Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x herkenbare frustraties voor woningzoekers in Breda (in gifjes)

Door Daphne Geelink 9 mei 2019

Een geschikt huis kopen in Breda is en blijft een lastige opgave. Wij begrijpen dat de moed soms flink in de schoenen zakt als je voor de zoveelste keer de website van Funda refresht of wanneer dat ene droomhuis voor je neus wordt weggekaapt. Ook al lang op zoek naar een koophuis? Dan ken je deze frustraties vast wel.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Je moet er bovenop zitten

Mooi huis gezien op Funda? Top! Je stuurt de verantwoordelijke makelaar een berichtje om een bezichtiging aan te vragen, maar als hij je belt voor een afspraak kun je even niet opnemen. Dan maar vanmiddag later terugbellen, toch? Nou jammer, dan is het huis al verkocht. Zo snel lijkt het tegenwoordig te gaan!

Je leven is Funda

Je staat op met Funda, je gaat naar bed met Funda, elke lunchpauze, elk wc-momentje zit je op Funda. Want je moet er zo snel bij zijn dat één keer per dag kijken niet genoeg is.

‘Ha-ha, al verkocht’

En over woningsites gesproken: ken je die advertenties van supermooie betaalbare huizen, waar dan iets onder staat in de trant van: ‘ha-ha dit huis is al verkocht, volgende keer maar een makelaar inschakelen he?!’ Om jou te overtuigen een makelaar in de arm te nemen. Zó irritant.

Concurrentie van beleggers

Nog een grote frustratie van woningzoekenden: je moet het tegenwoordig opnemen tegen grote vastgoedbeleggers. Waar zij met gemak dertigduizend euro bovenop de vraagprijs gooien, heb jij misschien wel moeite met überhaupt die vraagprijs halen. Zo oneerlijk.

Hypotheek krijgen

Heb je een mooi huis gevonden? Moet je natuurlijk ook nog een hypotheek hebben. Altijd een fijn gevoel als je er achter komt dat je met jouw studieschuld, contract en spaargeld nét genoeg hypotheek kunt krijgen voor een prachtig gemeubileerde garagebox.

Klein. Heel klein.

Goed, er staan zo’n dertig huizen in Breda en omgeving die bij jouw budget van, let’s say, tweeënhalve ton passen. Op jacht dan maar! Maar hé… Je wilt wel iets gróters dan je oude studentenkamer. Zucht…

Op sollicitatie

Er is een buitenkansje verschenen, binnen jouw budget, in de wijk die je wilt én groter dan een inloopkast. YES! Op naar dat open huis… Met de andere twintig geïnteresseerden. Dus: nu maar je allergrootste glimlach opzetten en bidden dat je op de één of andere manier de harten van de huidige bewoners hebt veroverd, zodat zij jou het huis gunnen in plaats van die investeerder. Het voelt net als een sollicitatie, soms.

Dat je overweegt het op te geven

Sommigen kiezen ervoor toch maar te blijven huren, anderen zoeken stug door op zoek naar hun droomhuis (of wat er het dichtst in de buurt komt). We weten dat het momenteel even geen pretje is op de woningmarkt, maar een kleine geruststelling: het begint al iets beter te worden in Breda én de rest van het land.

Lees ook:

7 x deze woningen in Breda staan sinds afgelopen weekend te koop

Struin je regelmatig allerlei woningsites af, heb je al meerdere bezichtigingen achter de rug, maar ...

Binnenkijken bij Marieke: ‘Mijn vriend en ik bezichtigden het huis los van elkaar’

Deze week kijken we binnen bij Marieke. Samen met haar vriend Wouter, zoontje Boris (2) én de kat wo...
Binnenkijken bij

Dit is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Breda

De huizenmarkt in Breda is booming. Als warme broodjes vliegen de koopwoningen over de balie van mak...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.