Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spannend: Hudson’s Bay vraagt uitstel van betaling aan

Door Jennifer da Graça 29 november 2019

Dat het niet goed gaat met Hudson’s Bay is duidelijk. Het warenhuis houdt al weken een opheffingsuitverkoop en vertrekt uiterlijk eind december uit Breda. Maar of ze zolang blijft is nog niet zeker, want Hudson’s Bay vroeg uitstel van betaling aan, zo meldt BN DeStem.

Er wordt in overleg met de directie gekeken of alle vestigingen in Nederland wel echt tot het einde van december openblijven. Hudson’s Bay moest mensen nog geld betalen, maar het is niet zeker of dit gaat lukken. Dan zit er natuurlijk niks anders op dan uitstel van betaling aanvragen. Om de kosten iets beter te kunnen dekken, wordt er nu gekeken of het wel haalbaar is om echt tot en met eind december 2019 in Breda en andere steden open te blijven. In totaal heeft het warenhuis vijftien winkels in Nederland.

Medewerkers van Hudson’s Bay de pineut?

In heel het land werken er zo’n 1400 mensen bij Hudson’s Bay. Gelukkig is het niet zo dat zij ineens geen salaris meer op hun rekening gestort krijgen. Alle medewerkers die voor 1 september in dienst waren, kregen een ontslagvergoeding. Dat blijft zo. Ook mogen ze nog steeds onder werktijd solliciteren, krijgen ze kilometervergoeding en organiseert Hudson’s Bay een banenmarkt.

Einde voor de opvolger van V&D

Hudson’s Bay kwam meer dan twee jaar geleden naar Breda. Landelijk liep het warenhuis iets minder lekker dan verwacht. Nu is het einde voor de opvolger van de V&D toch definitief daar. En dan te bedenken dat Hudson’s Bay het plan had om ooit twintig vestigingen in ons land te openen…

Lees ook:

winkels breda tweede pinksterdag mooiste straten breda

6 x bij deze winkels in Breda kun je terecht nu Hudson’s Bay sluit

Jammer maar helaas, Hudson's Bay heeft het niet gered in Nederland. Dat betekent dat ook het warenhu...
hudsons-bay-barones

Het is officieel: Hudson’s Bay sluit alle Nederlandse vestigingen

Het zat er al eventjes aan te komen: het einde van Hudson's Bay. Eerder maakten we al bekend dat het...
hudsons-bay-barones

Dit willen jullie straks in het pand van Hudson’s Bay in Breda

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het pand aan d...

adv.