal of een Bredaas droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

adv.