Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe maatregelen: 13 x deze winkels in Breda mogen openblijven

Door Daphne Geelink 15 december 2020

Premier Rutte maakte maandagavond bekend dat Nederland vijf weken in lockdown gaat. Zo gaan onder andere niet-essentiële winkels dicht. Nu rust bij veel Bredanaars waarschijnlijk de vraag: waar kan ik de komende weken nog wel terecht? 

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Banken

Foto: indebuurt Breda

Bankzaken regelen? Locaties voor zakelijke en financiële dienstverlening mogen openblijven. Zo kun je straks nog gewoon terecht bij Rabobank aan het Kloosterplein, ABN Amro op het Chasséveld of SNS Bank aan de Ginnekenstraat.

Supermarkten en andere plekken voor levensmiddelen

Foto: Janine Klappert

Boodschappen doen bij Albert Heijn Crogtdijk of Jumbo Foodmarkt kan de komende vijf weken gewoon. Dit zijn namelijk plekken waar je levensmiddelen kunt kopen. Ook winkels als Het Aardappelpakhuis in de Belcrum of bakkerij Echt Brood aan de Boschstraat mogen openblijven. Hetzelfde geldt voor slagers en groenteboeren (op de weekmarkt).

Gall & Gall en oliebollenkramen blijven open. Alle filialen van Hema ook, maar met een beperkt aanbod.

Apotheken en drogisterijen

Foto: indebuurt Breda

Winkels als Kruidvat of Etos blijven open. Daarnaast kunnen Bredanaars ook nog terecht bij apotheken voor hun medicijnen. Denk aan Motké-Poels aan de Nieuwe Prinsenkade of Apotheek FarmaZorg aan de Hooghout.

Dierenspeciaalzaken

Foto: indebuurt Breda

Je kat, hond of ander huisdier heeft verzorging nodig en daarom zijn stadsgenoten de komende weken gewoon welkom bij dierenspeciaalzaken. Denk aan Beens Hondentrimsalon en Dierenspeciaalzaak in de Akkerstraat of Chews & Nibbles aan de Nieuwe Ginnekenstraat.

Audiciens en opticiens

eyewish
Foto: indebuurt Breda

Het kabinet heeft besloten dat audiciens en opticiens nog toegankelijk moeten zijn tijdens de lockdown. Heb je een nieuwe bril nodig of wil je je gehoor laten checken? In de binnenstad kun je onder andere terecht bij Beter Horen in de Halstraat of Eye Wish Opticiens in de Ginnekenstraat.

Tankstations

texaco doornboslaan
Texaco aan de Doornboslaan. Foto: indebuurt Breda

Kun je niet thuiswerken en moet je iedere dag naar je werk rijden? Dan is het handig als je gewoon bij tankstations terechtkunt voor benzine of diesel. Dat dacht het kabinet ook: tankstations, zoals Texaco aan de Doornboslaan, blijven open.

Winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen

Foto: Google Street View

Wat zijn winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen precies? Nou, denk aan bijvoorbeeld MediPlus Hulpmiddelen aan de Ettensebaan in Breda. Hier kun je onder andere een rolstoel huren of een rollator kopen.

Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen

Tom (links), Ruud, Diana, Riet, Ben en Jan. Foto: indebuurt Breda

Je auto naar de garage brengen is mogelijk tijdens deze lockdown. Heeft je stalen ros het begeven? Fietsenzaken moeten de winkels sluiten, maar mogen de werkplaats openhouden.

Wasserettes en stomerijen

rowena asef nuri
Asef in zijn zaak aan de Boschstraat. Foto: indebuurt Breda

Breda heeft een aantal wasserettes en stomerijen in de stad. Aan de Nieuwe Ginnekenstraat zit bijvoorbeeld Stomerij Loekinette. Hier kunnen Bredanaars naartoe blijven gaan. Fijn als je iets wil laten stomen, of thuis geen wasmachine hebt.

Afhaalfunctie bij doe-het-zelfzaken

karwei breda
Foto: indebuurt Breda

Heb je iets nodig van Karwei, Praxis of Hornbach? De afhaalfunctie bij doe-het-zelfzaken blijft van kracht. Zo kun je bijvoorbeeld items online bestellen en deze vervolgens ophalen bij Karwei aan de Takkebijsters.

Winkels met buiten een kerstbomen- en bloemenverkoop

Foto: Janine Klappert

Winkels die buiten kerstbomen of bloemen verkopen hoeven niet dicht. Bloembinderij Cees Van Eijck heeft een buitenverkooppunt ingericht. “We zijn er ‘gewoon’ om jullie te voorzien van de mooiste bloemen en kerstbloemstukken”, zegt het Bredase bedrijf. Ook bij Bloem & Plant By Dennis Kuijlaars start de buitenverkoop dinsdag 15 december. Het afhalen van kerststukken en boeketten blijft hier mogelijk.

Groothandels

Foto: Google Street View

Voor bedrijven blijft het mogelijk om bij groothandels in te kopen, zoals bij de Makro aan de Konijnenberg of Sligro aan de Kapittelweg.

Servicepunten voor het ontvangen of verzenden van brieven en postpakketten

intratuin breda
Foto: indebuurt Breda

Wil je een kerstkaart naar je familie buiten Breda sturen? Of doe je zelfs een cadeautje op de post? Servicepunten voor het ontvangen of verzenden van brieven en postpakketten kunnen geopend blijven. Denk bijvoorbeeld aan Buurstee Bike Center op het Brabantplein of Intratuin in Breda. Dit zijn beide Post NL-punten.

Lees ook:

Breda gaat vijf weken in lockdown: dit betekent het voor jou

Het is officieel: Nederland gaat in lockdown. Vijf weken lang gaan scholen dicht, niet-essentiële wi...
adriaan visser

Terugkijktip! Gordon bezoekt Bredanaar in tv-programma 100 Jaar Jong

In televisieprogramma 100 Jaar Jong bezoekt Gordon tien inspirerende ouderen die 100 jaar of ouder z...
11-11 carnaval

Prins Arie en zijn pages over het carnavalsseizoen: ‘We kijken naar wat wél kan’

Dat het carnavalsseizoen er dit jaar compleet anders uitziet, is voor de meeste Kielegatters wel dui...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Winkelen

adv.