Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Véronique: ‘Het is allesbehalve een vtwonen-huis’

Door Daphne Geelink 28 augustus 2020

Een gigantische villa met talloze slaapkamers en meerdere badkamers? Véronique Everts (31) is een van de weinigen die er niet van droomt. Ze woont samen met haar vriend aan de Tilburgseweg in een knus appartement van veertig vierkante meter.

“Het is klein, maar de huurprijzen liggen zó hoog. We wilden geen twaalfhonderd euro betalen voor een appartement in Breda.” Véronique woonde hiervoor aan de Leistraat, waar ze op 28 vierkante meter leefde. “Dat was toch iets te knus voor ons tweeën”, zegt ze lachend. Het stel zocht naar een woonruimte voor hen samen en kwam al snel bij dit stulpje aan de Tilburgseweg uit.

Hé buurman!

“Via Stadhuis bezichtigden we deze woning en de pandeigenaar kwam me wel heel bekend voor. Hij was mijn buurman in de Zandberg! Dit kan weleens in mijn voordeel werken, dacht ik toentertijd. Bij de bezichtiging was het overigens nog een bouwval: het complete gebouw werd gerenoveerd, maar ik zag direct mogelijkheden. En… er was een tuin!”

“In mijn ogen waren er alleen maar voordelen: er kwam een nieuwe badkamer en keuken in, alles werd netjes afgewerkt én ik wist dat mijn buurman een ongelofelijk fijne huisbaas zou zijn.” De pandeigenaar gunde Véronique en haar vriend de woning en vertelde eind december 2019 dat dit hun nieuwe woonplek werd. In februari 2020 was de verbouwing klaar en kon het stel verhuizen.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: indebuurt Breda

Heel veel kleur

Aan kleur geen gebrek in Véroniques huis. In de keuken staat een knalgele kast, de bank is gifgroen, er is een roze boekenkast en aan de eettafel staan paarse stoelen en een blauw bankje. “Je moet bij mij niet aankomen met een ‘standaard’ woning met visgraatvloer, stalen deuren en een zwarte keuken. Het is allesbehalve een vtwonen-huis”, stelt ze. “Het voldoet in ieder geval niet aan de norm: ‘creëer rust als het een kleine ruimte is’.”

Planten- en schilderijenstop

En haar vriend? “Die vindt het allemaal prima, zolang we maar goed internet en een fijne bank – om voetbal op te kijken – hebben. Hij heeft me overigens wel een planten- en schilderijenstop gegeven. De muur bij de eetkamer mocht ik volhangen, maar daar moet het bij blijven. Vaak ziet hij het ook niet als ik iets nieuws naar binnen haal. Laatst kocht ik een kandelaar die anderhalve week op de eettafel stond voordat hij deze opmerkte.”

Ondanks de veertig vierkante meter gaat het samenwonen erg goed. “Robin woonde hiervoor ook klein, dat scheelt. Daarnaast zijn we allebei iemand die, ook als de ander in dezelfde ruimte zit, tijd voor zichzelf kan hebben.” Een groot pluspunt aan het huis is volgens Véronique de tuin. “Nu we een buitenruimte hebben, kunnen we niet meer zonder. Door de openslaande deuren wordt onze woonruimte in één klap een stuk groter.”

Ooit een huis kopen?

Het stel heeft een huurcontract van twee jaar. “In de toekomst willen we investeren en een huis kopen. Als de huidige woningmarkt dat toelaat”, zegt Véronique. “Een gezin stichten in dit appartement wordt lastig en daarom denk ik niet dat we hier voor altijd blijven wonen. Toch hoef ik geen villa te hebben hoor. Zolang het maar genoeg ruimte heeft, er een leuk tuintje is en het mogelijkheden biedt.”

Ook meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

veronique everts

Binnenkijken bij Véronique: ‘Ik moet oppassen dat ik geen crazy plant lady word’

Als je het ons vraagt, is het is nogal een uitdaging om een appartement van 28 vierkante meter prakt...
binnenkijken bij tosca

Binnenkijken bij Tosca aan de Haagdijk: ‘Ik zou niet in een witte doos kunnen leven’

Een scheef, maar vooral heel knus huisje uit 1890: dat is waarin Tosca van der Weerden (23) woont. Z...

Binnenkijken bij Valesca: ‘Het uitzicht is hier fantastisch’

Het appartement van Valesca Siebelt (39) op de negende verdieping van een complex aan de Vijfhagen i...

adv.