Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ellen en Nick aan de Grote Markt: ‘Je loopt naar buiten en doet mee’

Door Jennifer da Graça 28 februari 2020

Uitzicht op de Grote Kerk, alle cafés en winkels om de hoek en het bruisende stadsleven: centraler wonen dan aan de Grote Markt kan niet. Het is vrijdagochtend als we – door de markt en carnavalswerkzaamheden – naar het gezellige appartement van Ellen (23) en Nick (24) lopen. Sinds ruim een jaar woont het stel boven bekende horecazaken als Crasse Croute en Walkabout. 

“Je went snel aan een centrale locatie”, begint Ellen te vertellen. “Je loopt overal zo heen. Laatst moest Nick iets halen bij de Wibra, dat vond-ie bijna te ver.” Nick lacht: “Als alles zo dichtbij is, maakt dat je soms lui.”

Tweedehands pareltjes

Op zo’n vijftig vierkante meter hebben de twee alles wat ze willen: een ruime keuken, een enorme eettafel van 2.30 meter en genoeg ruimte voor een hoekbank. “Al zou een extra kamer voor onze spullen wel fijn zijn”, geeft Ellen toe. Nick: “Ik denk dat je dat altijd houdt, je blijft altijd spullen kopen om de ruimte mee te vullen.” Hiervoor woonden Ellen en Nick samen op een studentenkamer van twintig vierkante meter. “Toen hadden we heel weinig: alleen het bed is meegegaan. De rest hebben we later gekocht, bijna alles is tweedehands”, vertelt Ellen.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Creatief

Het koppel is nogal creatief: zo maakten ze de kattenklimboom helemaal zelf. “Niet dat onze kat Lex er echt gebruik van maakt”, verzucht Ellen. “Daarom is de bovenste plank nu ter decoratie.” Nog iets wat supercreatief is: Ellen is glazenier. “Ik maak glas in lood, vandaar dat dit hier ook bij het raam hangt. Dat is door mij gemaakt.” En jahoor, het middelste raam is mooi versierd met zacht gekleurd glas in lood. Tof!

Lonely Planets

Wat ook opvalt: de grote muur, bedekt met planken en boeken. “Die heeft mijn vader gemaakt”, zegt Ellen. Nick werkt als reisleider en trekt vaak naar complexe landen, zoals Irak, Jemen en Syrië. “Vandaar de Lonely Planets”, laat hij weten. Pal tegenover deze muur hangt aan de andere kant een grote landkaart. Nick: “Ik heb deze al járen, maar nu hebben we eindelijk de ruimte om het op te hangen. Is die muur direct wat meer aangekleed.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Geluidsoverlast

Wonen midden in het centrum: is dat geen curse and blessing tegelijkertijd? Ellen: “Wij zijn niet echt carnavalsvierders, dus met klûnen en carnaval zelf krijg je dan toch best wat mee.” Nick: “Ik weet nog wel dat we eens probeerden te praten tijdens het avondeten, dat ging gewoon niet door het geluid. Maar we vinden het geen probleem hoor, we nemen het echt voor lief. Daartegenover staat dat je zó in het feestje staat: je loopt naar buiten en doet mee. Helemaal prima dus.”

Couchsurfers

Ellen en Nick wonen dus samen met kat Lex in hun fijne appartement. Toch komt het regelmatig voor dat iemand blijft overnachten. “Met carnaval of Breda Jazz Festival blijven vrienden en familie vaak hier slapen. Lekker makkelijk”, vertelt Ellen. “Maar we hebben ook weleens couchsurfers over de vloer. Dat is echt heel leuk. Die halen we op bij ’t station, ze bezoeken zelf de stad en eten met ons mee. Hoeven wij niet af te wassen.”

Voor altijd in het centrum?

Nick: “We zijn beiden buiten de stad opgegroeid: Ellen in Prinsenbeek en ik in Lage Zwaluwe. Het is nu heerlijk om hier te wonen, maar we kunnen ons voorstellen dat we over heel wat jaar misschien juist weer naar het buitengebied verhuizen.” Ellen: “Ja, wie weet hoe het loopt. Maar de komende jaren gaan we nog genieten van dit superfijne appartement.”

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

Binnenkijken bij Daphne: ‘Dit huis ben ik toevallig tegengekomen’

Samen met haar man Robert (34) en dochters Guusje (6), Noortje (3) en Keetje (5 maanden) woont Daphn...

Binnenkijken bij het zesde koophuis van Ellen: ‘Het is echt een hobby geworden’

Vijf minuten van het centrum, omringd door karakteristieke huizen en een van de langste straten van ...
binnenkijken bij daan

Binnenkijken bij Daan in de Spoorstraat: ‘Ik leef graag in een fris en schoon huis’

Daan van Middelkoop (29) woont al een lange tijd in Breda. Sinds twee jaar is dat in een appartement...

adv.