Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

3D-meting? Zo laat Snoeren Schoen- en Voetspecialist kinderschoenen perfect passen

Aangeboden door Snoeren Schoen- en Voetspecialist 2 oktober 2019

Het is een vak apart: het verkopen van kinderschoenen. Waar jouw maatje 38 of 46 allang is uitgegroeid, verandert een kindervoet bijna met de dag. Hoe zorg je er als ouder voor dat je schoenen koopt die goed passen?

Bij Snoeren Schoen- en Voetspecialist zijn de medewerkers dag in dag uit bezig om goed passende schoenen te verkopen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook júíst voor de kinderen. En dat doen ze heel goed.

3D-meting voor de perfecte pasvorm

Wat veel mensen vaak vergeten, is dat een schoen (uiteraard) goed moet passen in de lengte, maar ook in de breedte. Medewerkster Renate vertelt: “Voor de lengte adviseren we doorgaans 15 millimeter groeiruimte, dan zit je zeker goed. Om een goed beeld te krijgen van de voet, meten we deze op de kinderafdeling in 3D. Zo kunnen we de perfecte schoen adviseren.”

Foto: Bunnies

Hier moeten kinderschoenen aan voldoen

Uiteraard voorziet het personeel van Snoeren Schoen- en Voetspecialist je van deskundig advies, maar misschien vind je het fijn om al wat voorkennis te hebben. Renate vertelt waar je op moet letten bij kinderschoenen. “Er moet bewegingsruimte van één centimeter aanwezig zijn. Te grote, te kleine of te strakke schoenen verstoren de ontwikkeling van de voet”, laat de specialiste weten. “Ook moet het materiaal van de schoen ventileren, de schoen steun geven en de zool moet buigzaam zijn en profiel hebben.”

Tekst loopt verder onder de foto.

Foto: Snoeren Schoen- en Voetspecialist

Waarom is de perfecte pasvorm zo belangrijk?

Hoewel je baby misschien de eerste stapjes zet op sokjes of blote voetjes, veranderen deze stapjes al snel in grote stappen en veel lopen. Daarbij is goede ondersteuning van groot belang! De eerste schoentjes moeten daarom flexibel, lekker licht én de juiste maat zijn. Anders komen de voetjes knel te zitten of wordt het moeilijker om te lopen. Kindervoetjes groeien snel, daarom controleer je het liefst iedere drie maanden of de schoenen nog goed passen.

Tekst loopt verder onder de foto.

Foto: Snoeren Schoen- en Voetspecialist

Hoe fijn: drie maanden pasgarantie

Wil jij zeker weten dat de schoenen van je zoontje of dochtertje perfect passen? Loop dan even binnen bij Snoeren Schoen- en Voetspecialist voor een uitgebreide meting. Samen met Renate of een van de andere medewerkers kies je het beste paar schoenen uit. Ook ná de aankoop hoef je niet bang te zijn dat de tenen van je kleintje opeens hard groeien. Dankzij de drie maanden pasgarantie heb je tot drie maanden na aankoop de tijd om toch voor een andere maat te kiezen.


Meer over Snoeren Schoen- en Voetspecialist ontdekken?

Snoeren Schoen- en Voetspecialist winkelen

Geopend09:00 - 18:00

Heistraat 2, Breda

Bekijk meer:winkelen

adv.