Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurstyliste Lotte: ‘Een mooi interieur hoeft niet duur te zijn’

Door Daphne Geelink 22 maart 2019

Zaten jullie er al op de wachten: de woning van de week? We mogen weer heerlijk ongegeneerd gluren én interieurinspiratie op doen. Deze week kijken we binnen bij interieurstyliste Lotte van Berkel. Zij heeft van haar huis aan de Doenradestraat wel een heel mooie plek gemaakt.

‘Wauw’, is het eerste dat we roepen als we Lotte’s huis binnenlopen. Haar woning is sfeervol, licht, gezellig, warm én heel knus. Met mooie neutrale kleuren en veel natuurelementen heeft ze er een echt thuis van gemaakt. Stiekem werden we een beetje jaloers bij het zien van haar interieur. Kijk je mee?

Potentie

We kunnen je verklappen: dit huis zag er niet altijd zo gelikt uit. “Ik zocht na mijn scheiding een fijne plek om te wonen met mijn twee meiden van nu acht en tien jaar”, begint Lotte te vertellen. “Ik kocht het huis van de eerste eigenaren, die er veertig jaar woonden. Het plafond hing vol met schrootjes, in alle kamers lag vloerbedekking en er zat een héle oude keuken en badkamer in. Op zolder keek je tegen de dakplaten aan. Toch zag ik heel veel potentie in dit huis.”

binnenkijken bij lotte
Foto: indebuurt Breda

“Ik heb heel veel aan deze woning verbouwd. Ik wilde mijn geld zo goed mogelijk besteden in een korte tijd, want we moesten onze oude woning uit. Binnen zes weken verbouwde ik mijn complete huis: ik legde nieuwe vloeren, isoleerde veel opnieuw, verplaatste de ruimte voor de badkamer en plaatste een nieuwe keuken. Op deze manier maakte ik er écht mijn eigen plek van. Uiteraard met veel hulp van anderen. Zonder mijn familie en vrienden was dit project nooit gelukt.”

Wat kost dat eigenlijk?

Wij horen je al denken: allemaal leuk en aardig zo’n tof interieur, maar dat kost bakken met geld. Nou, niets is minder waar! Lotte besteedt haar geld op een héle slimme manier. De verbouwing van haar complete huis inclusief inboedel kostte minder dan dertigduizend euries. Lekker, toch? “Vaak denken mensen dat ik dure spullen in huis heb staan. Maar ik ben regelmatig bij JYSK, Xenos, Zeeman, Action en Wibra te vinden. Het geeft me echt een kick als ik goedkope, maar héle mooie spulletjes op de kop tik. Deze combineer ik vaak met een duurder of op maat gemaakt item, waar ik jarenlang mee doe. Een mooi interieur hoeft niet duur te zijn, het gaat om het maken van de juiste combinaties.”

Veranderen interieur

“Mijn interieur veranderen? Dat doe ik regelmatig”, vertelt Lotte lachend. “De grote meubels blijven staan, maar de kleedjes, kussens, plaids en planten veranderen vaak. Ook houd ik van multifunctionele hoekjes. Dit bankje staat nu vol met decoratie, maar wordt ook regelmatig gebruikt om te relaxen. Ik zie overal mogelijkheden in en daar heb ik ook mijn werk van gemaakt. Een tof interieur voor een prikkie? Creatief zijn is key. “Ik combineer mijn spullen altijd met goedkope accessoires. Wanneer ik door de winkel loop en een luik zie, kan dat me al op het idee brengen om er een kast van te maken.”

binnenkijken bij lotte
Foto: indebuurt Breda

Wist je dat Lotte veel van haar meubels zelf ontwerpt? Supertof! Zo ontwierp ze zelf haar eettafel, keuken en maakte ze samen met haar vader verschillende kasten. Dat creatieve heeft ze dus niet van een vreemde! “Je kent wel dat gevoel dat je je echt ergens thuis voelt, toch? Door unieke meubels in mijn huis te zetten, maak ik het echt persoonlijk en krijg ik dat thuis gevoel sneller. Dat is ook hoe ik het bij klanten aanpak.”

Dromen

Je kunt het bijna niet geloven, maar toch droomt Lotte van een groter huis met meer mogelijkheden. “Deze droom komt door mijn vak. Ik zie ongelofelijk veel huizen, waarin van alles mogelijk is. Ik houd van dit huis, maar dit is niet mijn eindstation.” Het lijkt Lotte ongelofelijk tof om verder te groeien, maar voorlopig geniet ze nog even van deze fijne stek. Groot gelijk!

Interieuradvies

Denk je nou: ik wil interieuradvies van Lotte. Kan gewoon! Lotte heeft een opleiding tot interieurstyliste gevolgd én runt haar eigen bedrijf. Ze adviseert particulieren, maar heeft ook haar eerste zakelijke klanten. Zij helpt je graag aan een interieur dat helemaal bij jou past. Check haar website voor meer informatie. Maar eerst… even wegdromen bij Lotte’s mooie interieur:

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

binnenkijken bij thijs van opstal

Binnenkijken bij Thijs: ‘Ik zocht op Marktplaats naar een complete inboedel’

Yes, het is weer tijd om woninginspiratie op te doen of om gewoon ongegeneerd te gluren. Deze week k...
binnenkijken bij dette arink

Binnenkijken bij Dette: ‘Met mijn uitschuifbare bed is mijn studio overdag een woonkeuken’

Een mooie, lichte studio die perfect is ingericht. Deze week mogen we binnenkijken bij Dette's klein...
binnenkijken bij

Binnenkijken bij Veerle en Luc: ‘Het was een beetje kamperen tijdens de verbouwing’

Voor een prikkie een klushuis kopen om daar je eigen paleisje van te maken. Het kostte Luc en Veerle...

adv.