Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sheila: ‘We dachten: hier gaan we echt niet wonen!’

Door Jennifer da Graça 18 september 2020

Waar Sheila (32) en haar vriend Thijs écht geen zin in hadden toen ze een nieuwe stek zochten? Klussen! Daarom besloot het stel op zoek te gaan naar een instapklare woning. “In eerste instantie had ik veel wensen”, vertelt Sheila. “Het liefst kochten we een jaren 30-woning met veel ruimte, een grote tuin en een oprit. Al gauw bleek dat dat in Breda makkelijker gezegd dan gedaan is.” Sinds een jaar woont ze samen met Thijs én kat Toulouse in een fijn rijtjeshuis in de IJpelaar. 

Het stel stuitte tijdens hun zoektocht op Nieuwerwets Wonen. “Die man, Jasper heet-ie, koopt huizen en knapt die samen met zijn team helemaal op. Daarna verkoopt hij het weer”, licht Sheila toe. “Toen ik hem ontdekte had hij niks te koop staan. Toch stuurde ik een berichtje en hij liet weten nét iets te hebben gekocht. We mochten komen kijken.”

Lege ruimte

Of het liefde op het eerste gezicht was? Zeker niet! “Onze eerste gedachte was: hier gaan we echt niet wonen! Het was heel moeilijk om door de leegte heen te kijken, met een oude keuken en weinig sfeer. Thijs slaagde er beter in om die potentie van het huis te zien. We hebben het met veel mensen besproken en er goed over nagedacht. Toen besloten we ervoor te gaan.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Visgraatvloer

Ideaal voor Sheila en Thijs: ze hoefden niet zelf hun hele woning onder handen te nemen, maar konden dit door Jasper en zijn team laten doen. “Daar zijn veel overleggen aan vooraf gegaan. Soms wilden we iets wél en uiteindelijk toch weer niet. Zoals de schouw waar de kachel stond: we wisten maar niet of die open of dicht moest.” Normaal gezien is het niet de bedoeling dat kopers meebeslissen over de verbouwing, maar het stel had geluk. “Hierdoor konden we als ‘extraatje’ een visgraatvloer nemen, een fornuis met vijf pitten en bijvoorbeeld de stalen deur. Heel blij mee!” Het moge duidelijk zijn dat het huis van het stel enorm fotogeniek is! Daarom delen de twee graag kiekjes van hun woning en interieur via de Instagrampagina @huisjeindeypelaar.

Ideale combinatie

Het interieur in de woning lijkt perfect bij elkaar te passen. Toch is lang niet alles bewust op elkaar afgestemd. Sheila vertelt: “Een groot gedeelte van de meubels hadden we al voor we samen gingen wonen. Grappig hoe dat zo bij elkaar past. Wat dat betreft zitten we zeker op één lijn. Maar uiteraard kopen we ook weleens wat nieuw, zoals de eettafel.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Wishlist

“Ik heb nog een hele wishlist met dingen die ik graag nog wil veranderen in huis”, zegt Sheila met een lach. “Geen heel grote dingen, hoor. Ik heb nieuwe vloerkleden besteld bij Zara Home om te kijken hoe dat staat. Graag zou ik een ombouw om de radiatoren in de woonkamer willen én wat ook hoog op mijn lijstje staat zijn witte visschubtegeltjes in de keuken. En zo blijft het altijd wel doorgaan.” Sheila is ondanks de toekomstdromen hartstikke happy met het huis. “Onze slaapkamer is misschien nog wel m’n favoriet. Het is net een hotelkamer, met dat bad erin.”

Dit bad in de slaapkamer: heerlijk toch?! Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Kat Toulouse. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Op de eerste verdieping vind je de badkamer met twee wasbakken. Foto: indebuurt Breda

 

Lees ook:

Binnenkijken bij interieurbouwer Rudi: ‘Dat is een beetje uit de hand gelopen’

Wie het huis van Rudi Rijvers (39) binnenstapt, waant zich in een perfect afgewerkte jaren 30-woning...

Binnenkijken bij Véronique: ‘Het is allesbehalve een vtwonen-huis’

Een gigantische villa met talloze slaapkamers en meerdere badkamers? Véronique Everts (31) is een va...
binnenkijken bij tosca

Binnenkijken bij Tosca aan de Haagdijk: ‘Ik zou niet in een witte doos kunnen leven’

Een scheef, maar vooral heel knus huisje uit 1890: dat is waarin Tosca van der Weerden (23) woont. Z...

adv.