Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Linsey: ‘Een schoon en net huis zorgt voor rust in mijn hoofd’

Door Daphne Geelink 18 oktober 2019

Zat je al te wachten op de woning van de week? Als je hier volmondig ‘ja’ op antwoordde, heb je geluk. Je mag weer ongegeneerd gluren of lekker wooninpiratie opdoen. Dit keer zijn we op de koffie bij Linsey (24). Zij woont op een hele fijne plek in de Wilhelminastraat.

“O, wat was het lastig om een huis in Breda te vinden”, begint Linsey. “Ik woonde hiervoor in een studentenhuis aan de Haagdijk, maar op gegeven moment wil je toch iets voor jezelf.” Iets betaalbaars vinden? Daar heeft de dame enige moeite voor moeten doen. “Toen ik hier kwam kijken, was ik eigenlijk in de veronderstelling dat ik het toch niet zou worden. Maar diezelfde avond werd ik gebeld dat ik het appartement mocht huren. Dat is nu anderhalf jaar geleden.”

Een likje verf en een nieuwe vloer

“In vergelijking met de Haagdijk is het een stuk rustiger. Toen ik kwam kijken zag het er prima uit, maar toen alles leeggehaald was schrok ik wel. Alles was vies en smerig, totaal niet net achtergelaten. Op dat moment dacht ik wel: wat heb ik in godsnaam gedaan? Ik geef toe, een likje verf en een nieuwe vloer doet wonderen.” De strakke witte muren en de grijzige laminaatvloer zien er net, schoon én nieuw uit.

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij linsey
Foto: indebuurt Breda

Linsey legt uit: “Het moet hier echt schoon en opgeruimd zijn. Ik houd van gezelligheid. De kaarsjes gaan aan als het donker is, maar het moet niet te druk zijn. Een opgeruimd en schoon huis zorgen ervoor dat ik rust in mijn hoofd heb. Je kent vast wel dat moment dat je thuiskomt van werk en je heel veel spijt hebt dat je de boel ’s ochtends niet net hebt achtergelaten.”

Op stap met de buren

Linsey vindt haar plek héérlijk en heeft naar eigen zeggen veel geluk met de buren. “Iedereen is hier dit jaar komen wonen en we spreken elkaar regelmatig. De buurvrouw is echt een vriendinnetje geworden. We sporten samen en gaan weleens op stap met z’n tweetjes. Zo heb ik toch nog een beetje de gezelligheid van een studentenhuis.”

Toch woont Linsey niet alleen in haar stulpje aan de Wilhelminastraat. “Dit is mijn kat Joey”, vertelt ze. De kat loopt nieuwsgierig aan onze laptop te snuffelen en af en toe springt hij op schoot. “Hij is écht nieuwsgierig. Eigenlijk wilde ik een hond, maar dat gaat niet. Daar ben ik te weinig voor thuis.” Linsey heeft ook een konijn gehad, maar dat was van korte duur. “Mijn konijn ging na drie weken dood door een konijnenziekte. Daarna kwam Joey bij mij terecht.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij linsey
Foto: indebuurt Breda

Tv-meubel

“Als ik hier zo rondkijk, ben ik wel echt trots op het tv-meubel. Die vind ik zo mooi! Gekocht toen ik hier kwam wonen en die gaat voorlopig de deur niet uit.” Met enige moeite staat het meubel waar die nu staat. “Ik ben er zelfs voor naar Limburg gereden, het was zo’n zwaar ding. En dan moest het nog de trap op. Kun je het voorstellen?”

Ook de bank vindt Linsey een echte aanwinst voor haar interieur. “Die vond ik op Marktplaats voor zestig euro! Eigenlijk wilde ik geen grijze hoekbank, want die heeft iedereen”, zegt Linsey lachend. “Maar ik kon hem niet laten staan. Met een kussentje en een kleedje ziet het er heel gezellig uit vind ik.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

dide en daan

Binnenkijken bij Dide en Daan: ‘Onze hond is vernoemd naar de vorige bewoner’

Dide Evers (29) en Daan Rodie (31) kochten een woning in de Belcrum en verbouwden het compleet. Nu, ...
joel en sander

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Hier wonen voelt vaak als vakantie’

Een knus huis aan de Haagdijk waarin ieder meubelstuk een verhaal heeft. We hebben het over het appa...

Binnenkijken bij Lisa en Nick: ‘Het was de ultieme relatietest’

Lisa Phernambucq (29) en Nick Matulessy (32) kochten een woning aan de Acaciastraat in Tuinzigt om d...

adv.