Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Fabiënne in de Belcrum: ‘We verbouwden drie maanden voor we erin konden’

Door Jennifer da Graça 8 mei 2020

Het was een flinke verbouwing voor Fabiënne Breevaart (28) en haar vriend Tom. Samen met hun vrienden sloopten ze alles op de begane grond en eerste verdieping van hun eerste koophuis, om hier hun droomhuis van te laten maken. “Ik houd van de authentieke details in huizen uit de jaren dertig”, vertelt Fabiënne. “Daarom is dit de perfecte combinatie tussen oud en nieuw.”

Vanaf haar huis in de Belcrum heeft Fabiënne vrij uitzicht over een plein. Daarom noemde ze haar nieuwe Instagrampagina @huisjeophetplein. Daar deelt ze sinds iets meer dan een maand kiekjes van haar huis en interieur.

Een heel project

“De oude eigenaren woonden hier 48 jaar”, vertelt Fabiënne. “Ze hebben het goed onderhouden, maar veel was gedateerd. Daarom besloten Tom en ik alles helemaal leeg te trekken.” En dat was een heel project, er is namelijk veel gedaan. Nieuwsgierig wat precies? Een kleine opsomming: “Er zat boktor onder de vloer, dus die is eruit gehaald. Vloerverwarming erin en daarover nieuw beton. De wc, badkamer en keuken zijn vervangen, de plafonds op de eerste etage zijn er opnieuw ingezet en ook de riolering is nieuw.” En dat is dan nog maar een greep uit alle werkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: Fabiënne Breevaart
Foto: Fabiënne Breevaart
Foto: Fabiënne Breevaart

Visueel ingesteld

Fabiënne is visueel ingesteld en haar vriend is praktisch. Ideale combinatie! “Vaak heb ik helemaal in mijn hoofd hoe ik iets wil hebben, dan overleg ik met Tom. Negen van de tien keer is hij het daarmee eens. Als het mogelijk is voert hij het uit of zoeken we samen naar het meubelstuk dat we willen.”

Scandinavisch

De inrichting van het huis is nog niet helemaal af. “Vorig jaar kregen we de sleutels en stonden de eerste maanden in het teken van de verbouwing. Daarna wilden we hier eerst echt even wonen, voor we begonnen met het kopen van nieuwe meubels. De slaapkamer is al af, maar in de woonkamer komt bijvoorbeeld nog een nieuwe bank, een op maat gemaakte kast en een nieuwe tafel.” Wat voor stijl we kunnen verwachten? “Ik noem het warm Scandinavisch. Sfeer en kleur zijn belangrijk voor me.” Ook is ze dol op de vloer in de gang en keuken. “Dat is nog de originele terrazzovloer. Na een opknapbeurt kan die weer even mee.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: Fabiënne Breevaart
Foto: Fabiënne Breevaart
Foto: Fabiënne Breevaart

Slaapkamer

Fabiënnes favoriete plekje is de slaapkamer. “Dit is een heel fijne ruimte. Fun fact: de muur bij het bed was eerst groen. Die viel feller uit dan verwacht. Ik probeerde eraan te wennen, maar het lukte niet. Op een zaterdagmiddag had ik een kleur in m’n hoofd, kocht de verf en heb het overgeschilderd.” Op twee van favo plekken staat de badkamer: “Ik ben trots op de wasbakken, die hebben we op maat laten maken. In meubelzaken vonden we namelijk niet de houten kastjes die we wilden.”

Nieuwe plannen

Voorlopig wacht Fabiënne met smart op de nieuwe meubels. “Het duurt altijd lang en nu met de coronacrisis zelfs nog wat langer. Ik kan niet wachten tot alles hier staat.” Is ze daarna klaar met verbouwen en herinrichten? “Zeker niet! We gaan de tuin, zolder en voorkant van de woning nog aanpakken. Maar dat willen we op ons gemakje later doen.” Meer zien van Fabiënnes prachtige huis? Meer foto’s vind je hieronder!

Geef je op

Heb jij een bijzonder huis, ben je trots op je inrichting of heb jij gewoon iets tofs te vertellen over jouw woning? Dan zijn wij op zoek naar jou! Geef je op voor onze rubriek Binnenkijken bij door een mailtje te sturen naar [email protected]. Komen we binnenkort op de koffie!

De gang mét originele terrazzovloer. Foto: Fabiënne Breevaart
Foto: Fabiënne Breevaart
Foto: Fabiënne Breevaart
Foto: Fabiënne Breevaart
Uiteraard heeft dit fijne huis ook een tuin! Foto: Fabiënne Breevaart

Lees ook:

binnenkijken sander en joel

Binnenkijken bij Joël en Sander: ‘Familieleden zeiden dat we dit echt niet moesten doen’

Het appartement van Joël van Veldhoven en Sander de Kort is zo tof dat we er nóg een keer binnenkijk...

Binnenkijken bij Wesley aan de Tramsingel: ‘In mijn studio zie je vooral zwart, goud en hout’

Al voor hij vanuit Kerkrade naar Breda verhuisde, schreef Wesley Vogelaar (21) zich in voor een nieu...
binnenkijken bij enzo en sanne

Binnenkijken bij Enzo en Sanne: ‘We hadden gelijk het gevoel: dit wordt ‘m’

Breda bruist. Dit was voor Enzo (27) en Sanne de Regt (27) de reden om drie jaar geleden naar de Par...

 

adv.