Binnenkijken bij Indy: ‘Ik hou van vintage spullen en planten in mijn interieur’

Door Daphne Geelink 19 april 2019

Je zat er vast al op te wachten: de woning van de week. Dit keer mogen we binnenkijken bij Indy. Zij woont samen met haar vriend Joost in een heel fijn huisje in Breda-Noord. Hun interieur is een mix van vintage en nieuwe spullen, supertof! Gluur je mee?

“Toen ik deze woning voor het eerst online zag, dacht ik: what the fuck is dit? Op de foto’s zag het er ongelofelijk lelijk uit en ik begreep niet waarom Joost bij dit huis wilde kijken. Toch besloot ik het een kans te geven en dát heeft stiekem heel goed uitgepakt.” De toenmalige bewoonster had het totaal anders ingericht dan op de foto’s. Dit zorgde ervoor dat het stel direct verliefd werd op het huis.

Tijd voor een feestje

Indy en haar vriend hoefden niet veel aan de woning te doen. De muur had al een gave kleur, de vloer zat erin en de lamellen hingen al voor het raam. “Het was alleen een kwestie van spullen verhuizen én een housewarming geven”, vertelt Indy lachend. Toch was Indy na het grote feest nog wel eventjes druk met het huis. Doordat de gasten met natte schoenen en jassen door het huis liepen – regenachtig Nederland, hè – ontstonden er grote vlekken op de vloer. The day after was het schoonmaken, schrobben en boenen met was om de vloer weer in oude staat terug te krijgen. Autsj!

binnenkijken bij indy
Foto: indebuurt Breda

Vintage spullen

“Ik hou van vintage spullen én planten in mijn interieur. Zo hebben we veel ‘ouderwetse’ spulletjes van de vader van Joost gekregen. Een naaimachine, een leren stoel… noem maar op.” Wist je dat ze ook een specifiek adresje hebben waar ze regelmatig pareltjes op de kop tikken? Deze winkel zit in Bergen op Zoom en biedt hele mooie spullen aan van overledenen. “Je ziet écht dat ze er zuinig op zijn geweest”, laat Indy weten. “We hebben ook gewoon spullen van IKEA hoor. Ons interieur is echt een mix van oud en nieuw.”

Gezelschap

Indy’s vriend is niet de enige die haar vergezelt tijdens een avondje banken. Katten Oulie en Promo zijn ook van de partij! “Promo hebben we al een aantal jaar”, vertelt Indy. “Een tijd geleden deed ik vrijwilligerswerk in het asiel. Ik ben altijd al een dierenliefhebber geweest, maar had me voorgenomen om géén katje mee naar huis te nemen. We hadden er ten slotte ook al één.” Dat is niet helemaal gelukt: Oulie stal Indy’s hart en woont sinds kort ook bij het stel. Wij van indebuurt Breda keuren ‘m goed!

binnenkijken bij indy
Oulie | Foto: indebuurt Breda

Ik hoor je al denken: zie ik daar nu een tuin? O ja, zeker! Het huis van Indy heeft een ongelofelijk grote tuin. Heel fijn voor in de zomer, om lekker te borrelen met vrienden óf om gewoon te genieten van het zonnetje. Zo te zien is Oulie ook fan van zo’n grote buitenruimte. “En… iedereen moet een vlinderstruik nemen in zijn of haar achtertuin. Ik vind het altijd superleuk als er vlindertjes om ons huis fladderen. Lekker vrolijk!”

Fijne sfeer

“Vrienden die over de vloer komen zeggen vaak dat het zo’n gezellig huisje is. Ik heb veel inspiratie opgedaan op Pinterest en er bewust voor gekozen om geen salontafel te nemen. Zo blijft het lekker ruim.” Toen wij binnenliepen, voelden we direct een fijne en gemoedelijke sfeer. Echt een heel tof huis! Indy en Joost zijn aan het sparen voor een koophuis, maar voorlopig zitten ze nog héél goed in dit paleisje. Gluur lekker mee met de rest van de foto’s:

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto; indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

marieke mansveld

Binnenkijken bij Marieke: ‘Vroeger wilde ik binnenhuisarchitect worden’

Oh yes, het is weer tijd om ongegeneerd te gluren of om interieurinspiratie op te doen. Deze week mo...
binnenkijken bij tim en danielle

Binnenkijken bij Tim en Daniëlle: ‘We maakten van een klushuis ons paleisje’

Een huis hélemaal naar eigen smaak verbouwen en inrichten. Dat is wat Tim (23) en Daniëlle (28) dede...
binnenkijken bij lotte van berkel

Binnenkijken bij interieurstyliste Lotte: ‘Een mooi interieur hoeft niet duur te zijn’

Zaten jullie er al op de wachten: de woning van de week? We mogen weer heerlijk ongegeneerd gluren é...

adv.