Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marieke: ‘Mijn vriend en ik bezichtigden het huis los van elkaar’

Door Jennifer da Graça 3 mei 2019

Deze week kijken we binnen bij Marieke. Samen met haar vriend Wouter, zoontje Boris (2) én de kat woont ze sinds een jaar in een heel mooi huisje aan de Andreasstraat. Verhuisd van een appartement aan de Haagweg naar een bruisende buurt in het zuiden van Breda: erg leuk! Benieuwd hoe zij hier wonen? Gluur dan vooral even met ons mee.

Marieke woont al langere tijd met haar vriend in Breda: “We woonden eerst in een appartement aan de Haagweg. Erg leuke locatie, lekker centraal. Maar toen ons zoontje Boris in beeld was, wisten we dat we iets groters wilden. In eerste instantie hebben we eigenlijk niet naar huizen gezocht in deze buurt. Ik kende het eigenlijk niet goed. Maar nu zijn we erg blij om hier te wonen!”

Lastige huizenmarkt

Het is voor niemand een verrassing dat de huizenmarkt in Breda as we speak meedogenloos is. Helaas was dat vorig jaar ook al zo. Marieke vertelt: “Breda is erg populair, wat betreft woningen is er veel concurrentie. Dat betekent dat je snel moet schakelen zodra je een geschikte woning vindt! Na meerdere huizen te hebben gezien, kwamen we op dit huis. Dat hebben we los van elkaar bezichtigd: ik kon niet op de afgesproken tijd, dus Wouter ging alleen. Anders zouden we al te laat zijn. Toen hij erg enthousiast was, ben ik de dag erna direct langsgegaan om ook te kijken. Hierna hebben we direct een bod uitgebracht én met succes: wat later waren we in bezit van de sleutel.” Het huis van Marieke was zo goed als instapklaar, dus ze hoefden het alleen nog naar eigen smaak te finetunen.

De woonkamer. Foto: indebuurt Breda

Strak, maar huiselijk

Loop binnen bij Marieke en je voelt je direct thuis. De inrichting is strak, maar huiselijk. Marieke: “We hebben een deel van het meubilair van de Haagweg meegenomen naar dit huis. Dat hebben we aangevuld met nieuwe spulletjes die er goed bij pasten. Zo is het een mooi geheel. De muren werden wit opgeleverd, hier hebben we zelf na een tijdje verandering in gebracht.” In de woonkamer zie je veel zwart, wit en hout. De kamer is hier en daar aangevuld met kleurrijke meubels en schattige accessoires die het lekker breken. De grote ramen aan de voor- en achterkant van de woning zorgen voor een fijne lichtinval.

“De woonkamer is mijn favoriete plek, maar eigenlijk ben ik ook enorm blij met de gang. Niet dat je daar zo snel even gaat zitten”, vertelt ze lachend. “Toch vind ik het er leuk uitzien. Hier is één muur met speciaal behang bedekt en we hebben er een leuk kastje neergezet om het aan te kleden.” Ook een echte eye-catcher: het gele koffiezetapparaat. “Dat is een beetje de hobby van Wouter, dus ik maak graag gebruik van deze barista at home.”

De gang. Foto: indebuurt Breda

Ideale locatie

Was het wennen, verhuizen van de Haagweg naar de Andreasstraat? “We hadden verwacht dat het best een omschakeling zou zijn: zo van ín het centrum, naar een stukje erbuiten. Maar dat viel mee. We hebben alles in de buurt. Supermarkten, het Mastbos, terrasjes in ’t Ginneken en zelfs een kinderboerderij. En als we echt naar het centrum willen, zijn we daar ook zo. We zitten hier goed.”

Wij kunnen geen genoeg krijgen van Mariekes huis! Nieuwsgierig? Check dan hieronder alle foto’s.

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
De gang. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

tim van vorstelen

Binnenkijken bij Tim: ‘Ik mis alleen nog een poster van de Grote Kerk aan de muur’

Wat een geluk: we mogen weer bij iemand binnengluren. Deze week is dat in het appartementje van Tim ...
binnenkijken bij tim en danielle

Binnenkijken bij Tim en Daniëlle: ‘We maakten van een klushuis ons paleisje’

Een huis hélemaal naar eigen smaak verbouwen en inrichten. Dat is wat Tim (23) en Daniëlle (28) dede...
woningen centrum

Rollend naar huis: 5 x woningen in het centrum van Breda

Ideaal tijdens carnaval, maar ook de rest van het jaar superfijn: wonen in de binnenstad van Breda. ...

adv.