Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x fijne familiebedrijven uit Breda

Door Laura van Etten-Elting 6 maart 2018

Hoe gaaf?! Enkele Bredase zaken worden in stand gehouden door één familie. Vaak overgeven van generatie op generatie. We delen dit lijstje met bekende en verrassende familiebedrijven uit Breda. Missen we jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Hesemans

Familiebedrijven Breda Hesemans

De beer voor speelgoedwinkel Hesemans zorgt bij vele Bredanaars voor een nostalgisch gevoel. Al vanaf 1870 biedt Hesemans een assortiment voor jong en oud in speelgoed, kado’s en luxe artikelen. De huidige eigenaar Johan Hesemans gaat wel mee met de tijd maar is ook zuinig op de kwaliteit van zijn producten en hecht waarde aan duurzaamheid. Zo moet Hesemans niks hebben van de weggooicultuur en zijn veel van de producten duurzaam geproduceerd.


Meer over Hesemans ontdekken?

Hesemans speelgoedwinkels

Vandaag gesloten

Houtmarkt 7, Breda

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Wout & Co

Wout & Co
Wout en zoon Marco | Foto: indebuurt Breda

Tussen alle kledingwinkels en eettentjes is groente- en fruitwinkel Wout & Co één van de oudste en meest authentieke zaakjes in de Lange Brugstraat. Afgezien van een kleine onderbreking in 2014  zit het winkeltje al zo’n 35 jaar in hetzelfde pand. Vanaf dat jaar kreeg de winkel een metamorfose en werd ‘& Co’ toegevoegd aan de winkelnaam Wout. Omdat zoon Marco en zijn vrouw Nicole al jaren naast vader Wout in de winkel staan. Voor veel vaste klanten voelt Wout & Co als thuiskomen.

Lees dé tip van Wout & Co om spruitjes lekker klaar te maken:

Wout & Co

Spruitjes vies? Ben je gek! Niet met dit recept van Wout & Co

In de Lange Brugstraat vind je tussen alle kledingwinkels een ambachtelijk winkeltje: Wout & Co. Wou...

Meer over Wout & Co ontdekken?

Wout & Co groenteboeren

Vandaag gesloten

Lange Brugstraat 38, Breda

Bekijk meer:groenteboeren

Murphy’s Grill

Murphy's Grill
Foto: indebuurt Breda

Familiebedrijven hoeven natuurlijk niet altijd super oud te zijn. Murphy’s Grill is nieuw in Breda en wordt gerund door familie Singh. Vader, moeder en zoon staan samen in het restaurant. Het Argentijnse restaurant heeft al wel sinds 2001 een succesvolle vestiging in Oosterhout. Bijzonder feitje: het restaurant staat bekend om zijn uitstekende steaks maar familie Singh eet helemaal geen rundvlees!


Meer over Murphy’s Grill ontdekken?

Murphy’s Grill restaurants en horeca

Gesloten16:30 - 22:00

Nieuweweg 75, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lamers

familiebedrijven Breda Drogisterij Lamers
Foto: indebuurt Breda

Wanneer je door de Veemarktstraat loopt dan wordt je blik vanzelf naar het zaakje op nummer 39 getrokken. Misschien wel het meest authentieke winkeltje in Breda. Drogisterij Lamers bestaat al sinds 1905 en en is al drie generaties in handen van dezelfde familie. In 1941 kochten de grootouders van de huidige eigenaar Edwin Graafmans de zaak.


Meer over Drogisterij Lamers ontdekken?

Drogisterij Lamers drogisterijen

Vandaag gesloten

Veemarktstraat 39, Breda

Bekijk meer:drogisterijen

Vishandel Noordzee

Vishandel Noordzee
Foto: indebuurt Breda

‘Ik ben geboren in de vis.’ Dat zegt eigenaar Bert Loonen. Na leerzame jaren bij Opa Van Wanrooij – met de viskar langs de deuren en op de markten in Brabant – koos hij in 1985 voor een eigen bedrijf. Samen met zijn vader richtte hij Vishandel Noordzee op. De familie heeft twee vestigingen: aan de Nieuwe Ginnekenstraat en de Prins Hendrikstraat.


Meer over Vishandel Noordzee Centrum ontdekken?

Vishandel Noordzee Centrum viswinkels

Gesloten12:00 - 17:00

Nieuwe Ginnekenstraat 8, Breda

Bekijk meer:viswinkels

Meer over Vishandel Noordzee Ginneken ontdekken?

Vishandel Noordzee Ginneken viswinkels

Vandaag gesloten

Prins Hendrikstraat 167, Breda

Bekijk meer:viswinkels

Slagerij Haarselhorst

familiebedrijven Breda
Foto: Slagerij Haarselhorst

Slagerij Haarselhorst is een familiebedrijf waar nu de vijfde generatie aan het roer staat. Je kan wel zeggen dat het slagersvak bij hen in het bloed zit. In 1930 begon de overgrootvader van eigenaar Mark de slagerij aan de Ginnekenstraat. Mark zijn opa nam de slagerij over en zíjn broers namen het stokje weer van hem over toen hij de paardensport in ging. Mark zijn vader, André, bracht de slagerij naar de Bisschopshoeve waar de winkel nog steeds zit. Vader en zoon staan nu samen in de winkel en ook het vierjarige dochtertje van Mark komt regelmatig helpen. Grootvaders recepten worden trouwens nog steeds gebruikt en gecombineerd met moderne technieken bij het bereiden van de ambachtelijke vleeswaren.


Meer over Slagerij Haarselhorst ontdekken?

Slagerij Haarselhorst slagers

Vandaag gesloten

Bisschopshoeve 14, Breda

Bekijk meer:slagers

Tiggelman

familiebedrijven Breda
Dansschool Tiggelman 1994. Foto: Stadsarchief Breda / BN De Stem / Johan van Gurp

Het dansmekka van Breda waar menig stadsgenoot flirtend over de dansvloer zwierde. De naam ‘Tiggelman’ staat al jaren garant voor een heerlijk avondje uit waarin dansen centraal staat. Na de verhuizing van de dansschool van de Haven naar de Slingerweg in 1984 werd de naam veranderd in Dansschool Leon & Anja Tiggelman. Inmiddels staat de derde generatie Tiggelman op de dansvloer, want vanaf 2000 worden de lessen met veel plezier door dochter Renate gegeven.


Meer over Tiggelman Dance & Events ontdekken?

Tiggelman Dance & Events sport en bewegen

Slingerweg 95, Breda

Bekijk meer:sport en bewegen
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.