Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Linda in de Zandberg: ‘De complete woning moest gerenoveerd worden’

Door Daphne Geelink 4 december 2020

Het was niet zomaar even een nieuwe badkamer of keuken die erin moest. Nee, het complete huis van Linda Hendrikx – van Aert (35) en haar man Dolf moest verbouwd worden toen ze het in 2012 kochten. “We wilden graag een oud huis dat we helemaal naar eigen smaak konden inrichten”, aldus Linda.

Een oud huis was het zeker: het stel kocht een woning uit 1900, aan De Roy van Zuidewijnlaan. “In de jaren veertig zat hier een hoedenzaak, waardoor het plafond was verlaagd”, aldus Linda. “Tientallen jaren later werd het omgebouwd tot woning, maar de voorgevel was niet goed aangepakt. Dit wilden we overnieuw doen. We verhoogden het plafond en plaatsten er glas-in-loodramen in.”

Klussen, klussen en nog meer klussen

In de eerste jaren knapten Linda en haar man vooral de bovenverdieping op. “Het was ontzettend nodig: de douche lekte bijvoorbeeld. Tussen 2012 en 2015 waren we continu bezig met klussen. Letterlijk alles moest gerenoveerd worden. Toen ik zwanger raakte van ons eerste kindje Guus, hebben we de verbouwing – op de babykamer na – even on hold gezet. Hij was anderhalf jaar oud, toen we beneden de boel aanpakten. We logeerden drie maanden bij onze (schoon)ouders zodat we niet in een bouwval leefden.”

Het resultaat? Daar is Linda ongelofelijk blij mee. “Het zat zo lang in ons hoofd en langzaamaan zagen we alle puzzelstukjes in elkaar vallen. We wilden het huis zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat terughalen, met uiteraard de moderne snufjes van nu. Denk bijvoorbeeld aan glas-in-loodramen van dubbel glas.” Hiervoor vroegen Linda en Dolf zelfs de eerste tekeningen van de woning op (uit 1899!).

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken linda
De keuken. Foto: indebuurt Breda

In stapjes

Het stel koos ervoor om niet alles in één keer aan te pakken. “Als we alles direct hadden gedaan, had ons huis er heel anders uitgezien. Door er te wonen, kwamen we juist op ideeën. De gang liep bijvoorbeeld langer door, maar we merkten dat familie en vrienden er altijd snel doorheen liepen. Hierdoor kregen we het idee om de hal juist kleiner te maken en extra opbergruimte te creëren.”

Recyclen van meubels

“We doen niet zo snel iets weg en dus namen we veel meubels uit onze vorige woning mee.” Linda en Dolf zaten – voordat ze hier kwamen wonen – in een appartement aan de Lange Brugstraat. “De stoelen met print hadden we bijvoorbeeld al. De eetkamerstoelen en tafel ook. Die laatste wil ik overigens verven en misschien maak ik nieuwe hoezen om de stoelen. Dan zijn ze weer als nieuw.”

Tekst loopt door onder foto.

Schouw in de woonkamer. Foto: indebuurt Breda

Locatie

De Roy van Zuidewijnlaan is een straat met eenrichtingsverkeer. “Het is ongelofelijk rustig, terwijl we toch dicht bij de drukke Ginnekenweg zitten. Daarnaast staan we zo in het bos en wandelen we gemakkelijk naar de binnenstad. Het is een heerlijke locatie om te wonen, boven onze verwachtingen.”

Foto’s op Instagram

Begin dit jaar begon Linda met het posten van interieurfoto’s op Instagram. “Het is een hobby van me. Vanaf kleins af aan vind ik het leuk om met interieur bezig te zijn. Toch belandde ik in de marketing. Misschien maak ik ooit een carrièreswitch”, zegt ze lachend.

Inmiddels wonen Linda en Dolf met hun twee kinderen in het huis. Op de vraag of ze er voor altijd blijven wonen, twijfelt ze even. “Dat durf ik niet te zeggen. Het kan zomaar zijn dat het bij ons weer begint te kriebelen om een ander pand van top tot teen te verbouwen. We houden van dit huis, maar het enige nadeel van in de stad wonen is een kleine tuin. Misschien wonen we hier nog tien jaar, misschien verbouwen we over een aantal jaar een woonboerderij. Wie weet…”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Leonie aan de Hoge Steenweg: ‘Dit huis uit 1894 moest het worden’

Karakteristieke huizen met een moderne touch zijn tegenwoordig razend populair. Leonie van Dongen (3...

Binnenkijken in het roze paleis van LaBelinda en José: ‘Toen het zover was, barstte ik in huilen uit’

Drie vrolijke chihuahua's begroeten ons luid keffend, terwijl we de eerste stap zetten in het roze a...

Binnenkijken bij Jessica: ‘Ik had geen idee hoe ik mijn studio in moest richten’

De grote stap zetten om uit huis te gaan kan spannend zijn. Voor Jessica van Helden (23) was het vor...

adv.