Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij het zesde koophuis van Ellen: ‘Het is echt een hobby geworden’

Door Nikki Pommer 14 februari 2020

Vijf minuten van het centrum, omringd door karakteristieke huizen en een van de langste straten van Breda: de Oranjeboomstraat. Een aantrekkelijke plek om neer te strijken voor de liefhebber van Breda. Het is dus ook geen verrassing dat dat precies is wat Ellen (41) deed. Samen met haar twee dochters Roos (11) en Liselot (9) woont ze sinds 2017 in de Oranjeboomstraat.

“Toen ik ging kijken kon je het gerust een bouwval noemen”, vertelt Ellen. Dit is nu niet meer voor te stellen, want het huis is zodanig voorzien van een stijlvol interieur dat zo in een tijdschrift zou kunnen. “Ik wilde het al kopen voordat ik het huis had bezichtigd. Toen vond de makelaar het toch verstandig dat ik eerst langs zou komen.”

Hobby

Ellen vertelt ons dat dit haar zesde koophuis is. “Ik werk bij een bank en maak regelmatig diverse rekensommetjes om te ontdekken of het interessant is om een bepaald huis te kopen en te verbouwen”, legt Ellen uit. Wanneer ze naar een nieuwe plek vertrekt, vindt ze het een uitdaging om er iets moois van te maken. Ze hoopt dan ook dat er heel wat dingen aan het huis gedaan kunnen worden.

“Het is echt een hobby geworden”, vertelt Ellen lachend. Ze geeft toe dat er regelmatig wat van het maandelijkse budget naar een nieuw accessoire toegaat. Dat kan een leuk kussentje zijn die de bank een extra touch geeft, of een vaas voor op tafel. Dochter Roos heeft de smaak ook te pakken, want de twee kijken regelmatig samen naar woonprogramma’s op televisie. “We volgen ze allemaal.” In de huiskamer ligt ook een stapel tijdschriften voor wooninspiratie.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: indebuurt Breda

Duurzaam wonen

Ellen besloot onder andere de keuken en badkamer opnieuw te plaatsen. “Ik ben niet zo’n klusser die alles zelf doet, daar vraag ik de juiste mensen voor. Maar ik vind het wel leuk om erover na te denken hoe ik iets wil hebben. De badkamer tekende ik zelf uit”, vertelt Ellen tijdens een rondje door het huis.

Omdat de bovenverdieping niet heel breed is, besloot Ellen geen deur in de badkamer te plaatsen. “Die deur zou dan maar net open kunnen.” In plaats daarvan koos ze voor een houten Louvre deur, die je gemakkelijk opzij schuift “Dat hebben we ook met de kamer van een van mijn dochters gedaan. Die heeft een witte schuifdeur. Scheelt toch weer de ruimte van een normale deur en ieder heeft zo zijn eigen plek.”

Een van de dingen die Ellen belangrijk vindt is duurzaamheid. Daarom liet ze de vloer dicht storten en plaatste ze vloerverwarming. “Het is een welbekend probleem dat in deze straat veel vocht heerst.” Naast de vloer koos ze ook voor dubbelzijdig glas en isoleerde ze het dak.

“Duurzaam wonen gaat voor mij ook over het woongenot zelf”, voegt Ellen toe. Zo hecht ze waarde aan een veilige woonomgeving. “Dit is een gezellige buurt. Hier tegenover is een plein waar we als buurtbewoners allerlei leuke activiteiten organiseren. Maar ook de sociale controle is hoog, ik vind dat een fijn idee.”

Verschillende invloeden

Ellen vindt het moeilijk om haar interieur met één stijl te omschrijven. “Het is eigenlijk gewoon mijn stijl. Met allerlei verschillende invloeden”, legt ze uit. Een van die invloeden is bijvoorbeeld industrieel. Dat zie je in meerdere toevoegingen aan het huis terugkomen, onder andere de glazen deuren die Ellen liet plaatsen.

“De deuren bestaan uit staal en glas. Dat is symmetrisch aan de kast in de huiskamer. Die bevat ook staal, op die manier komen bepaalde invloeden meerdere keren terug.” Een andere stijl die Ellen laat terugkomen is vintage. In de huiskamer staat een legerkist, gelijk aan het televisiemeubel. “Maar ik moet er niet aan denken dat mijn huis vol zou staan met die kisten” zegt ze met een lach.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: indebuurt Breda

De grote kast in de huiskamer is dan weer brocante. “Die kan niet eens meer dicht, maar ik vind dat wel iets hebben. Op deze manier steken de verschillende stijlen lekker tegen elkaar af, terwijl het toch een geheel is.” Ellens bijzondere talent voor styling en interieur is niet onopgemerkt gebleven.

“Vriendinnen komen regelmatig woninginspiratie opdoen. Dan zitten we te kletsen en wordt er om de zoveel tijd iets aangewezen wat ze leuk vinden. Dat vind ik toch leuk om te horen”, vertelt Ellen. Of ze nog toekomstplannen heeft wat betreft een nieuwe woning? “Ik heb zeker plannen, maar woon hier ook heel prettig. Ik weet in ieder geval dat Breda mijn thuis is.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

binnenkijken bij dax en marieke

Binnenkijken bij Marieke en Dax: ‘Mensen komen hier niet van de wc af’

In de Passage Zuidpoort zitten zaken als TUI, Schraven Hairstyling en Porta Sud. Wat veel Bredanaars...

Binnenkijken bij Judith: ‘Ik ben misschien wel meer dan 10 keer verhuisd’

Als er iemand kampioen verhuizen is, is het Judith wel. De tel is ze inmiddels kwijtgeraakt, maar an...

Binnenkijken bij Naomi: ‘In mijn roze huisje heb ik meer dan 30 planten op 60 m2!’

De zon schijnt zachtjes naar binnen door de grote raampartijen. De groene kleuren van de planten ste...

adv.