Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Maxime en Casper: ‘Ons huis heeft allerlei Afrikaanse invloeden’

Door Daphne Geelink 26 juni 2020

Het appartement van Maxime (24) en Casper (26) in het centrum heeft veel Afrikaanse invloeden. En dat is niet voor niets: de dame des huizes is geboren in Zimbabwe en kwam voor haar studie naar Breda. Hier ontmoette ze haar grote liefde Casper.

Maxime en Casper leerden elkaar kennen op de hotelschool van BUas. In eerste instantie woonden ze beiden in een studio aan de Visserstraat. Omdat ze zo vaak samen waren, was het verstandiger om de huur van een van de woningen op te zeggen. Een paar maanden leefde het stel in één studio, daarna was het tijd voor een grotere plek. “Via via vonden we dit appartement in de winkelstraat”, vertelt Casper.

Wonen in het centrum

“De locatie is top”, zegt Maxime trots. “Naast dat ik bezig ben met mijn scriptie werk ik bij Nespresso, dat om de hoek zit. Casper heeft een baan bij RoomRaccoon waar hij iedere ochtend te voet naartoe gaat. Verder wonen al onze vrienden in het centrum.” Casper vult aan: “Wanneer je de Visserstraat gewend bent, is het hier heerlijk rustig. Dat was in het begin wel wennen toen we geen uitgaanspubliek hoorden.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij maxime en casper
Foto: indebuurt Breda

Een plantenverbod

Safaristoelen in de woonkamer, een koeienhuid in de slaapkamer en een Afrikaanse schaal op de eettafel: het zijn een aantal items die verwijzen naar het geboorteland van Maxime. “Mijn ouders wonen er nog steeds. Mijn moeder is interieurdesigner en mijn vader is consultant in de bloemensector. Ik gok dat dat laatste de reden is dat we zoveel planten in ons appartement hebben.” Binnen staan meer dan veertig planten en dan wordt al het groen op het dakterras niet meegerekend. “Ik heb Max een plantenverbod opgelegd. Volgens mij zijn het er nu wel genoeg.”

Waarom Maxime en Casper vooral tweedehands spullen hebben

“De mooiste verhalen krijg je door tweedehands spullen te kopen”, stelt Casper. “Naast dat de prijs een stuk lager ligt, hebben we zoveel items met een verhaal in ons huis.” Maxime vertelt: “De driepootlamp komt van een rommelmarkt in Amsterdam, de eetkamerstoelen vonden we op Marktplaats en de lamp hierachter is een heel goede kringloopvondst. Die tikte ik voor €7,- op de kop. Via een kennis, die ervaring heeft met designlampen, kwam ik erachter dat het een Italiaanse designlamp is.” Die is dus een stuk meer waard dan zeven euries!

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij maxime en casper
Designlamp. Foto: indebuurt Breda

Moderne snufjes

Dat Maxime en Casper veel tweedehands spullen hebben, betekent niet dat het huis geen moderne snufjes heeft. “Het appartement is voor een deel geautomatiseerd. Dat is mijn ding”, vertelt Casper. Via zijn telefoon bedient hij alle lampen in het huis. Maxime: “Het is weleens voorgekomen dat – toen ik niet uit bed kwam – hij alle lampen liet knipperen.” Het stel schiet in de lach wanneer ze terugdenken aan dat moment.

Handige Casper

In dit huis geen Handige Harry, maar een Handige Casper die allerlei klusjes doet. “Zij bestelt, ik maak”, zegt Casper met een grijns. Hij maakte een hor voor de ramen en wist zelfs een eigen bed in elkaar te timmeren. “Een bed van 140 cm was nét iets te klein, daarnaast wilde we ‘m hoger maken om meer opbergruimte te creëren. Op internet keek ik naar een ontwerp voor het frame, vervolgens reed ik naar de bouwmarkt om hout te kopen en ben ik aan de slag gegaan.” Casper was van ’s ochtends tot laat in de avond bezig, maar het resultaat mag er wezen.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: eigen foto

De zogenoemde propellerschaal

Het favoriete item in huis? “De propellerschaal”, roept Maxime. “Deze is door een kunstenaar uit Zimbabwe gemaakt. Hij is een gekkie, maar supercreatief. Mijn moeder verkocht de schaal in haar winkel en toen ik die zag staan, wist ik het meteen: die moeten we meenemen. Maar hoe? Op alle mogelijke manieren probeerde ik de schaal in mijn koffer te stoppen, tevergeefs.”

Maxime pakte uiteindelijk de schaal in en nam hem mee als handbagage, maar daar stak het vliegpersoneel een stokje voor. Casper had een latere vlucht. “Misschien lukt het hem wel, dacht ik. En ja hoor, hij had meer geluk.” Casper licht toe: “De mensen in het vliegtuig vroegen zich volgens mij allemaal af wat ik mee had. De vorm had iets weg van een geweer. De propellerschaal moest en zou in Nederland komen en heeft nu een prominente plek op de eettafel gekregen.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: eigen foto
Foto: indebuurt Breda
Foto: eigen foto
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

binnenkijken bij ellis

Binnenkijken bij Ellis: ‘Op mijn balkon verbouw ik groente, fruit en kruiden’

Drie keer vallen en Ellis Nijeboer (27) staat in het centrum, maar rondom haar appartement is het vo...

Binnenkijken bij Jorren aan de Antwerpenstraat: ‘Ik verfde mijn keuken zwart’

Hij is er de afgelopen maanden veel vaker dan normaal: Jorren van den Ende (26) werkt sinds carnaval...
binnenkijken sander en joel

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Familieleden zeiden dat we dit echt niet moesten doen’

Het appartement van Joël van Veldhoven en Sander de Kort is zo tof dat we er nóg een keer binnenkijk...

adv.