Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurstyliste Claudia: ‘Vernieuw niet alles, maar koester wat je hebt’

Door Daphne Geelink 6 september 2019

Hoe ziet het huis van een interieurstyliste eruit? Op die vraag geven we vandaag antwoord, want we mochten binnenkijken bij Claudia Karels (52). De onderneemster woont samen met haar man in het Wagemakerspark – hun twee dochters zijn inmiddels uit huis. Gluur je mee?

Vanaf onze redactie fietsen we in zes minuten naar het huis van Claudia en haar man. Onze eerste indruk is goed: een rustige straat met prachtige en vooral grote huizen. We parkeren onze fiets op de oprit en bellen aan. Claudia opent met een grote glimlach de deur: ‘Welkom.” We lopen door de hal de woonkamer in en aanschouwen een aantal beeldjes die uit het buitenland lijken te komen.

Inspiratie uit het buitenland

Claudia vertelt: “Ik houd ongelofelijk veel van reizen en in het buitenland doe ik regelmatig inspiratie op. Van Indonesië tot Zweden, ik neem vaak iets moois mee uit het land waar ik ben geweest en dat zie je ook terug in mijn interieur. Het mooiste vind ik de herinnering die aan zo’n item zit.”

Tekst loopt door onder foto.

binnenkijken bij claudia karels
Foto: indebuurt Breda

“Dit mandje komt bijvoorbeeld uit Singapore. Ik ben daar zo’n vijftien jaar geleden behandeld door een erkend arts. Hij vroeg toen de ouders van zijn vriendin toestemming om met haar te mogen trouwen. De traditie is om een mand met bloemen en snoepgoed aan de ouders te geven in ruil voor de dochter. Die mand kreeg ik later van hem. Hij stond erop dat ik het aannam en nu staat het nog steeds in huis.”

Geboren en getogen in Breda

“Ga zitten”, Claudia wijst naar de stoelen aan de lange eettafel die achter de authentieke schuifdeuren staan. De koekjes staan op tafel. “Ik kom echt uit een Bredase familie. Mijn opa had een kolenhandel net achter de Ginnekenweg. Zelf ben ik geboren in Boeimeer en uiteindelijk gaan samenwonen in een huurhuis in Princenhage. Met mijn man kocht ik een huis in het Ginneken en daar zijn ook onze kinderen Femke (24) en Flore (21) geboren. We woonden daar tien jaar totdat we hier terechtkwamen: en wat een fijne plek is dit.”

Gouden regel

“Bij het inrichten van een huis heb ik één gouden regel: vernieuw niet alles. Koester wat je hebt. Het makkelijkst voor een interieurstyliste is om een karrenvracht met spullen in een huis te zetten. Vernieuwen is ook vaak de opdracht, maar zelf kijk ik altijd naar wat ik (en andere mensen) al in huis hebben. Dan haal je niet de ziel uit het huis. Zo heb ik zelf veel spullen van mijn oma.”

Tekst loopt door onder foto.

claudia karels
Foto: indebuurt Breda

Opleiding tot interieurstyliste

Wij dachten aan Claudia’s inrichting te zien dat ze al lange tijd interieurstyliste is. Toch zit het anders. “Ik heb altijd al een passie gehad voor interieurstyling, ook hier thuis. Toch was ik kort hiervoor werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Op een verjaardag hoorde ik over de opleiding tot interieurstyliste. Het was zo gek, maar ik dacht meteen: ‘Wow, dat ben ik gewoon’. Alles viel ineens op zijn plek.

Een kantoor in huis

“Binnen een jaar had ik het papiertje en mijn man vertelde me om achter mijn computer te gaan zitten. ‘Je gaat je inschrijven bij Kamer van Koophandel’, zei hij. Na enige twijfel deed ik het en zo ontstond mijn eigen bedrijf: &claudd. Het eerste jaar combineerde ik het onderwijs met mijn bedrijf, maar inmiddels focus ik me volledig op mijn werk als interieurstyliste. Ook een pluspuntje aan dit huis: een eigen kantoor.”

“Ik maak ook veel dingen zelf: dat kussen op het houten bankje bijvoorbeeld. Dan ga ik naar de Schuimrubberkoning op de Haagdijk en dan begin ik mijn eigen projectje. Een zelfgemaakt item combineer ik dan weer met een mooie stoel. Zo verandert er regelmatig iets in mijn huis. Het kan maar zo zijn dat ik de bank anders zet óf iets moois aan de muur hang.”

Foto: indebuurt Breda
Woonkamer. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Woontijdschrift uit Zweden. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Kantoor van Claudia. Foto: indebuurt Breda
Bordjes aan de muur in de werkkamer. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

hester naaktgeboren

Binnenkijken bij Hester: ‘Ik noem mijn huis ook wel een Scandinavische bohemian jungle’

Een fijn, licht huis mét heel veel planten: dat is het stulpje van Hester (31) aan de Beverweg. Ze k...
robbert-jan

Binnenkijken bij Robbert-Jan: ‘Een bouwval werd een modern huis met authentieke details’

Hoe het is om een woning helemaal naar eigen smaak te verbouwen en in te richten? Daar weet Robbert-...

Binnenkijken bij Naomi: ‘In mijn roze huisje heb ik meer dan 30 planten op 60 m2!’

De zon schijnt zachtjes naar binnen door de grote raampartijen. De groene kleuren van de planten ste...

adv.