Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marieke: ‘Vroeger wilde ik binnenhuisarchitect worden’

Door Daphne Geelink 12 april 2019

Oh yes, het is weer tijd om ongegeneerd te gluren of om interieurinspiratie op te doen. Deze week mochten we een kijkje nemen in de kamer van Marieke Mansveld (23) aan de Tolbrugstraat. Heerlijk, zo midden in het centrum van Breda.

Toen Marieke een aantal jaar geleden op zoek was naar een huisje, had ze één harde eis: ze wilde binnen de singels van Breda wonen. En dat is gelukt! Ze woont nu bijna twee jaar samen met twee anderen in een superfijn huis midden in de winkelstraat.

Binnenhuisarchitect

“Vroeger wilde ik binnenhuisarchitect worden”, begint Marieke te vertellen. “Die droom liet ik al snel varen, toen ik hoorde dat je een wiskundeknobbel moest hebben. Wél vind ik het superleuk om m’n kamer mooi in te richten en daarvoor inspiratie op te doen via Pinterest.” Dat zien we zeker terug in de perfect-ingerichte kamer van Marieke. Het is een kleine ruimte, maar ze heeft elke vierkante meter goed benut.

Foto: indebuurt Breda

Verhuizen was wel even een dingetje. Marieke woont op de eerste verdieping en eenvoudig een bank verhuizen ging niet. “Ik móest die mooie bank in mijn kamer hebben, maar via de trap kon dit niet. Gelukkig konden we een liftje regelen waarmee we de bank door het raam konden tillen. Een heel gedoe, maar hij staat er.”

Toplocatie

Ja ja, Marieke woont écht op een toplocatie! Midden in het centrum van Breda, maar dit kan zo nu en dan ook gevaarlijk zijn. “Mijn guilty pleasure is echt terrassen. Zodra de eerste zonnestraaltjes beginnen te schijnen, ben ik op het terras te vinden met een drankje in mijn hand. Toch vind ik het heerlijk dat ik overal te voet heen kan. Als we met vrienden afspreken, doen we dat bijna altijd hier.”

Lekker gluren

“Mijn favoriete plekje in m’n kamer? Dat is toch wel de vensterbank. Heerlijk op een zonnige dag mensen kijken die door de winkelstraten slenteren”, vertelt Marieke lachend. En nu is het een keer andersom: jullie mogen bij Marieke gluren. Wel zo eerlijk, vinden jullie ook niet?

binnenkijken bij marieke mansveld
Foto: indebuurt Breda

Het meest trots is Marieke op de schouw. Geheel terecht, vinden wij. Dit pareltje is een echte eyecatcher in haar kamer! “Het brengt ongelofelijk veel sfeer in de ruimte”, laat Marieke weten.

Toekomstplannen

In haar rustige schone huis, waar ze lekker tegen iedereen aan kan lullen, blijft Marieke voorlopig nog wel eventjes wonen. In de toekomst verlangt ze naar een appartementje helemaal voor haarzelf, maar voor nu geniet ze nog even van haar fijne kamertje… Genieten jullie ook eventjes mee?

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

binnenkijken bij

Binnenkijken bij Anneloes: ‘Het aquarium geeft me zóveel troost’

Ze woont er al 21 jaar en als het aan haar ligt, blijft ze hier de rest van haar leven wonen. Annelo...
binnenkijken bij tim en danielle

Binnenkijken bij Tim en Daniëlle: ‘We maakten van een klushuis ons paleisje’

Een huis hélemaal naar eigen smaak verbouwen en inrichten. Dat is wat Tim (23) en Daniëlle (28) dede...
binnenkijken bij lotte van berkel

Binnenkijken bij interieurstyliste Lotte: ‘Een mooi interieur hoeft niet duur te zijn’

Zaten jullie er al op de wachten: de woning van de week? We mogen weer heerlijk ongegeneerd gluren é...

adv.