Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Hier wonen voelt vaak als vakantie’

Door Daphne Geelink 27 september 2019

Een knus huis aan de Haagdijk waarin ieder meubelstuk een verhaal heeft. We hebben het over het appartement van Joël van Veldhoven (24) en Sander de Kort (23). Het stel was drie maanden samen toen Sander bij zijn vriend introk. En dat heeft de twee veel goeds gebracht.

“Ik vond het heel spannend om met Joël samen te gaan wonen”, begint Sander. “Ik nam ontslag bij een werkgever waar ik 5,5 jaar werkte, gaf een vast contract op, ging uit huis en daarnaast ook nog samenwonen. De eerste twee maanden dacht ik: wat heb ik gedaan?” Ook voor Joël was het wennen. Hij vertelt: “Je moet je huis opeens delen, maar ondanks dat, wilde ik het heel graag.”

Persoonlijke groei

Als individu zijn de twee – naar eigen zeggen – erg gegroeid. Waar Sander niet over zich heen liet lopen, had Joël dit sneller. “Als je in het begin gaat samenwonen, loop je tegen dingen aan”, vertelt Sander. “Joël vertelt nu als hij het ergens niet mee eens is. En ik vraag me nu vaker af of het zin heeft om hier boos over te worden. Ik ben losser in mijn schoenen gaan staan en Joël juist steviger. Dat vind ik mooi.” Inmiddels zitten de energieke mannen helemaal op hun plek. Waar Joël bij Hotel Nassau werkt, maakt Sander mensen blij bij Hier en Dhaar.

Meeko en Flit

De twee wonen niet alleen in hun knusse appartement. Ze worden vergezeld door hun katten Meeko en Flit. Joël had al een zwarte kat, maar die is weggelopen. “Ik kende Sander net toen zijn broer een nestje had gekregen en zo kwam Meeko in ons leven.” Sander vult aan: “Ik wilde zó graag een tweede kat, maar Joël vond ons huis te klein. Tja, toen kreeg de kat van mijn moeder een nestje en hij was verkocht. Toen grapte ik dat het huis te klein was. Voor heel eventjes dan.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij joel en sander
Foto: indebuurt Breda

De allerbeste aankoop? Dat is toch wel de panter van de kringloop. Sander: “Ik houd wel van fout hoor, maar dit vond ik wel ver gaan. Het plan was om het dier aan een vriendin te geven, maar zij wilde hem absoluut niet. Toen moesten de panter zelf maar houden.” Ook Joël is trots op het pronkstuk in huis: “Het is de beste twintig euro die we ooit hebben besteed.” En zo heeft ieder item in hun huis een verhaal. “De nachtkastjes en de plant haalde ik met de fiets bij IKEA, in de regen. Met deze fiets deed ik mee met de Alpe d’HuZes en dit doek komt van mijn moeder. Ik heb Indonesische roots”, legt Sander uit.

Vakantiegevoel

“Hier wonen voelt vaak als vakantie, omdat het een multiculti straatje is. Als het buiten lekker weer is, zie je zoveel verschillende mensen en culturen op straat”, zegt Sander. “Ook de typische groente- en fruitwinkels dragen bij aan dit gevoel”, vult Joël aan. “Ik woon nu vier jaar in Breda en ben een echte Bredanaar geworden. Als de avond valt, hebben we hier zo’n rustig moment. We kijken heel mooi uit op de lucht. ’s Avonds kleurt die en dan hebben we echt een golden hour. Genieten!”

“We bestellen regelmatig boodschappen bij Picnic. Iedere keer komt er weer iemand anders aan de deur die zegt: ‘ach, wat is het hier gezellig’. Daar zijn we wel trots op. Het is écht ons huis”, zegt Sander trots. “We vinden het heerlijk als vrienden over de vloer komen, dan koken we voor ze”, vult Joël aan.

Thuis

Ondanks dat ze niet zijn opgegroeid in Breda voelt het stel zich helemaal thuis. “Dan zie ik de Grote Kerk en dan denk ik: ja, ik ben echt thuis”, laat Sander weten. Joël: “Dat heb ik dus ook. We willen de kerk nog steeds beklimmen. Het leuke aan Breda vind ik dat ik met iedereen een praatje kan maken. Zo lees ik regelmatig een boekje op het Begijnhof.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Lisa en Nick: ‘Het was de ultieme relatietest’

Lisa Phernambucq (29) en Nick Matulessy (32) kochten een woning aan de Acaciastraat in Tuinzigt om d...
claudia karels

Binnenkijken bij interieurstyliste Claudia: ‘Vernieuw niet alles, maar koester wat je hebt’

Hoe ziet het huis van een interieurstyliste eruit? Op die vraag geven we vandaag antwoord, want we m...

Binnenkijken bij Julia aan de Haven: ‘Zó veel spulletjes, ik noem het soms Villa Kakelbont!’

Soms loop je ergens binnen en voelt het alsof je een stap zet in de laatste editie van een interieur...

adv.